Sú, či nie sú toto ploštice?
Ahojte, mam taky problem..vsimla som si ze syn uz druhykrat co spal v posteli v detskej rano bol dostipany, vacsinou spava s nami spalni, tam vynimocne. Ale manzel tam spava casto a on si nic nevsimol na sebe. Prekontrovali sme matrac nic sme nezvycajne nenasli..ten matrac mame asi 2mesiace, tu su fotky, syn sa nechcel moc fotit :/ co by to este mohlo byt? Dakujem

@dominika7990 áno mňa tiež takého potvorky zboznuju a žiaľ som si zažila obidva prípady, psia ku mne preskočila od kamaratovho psa na farme a keď sme prišli domov tak ma začalo niečo stípať pod trickom tak manžel rýchlo pozrel a blska vyskočila našťastie sme ju chytili a hneď sa jej zbavili s ľudskou blchou to bolo o dosť horšie a kým sme sa jej zbavili tak to trvalo hádam aj 2-3 týždne pritom manžel nemal nič a ja celá dokusana 🤔 hádam sa mi už tieto potvorky budú vyhýbať
To bude komar. My sme cele leto nemali a teraz asi pred dvoma tyzdnami zrazu kopec komarov :/ vsetci sme boli dostipani. A veruze na tolko stipancov staci aj jeden-dva komare.
Ale komare nevlezu pod pizamo 😊
Stipance od komara svrbia len po ustipnuti.Kdezto od blchy svrbia stale a cim viac to skrabete tym viac svrbia.No des
A pri duetatku co ma neznu kozu su este vyraznejsie tie stipance.U mna su vyraznejsie hlavne kde mam tensiu kozu,na nohach ani tak nie.
Obavam sa, ze to komar nebude...ziadneho som nenasla. Skor mi to sedi na tu blchu, ale neboli by stopy od vykalov na perinach, plachte? Ako teraz postupovat pre pripad, ze by to fakt boli plostice alebo blchy?
@zvasito straaaasne tazko sa toho da zbavit.Samica dokaze vyprdnut aj 500 vajec :( ja zvyknem ak mame v dome tak najst byd zahyboh pyzama ci v zahyboh na postelnom pradle.Vsetko vyprat povysavat pidlahy vysavovat a vystriekat raidom.Aspon tak.Je to hrozne otravne :( radsej bych bojovala s komarmi ako s tymto.Komara plesnes a hotovo.Blcha je taja rychla.Nemaju radi svetlo zvyknu po tme vyluezat
Mne raz v tielku skakala
@zvasito najlepsie zavolat niekoho, kto robi desinsekciu. Napisem ti spravu.
Vsetko som vyzliekla oprala, po tyzdni znova skusim a uvidim ci prejde..nic som si stale nevsimla. Ale vyrazky ma stale rovnake vobec nemiznu a stale ho svrbia..a tie spreje na vystriekanie nie su skodlive pre deti? Neexistuje daky babsky recept na to? Chalani sa tam cele dni hraju...och
Dva tyzdne sme mali pokoj a.zas.dostipany...ale.tentoraz som nasla blchu..takze zahada vyriesena hor sa do boja..prosim vas existuje.nieco cim by som deti mohla natriet aby na ne nesli?bojim sa ze je to uz skoro mesiac od prveho dostipania aby uz neboli dost rozmnozene ale doteraz sme ziadnu nenasli...

Môže byť od blchy. Dávnejšie som si tiež našla takéto štípance (akoby viac vedľa seba a boli to len takéto štípančeky) a myslela som, že komár. Doma žiadne zviera. No potom so m si pre kúpaním našla na nohe blchu, ako sa na mňa vyškiera a bolo to jasné. Všetko sa povyzliekalo, povysávalo, vypralo, vyžehlilo a vystriekalo Raidom a od tej doby kľud.