Sú, či nie sú toto ploštice?
Ahojte, mam taky problem..vsimla som si ze syn uz druhykrat co spal v posteli v detskej rano bol dostipany, vacsinou spava s nami spalni, tam vynimocne. Ale manzel tam spava casto a on si nic nevsimol na sebe. Prekontrovali sme matrac nic sme nezvycajne nenasli..ten matrac mame asi 2mesiace, tu su fotky, syn sa nechcel moc fotit :/ co by to este mohlo byt? Dakujem

@zvasito podla mna by to mohla byt aj blcha, ak si to nepletiem, tak ta stipe takto viac stipancov vedla seba a ze vraj moze aj hockde v autobuse na cloveka preskocot z dakeho bezdomovca a tak sa lahko dostane do postele. Radsej cim skor desinsekciu volat. Ak to nebol komar...
@daisylucky v autobuse z bezdomovca :P :D snáď skôr zo psa nie ? 🙂
@zvasito podľa mňa je to komár. Neraz sme mali štípance od blchy a ostala tam krvavá bodka ten vpich
Ja teraz zabíjam viac komárov doma ako cez leto 😵
tiež som minule hľadala že z čoho je otec taký doštípaný - otec je už starší pán, a našla som na nete stránku kde je pekne vyobrazené ako vyzerá uštipnutie od komára, blchy, ploštice....daj si obrázky....
@zvasito skús večer hľadať komára alebo si ľahnúť s ním do tej izby a budeš počuť až bude niečo bzučať prípadne budeš pohryzená rovnako ráno aj ty a aspoň budeš vedieť čo cítiť z toho hryznutia🙂 myslím , že nemusíš panikáriť 🙂 môj syn sa pred pár týždňami zobudil taký dohryzený z každej strany ..dala som.fenistil krém a bolo fajn. Na druhý deň som zabila komára nacucnutého ako slon....
@zvasito ja mám rovnaké a som si istá že blchy nemáme a ploštice k nám dúfam neprišli. Ale nie, je to komár keď ho troska poskriabes. Blcha keď ťa pohryzie, je veľké koleso a vnútri červené ako cicia krv. Ploštice detto. Oni hryzú a nie stipu.
Komár to vyzerá byt...
@lubik87 no to mam priamo od cloveka, co dezinsekcie robi, ze aj z bezdovca v autobuse moze blcha preskocit, tak odbornik hadam vie, nevymyslela som si to.
@daisylucky nie to netvrdím len tá kombinácia že v autobuse bezdomovec má rozosmiala 🙂 a neviem blchy podľa mňa nebudú na bezdomovcovi oni potrebujú srsť k životu nie špinu to skôr vši ale môže byť 🙂
@lubik87 existuje aj ľudská blcha, ktorú je možné si presne takto odnekiaľ priniesť, nepotrebuje srsť, stačí ak sa má kde nacucať.....http://www.profideratizacia.sk/blcha-ludska/
@zvasito tiež to podľa mňa vyzerá najskôr na komára, aj manžel bol teraz dosť doštipaný
@lubik87 no nechce sa mi s tebou o tom diskutovat...
plostice stipu tak, ze pri sebe par stipancov, ale nie taketo, toto fakt vyzera na komara
@evi12 a plostica vlezie pod pyzamo? ja viem tak, ze oni stipu hlavne nohy, kde je pyzamo vyhrnute, alebo potom do ruk. ano, ja viem, ze vyliezaju plostice za tmy a su vacsinou zalezene niekde v zastrckach, v medzerach, pod rostami atd. no mne pridu tie stipance take slabo cervene, oni ked pokryzu, tak tie stipance vidno na kilometer
@evi12 to sa mylis,ze 6..
.my sme mali pred mesiacom 1 komara, spime s malou.
My nic, ale jej detska krv im vzdy tak vonia, ze ona len na nohe mala 9, na druhej 6, na ruke 4 a 5 na druhej a este nad kazdym okom!!! Za jednu noc... ako sa prehadzuje, tak sa vyzuril a mala kratke pyzamo, tak chudatko cela dostipana.. a len 1 komar tam bol..dalsiu noc som ho vystriehla hned vecer.
@minuskad
@misiacik31
@daisylucky dievčatá nepotrebujem linky ani opis ďakujem 🙂 mňa proste len rozosmiala tá predstava ako skáče blcha z bezdomovca v autobuse ..;)
@lubik87 vlastne to nemusi byt ani bezdomovec :D ony su strasne vydrbane a vraj zbavit sa blchy je strasne tazke. ona ked sa idem okupat odskoci z oblecenia niekde rychlo na bezpecne miesto, cize ich mozes aj hodit na vyvarku do pracku :D a potom ked sa dokupes skoci na teba naspat. proste je to expert :D
@zvasito kukla som na googli tie obrazky stipancov a fakt to vyzera len na komara, odblchy by boli asi cervensie a od plostice to urcite nie su.
@zvasito to bude asi od komara.
Praveze vsetky stipance boli pod pyzamom :/ dost ho to svrbi uz sa mu okolo toho urobili cervene flaky, ma ich 12, myslite ze by to bolo aj tak od komara? Dnes tam spi muz na skusku :D
@zvasito moze to byt kludne ten komar,mali tiez mal ale v lete cele telo dostipane.
@misiacik31
@lubik87
Aj psačie blchy vedia byť na človeku. Neviem čím to je ale mňa si vždy výberu za obeť stačí že mi môj psík donesie jednu a už som dostipana aj ja. Asi im chuti moja krv alebo čo 🤣😅 🤦🏼♀️ Na odstránenie som nevolala žiadneho profika.... jednoducho som posteľ a oblečenie vystriekala prípravkom na blchy a hodila potom do pracky. A hej aj ja som sa jemne tým sprejom ,,ošmahla” a aj vlasy na tie som dala ešte pre istotu sačok a za pár min išla do sprchy.toto som opakovala každý večer kým som sa stipancov nezbavila ( stačili cca 2-3dni) A som si istá že to boli blchy a nie plostice lebo som ich cca 2x chytila priamo na sebe medzi prsty. 😅 ale tak väčšinou posledné roky ak aj nejakú nájdem je to od druhých psov keďže na svojho psa si davam už rokmi overené veci proti blcham.
@zvasito Ak si si neni istá riešila by som to napríklad odpudzovacmi komárov do zástrčky. Mne sa toto leto pri malej super overili. A ak aj tak budú štípance tak príde do úvahy blcha. Len pozor ak mu raz zachutili budú mu chutiť stále (súdim podľa seba) a v takom prípade treba rodičovského PSA okúpať a davať napríklad tabletku proti blcham vždy pravidelne každý rok počas sezóny bĺch.
Ak si myslíš že plostice pokukaj každý záhyb na matraci a v okoli kde by sa mohli skryť
@dominika7990 u nás donesie nás kocúr čo chodí na obhliadku vždy nejakú blchu ale má pipetku aj obojok tak u nás netreba až taký boj a blchy zmiznú asi zdochnu samé ...ale už sme neraz naháňali blchy ale zatiaľ to bolo vždy v úrovni veľkej zábavy 🙂
To je od blchy!!!!Zijem v Bulharsku a teda tu je to pre mna a moje dieta nocna mora.A to zijem v cistote.Len na ulici zije dost vela tulavych psikov a blchu mozem na obleceni dovliect domov z ulice a potom to uz ide rychlo.Stipance stale :( bojujeme uz 13 rokov hlavne v lete.Jedine co pomaha raidom vystriekam vzdy dom ked odchadzame dakam na celi den

@zvasito