Sú deti s poruchou pozornosti častejšie choré?
Ahojte mam syna s poruchou pozornosti a zdá sa mi, že je veľmi často chorý. Mam ešte ďalšie deti bez tejto poruchy a tie bývajú choré menej. Mávate aj vy svoje deti s touto poruchou choré častejšie?
Nie ..starší ma 13 ,aktívne športuje .je chorý raz do roka v škole vôbec nevynechava .a mladší má 7 ,je prvák nepravdepodobné tiez bude mať poruchy pozornosti a dysky,a je chorý málokedy
Vcera som citala clanok, ze su nachylnejsie na alergie a chronicke ochorenia typu fibromyalgia
Kamoskina 9rocna je a bývala z nášho okruhu najmenej chora, ma poruchu pozornosti a viaceré dys. Moje deti bez poruch a ďalšej kamošky tiež deti bez poruch, prvé roky veľmi často choré.
Ja som citala ze hypersenzitivne deti byvaju catejdie chore (kvoli stresu). Nie je aj tvoj?
Áno je hyperenzitivny a veľmi všetko prežíva, taky vnútorný stres u neho je. Presne preto sa pýtam ci to môže súvisieť. Skúšame všetko možné už aj od alergologicky, ale nepomáha nič a aj ovocie a zeleninu jedáva veľmi rad, takže ma aj zdravú stravu.
Tiez mam doma takeho, vekom je to lepsie, aj zmenou prostredia. Plus ako pises strava a vitaminy, imunoglukan, dostatok spanku a oddychu, nepretazovanie atd.
@anonym_autor Totálna hlúposť. To, že má Vaše dieťa ADD/ADHD, neznamená, že má horšiu imunitu. ADD je problém v mozgu a nie v imunite.

Nie, nemame problem s vyssou chorobnostou ( chvalabohu😊). Napadami, ci nema vacsi tlak v skole, ucenie = unava, stres = znizena imunita.