Sú lepšie kúpele Lúčivná, Smokovec alebo Štós?
Mám 5 ročného syna,alergika..Alergologička mi doporučuje kúpele,výber necháva na mňa..nebola som ani v jednom,poradíte,v ktorom je príjemne,príjemný personál,pekné prostredie?Ďakujem za rady a typy../ ospravedlňujem sa za prípadne opakujúcu sa otázku /
Ahojte,baby my sme si ešte len pred týždňom zaniesli žiadosť na poisťovňu,tak vôbec nevieme kam pôjdeme a čo nám ponúknu.,lebo ideme teraz po prvý krát.Chcem sa vás teda opýtať ,či neviete aké kúpele nám momentálne môžu ponúknuť?Lebo po týchto recenziách čo som si práve prečítala,by som rada išla do Lúčivej.Ak to pomôže malý ma atopický ekzém od narodenia+senná nátcha..Vopred Ďakujem za info
ja ked som minuly rok nosila papiere na poistovnu tak hned som aj vravela,ze chceme ist do Lucivnej a pani si to aj poznacila na ten papier ceruzkou. schvalili nam to a bolo super.odporucam. skuste zavolat alebo zajst na poistovnu a rovno povedat kam chcete ist.
ahojte, mám 4,5 ročného synčeka, ktorý je stále chorý. Kašel, sople, dutiny. Vo februári nastupujeme na kúpelnú liečbu do Lučivnej. Bola by som veľmi rada, ak by ste mi napísali, kto to absolvoval, ako prebieha príjem dieťatka u lekára. Aké sú vstupné prehliadky, čo všetko musí absolvovať. Je veľký
strachopud a preto mám strach, ako to zvládne. ďakujem
Ahojte ako je v Stose a v Smokovci? Lucivnu poznam boli sme tri krat ale ide to tak dolu z kopca zase sa prerabalo vraj prepacte zvyseny ruch( teraz sme sa vratili) a v lete to iste zase v inej budove stale to menia a my stihneme akurat tie upravy. Teraz bolo vela novych sestriciek tie v lete sa mi pacili viac stale to menia citim z personalu aj som zacula ze ich malo platia. Je mi to luto clovek si ide oddychnut a zacuje to nic prijemne. Vraj v Smokovci su lekari na vysokej urovni a predsa je tam vyssia n.v. a aj rozne vysetrenia . Tak rozmyslam co na buduci rok chcela by som zmenu co vy na to dakujem za odpoved.
Ahojte, mám 3,5 ročného syna, ktorý má tiež často veľmi zahlienený, sopel, kašeľ a plné dutiny máme od jesene do jari ☹ Je sledovaný u imuno-alergológa. Ja som astmatička, tak som chcela ísť niekam do kúpeľov, kde by sme sa liečili obaja. Dá sa ísť niekam spoločne na 2 kúpeľné návrhy alebo je len možnosť ísť len ako jeho doprovod? A eštse jedna otázka....mám ročnú dcérku a kojím...môže ísť do kúpeľov so mnou? Vopred vďaka za všetky info.
Ahojte chcem sa spytar,chcela by som poziadat do kupelov. Mam dve deti a rozmyslam ze skusim aj starsieho ma 8r. a mladsi bude mat 5..len mam strasne obavy ci ma schvalia ako sprievodcu..Mladsi ma astmu a ekzem a alergie tak dufam ze tomu schvalia ale je strachopud a moj cecek tak dufam budem moct ist aj ja.. A starsi ma len s dychacimi cestami problemy ale byva casto chory a ked som pozerala diagnoza byala zapadat do diagnoz na liecenie..Viete mi niekto poradit? Fakt sa obavam ze co potom ak ma neschvalia..nemozem si dovolit za mna hradit celu sumu..A staci len vyplnit u obvodnej ci musi im aj porobit krvne testy atd ci to az v kupeloch? dakujem
Dobrý deň, dostala som potvrdenie, ze dcére schválila poisťovňa pobyt na 21 dní v Lučivnej. Hoc doktorka v návrhu napísala, ze sprievod rodiča nutný, nikde to v schválení nevidím... Prosím ako mám dale postupovať, ísť so schválením za doktorkou, alebo sa kontaktovať s liecebnou a tam si dohodnút termin? Vi schválení mám len dátum do kedy treba liečenie absolvovať. Sme v tomto nováčikovia, poraďte. Ďakujem
@dagmark123 ja som sa pred tyzdnom vratila z kupelov horny smokovec. bola som s 3,5 rocnym synom. bolo tam vela mamiciek,ktore boli s viacerymi detmi a nemali na ne schvalene kupele.da sa ist kludne aj s tromi detmi.len o poplatkoch za dieta samoplatcu sa musis popytat. pani kocicova@tatranskekupele.sk je ochotna,urcite ti zodpovie co ta zaujima. pracuje v prijimacej kancelarii a mne pred pobytom u nich vzdy zodpovedala na kazdy mail. pytala som sa cokolvek. a bolo dost mamiciek aj s malymi 2 rocnymi detickami,takze rocne by nemal byt problem. len sa neda vybavit kupele naraz tebe aj dietatu.su zvlast kupele pre deti a zvlast pre dospelych. ale ak by si sla do horneho smokovca, tak su to klimaticke kupele, cize budu mat ucinok aj na teba....a da sa priplatit si napriklad saunu pre seba. inac tam maju deti inhalacie, bioptron, diatermiu a cvicenie, co o nic moc ako dospela neprides. ja som bola spokojna,kedze som v tatrach este nebola,takze ja som si to uzila naplno a chodila dost na tury.ale s takymi malymi detmi ako mas ty to asi moc nepojde. maju tam vonkajsie ihrisko a vnutornu hernicku pre deti...
V kúpeľoch Štos robia speleoterapiu - teda vozia deti do Jasovskej jaskyne, nie je tam toľko áut ako v Tatrách, klíma je veľmi vhodná pre alergikov.
Môj syn bol raz v kúpeľoch Horny Smokovec a dva krát v Lučivnej. Z toho čo som videla a počula z jeho rozprávania, Lučivná je vhodná pre deti, ktoré sú samostatné a vedia sa o seba postarať; čo im môžem vytknúť, že pobyt je vonku je len v areáli zariadenia. Výlety mimo areálu boli spoplatnené (vstupenky, či vstupy ) a nemohol sa zúčastniť všetkých aktivít, nakoľko je tam veľmi veľa detí. V Hornom Smokovci to bolo malé zariadenie, založené na "rodinných vzťahoch", okrem víkendov boli stále na túrach v Tatrách. A toto je ten dôvod, prečo do kúpeľov išiel.
V Smokovci je najlepsi vzduch, takze urcite tam...
Ahojte, mám schválené liečenie pre syna v Lučivnej. Chcela by som sa spýtať mamičiek, ktoré ste tam boli.... Ktorý liečebný dom si mám vybrať? Poraďte, ešte sme tam neboli. Ďakujem
Dobrý večer 🙂 Ak ste navštívili Bardejovské Kúpele, bola by som Vám veľmi vďačná za vyplnenie dotazníka 🙂 https://www.survio.com/survey/d/E0M3O0E9U9P4N7I6V
Boli ste niekto ubytovaní v LD Smrek? V trojizbovej izbe. Ako ste boli spokojní s ubytovaním a stravou? Stravovali ste sa priamo v LD Smrek všetci - deti aj doprovod?
Ahojte maminy. Chcela by som sa spytat tie co ste boli v smokovci je tam nejako poriesene pranie?
@emilia81 ano, je tam pracovna, liecene dieta ma pranie zadarmo, rodič tusím plati 1E za praciu davku....alebo si mozete priniest vlastne pracie prostriedky a vtedy sa tisum nepalti nic... horsie je to so susenim, susiak nie je na kazdej izbe a tie spolocne (na chodbe ci v kochynkach) su vacsinou plne. Ale maju tam aj susicku pradla, ak nemaju vela roboty a pekne sa na pani usmejete, da vam pradlo aj vysusit 😉
Prosim, bol niekto z vas v Lucivnej alebo v hornom smokovci aj na jesen, napr.v oktobri, novembri? Neskoro som sa zobudila a teda letny termin uz tazko dostaneme,zrejme az ten cca.november, no neviem,ci sa tam da nieco robit v takom case,ze uz nie je leto ale este ani sneh, zrejme dazdivo atd..?..su tam bazeny, det.kutik a pod.aj.kryte,dnu? Prip.to radsej nechat teda az na uplnu zimu? Prip.mate skusenosti s tym,ze ste ako urcity "nahradnik" a cakate na termin,ci niekto narychlo nevypadne? Za rady vopred dakujem (mam cca.5 rocnu dcerku s problemovou imunitou,castymi respiracnymi ochoreniami ), dik
ahojte, vedel by mi niekto napisat dokedy je v tatrach teda v hor. smokivci sneh? a ci deti z kupelov mozu ist napr do lyziarskej skolky a pod? prip aky je program pre deti ked je zle pocasie tj uz je aj po snehu naor v marci. cdik
V Lučivnej som bola s dcérkou už päťkrát a odporúčam!
Ja doporučujem Lučivnú a Smokovec.
my sme boli zatial raz v hor. smokivci a bolo velmi dobre

No ja mám skvelé skúsenosti s Horným Smokovcom. Bola som tam dvakrát s oboma deťmi a budúci rok ideme tiež. Isteže, že sa dá vytknúť mnoho vecí (chýbajúci bazén) a neprepojené izby s jedálňou, ale mne ako celok veľmi vyhovuje. A keď to vezmeme z pohľadu dieťaťa, tak to, že nie je nasáčkované s ďalšími 100 deťmi v uzatvorenom komplexe, dorastajúcimi teenage, kde sa hromadia bacily, bolo super. Z hľadiska imunity - vyzliekačky-prezliekačky, tiež žiaden problém. A keď pršalo, hm... no ktoré dieťa sa neteší z toho, že môže s gumákmi čľapotať po všetkých mlákach. Personál z nášho pohľadu skvelý, v jedle sme neboli prieberčivý a chutílo nám všetko rad radom a pani doktorka úplne najsamlepšia 🙂. Veľmi sa tam už teším 🙂 🙂 🙂