Sú to kiahne ?
Vôbec jej to nesvrbia, ak sú to kiahne s čim to mám už teraz potierať?

Obyčajne pubertálne akne
Kiahne teda este neprekonala? Pokial vyrazky nie su pritomne na chrbte a na trupe a vo vlasoch, vraj to nie su kiahne.
Za mna - kiahne. A syna tiez nic nesvrbelo.
Ak rano nic nemala a nemala este kiahne, tak asi kiahne... A letiet by nemala nikam, pokial nechcete ohrozit cele lietadlo...
Ak rano nic nemala a nemala este kiahne, tak asi kiahne... A letiet by nemala nikam, pokial nechcete ohrozit cele lietadlo...
@janickadr a z ktoré z tých liekov môžem jej už natierať?
Betadine je fajn, ale ak by bolo kiahní veľmi veľa, uprednostnila by som Tantum, hypermangan som dávala do kúpeľa (pár zrniek, aby bola voda svetlo ružová) - ten je fajn ak je kiahní veľa - nemusíš natierať každú bodku. Tamto nepoznám.
Sleduj či jej nevyskočí teplota. Ak áno, daj Paralen,
Ten Poxo je vraj dobry.
Tantum verde tam mas napisane ze kloktadlo. Nejaka mamina spominala sprej tej znacky.
Oplach v hypermangane je dobry na to, aby sa to nezapalovalo.
Nam velmi pomohlo mliečko Tanno Hermal. Vytvori biely film, dlhsie posobi a vysúša pluzgieriky.
Jun je zial sezona na kiahne... ono, teraz je infekcny uz len kontakt s pluzgiermi, moje decka boli za 10 dni fit, len z letu vas mozu vylucit. Neviem, ako to v praxi je.
Odvolávam.Podla tých posledných foto si myslím tiež,že sú to kiahne.V stredu asi nepoletite.
Ten Poxo je vraj dobry.
Tantum verde tam mas napisane ze kloktadlo. Nejaka mamina spominala sprej tej znacky.
Oplach v hypermangane je dobry na to, aby sa to nezapalovalo.
Nam velmi pomohlo mliečko Tanno Hermal. Vytvori biely film, dlhsie posobi a vysúša pluzgieriky.
Jun je zial sezona na kiahne... ono, teraz je infekcny uz len kontakt s pluzgiermi, moje decka boli za 10 dni fit, len z letu vas mozu vylucit. Neviem, ako to v praxi je.
Najskor ten Pox. A od teploty Paralen. Na zvazenie je aj tabletkova liecba Herpesinom (len na predpis lekara). A teda dcera je vysoko infekcna, samozrejme... 🙄
Na teplotu Paralen a veľa veľa tekutín
Na vyrážky Tantum Verde ideálne sprej, ak nemáš dala by som to klotadlo do fľaštičky s rozprašovašom, ľahšie sa aplikuje alebo na kozmetický tampon a jemne natrieť, pozor aby sa vyrážky nepoškodili.
V pondelok zavolaj pediatričke nech zapíše do karty.
S kiahňami cca 10 dní /resp. kým sa nezahoja nechodiť na slnko
Doplním, že v stredu by ešte nemala nikam letieť
Pozor na ibuprofen, ten by sa pri kiahňach nemal užívať.
Ano su to kiahne. A pozor je infekcna pre okolie. Musi zostat v karantene.
Okamžite ísť k lekárke. Je to infekčné.
Za mna - kiahne. A syna tiez nic nesvrbelo.
@patka06
@nikaeli
@dvanastka
@levantinka
@janickadr
@basska_b
@alienkami
@veronikaszabova dievčata ma to aj na dasne vpredu, neviem či mám už halucinácie ale normálne má krivšie zuby ako mala.. dávam na to tamtum kloktadlo je to okolo aj červené..
Kiahne bežne bývajú aj v ústach, to klotadlo by malo pomôcť aj proti zápalu.
Nemyslím, že by kiahne mali vplyv na zuby, maximálne môže mať trochu opuchnuté ďasno, preto sa ti zdajú zuby krivšie
Nemyslím, že by kiahne mali vplyv na zuby, maximálne môže mať trochu opuchnuté ďasno, preto sa ti zdajú zuby krivšie
@patka06 ďakujem, dithiaden je super, vôbec nič jej nesvrbi, horúčku ma už iba 37,5 tak si Paralen už tiež nedam
@patka06 a 14 ročný syn ešte nič zatiaľ...tak neviem či bude aj on..
Ak by ich mal dostať od sestry, tak je to skoro.
Prejavia sa najskôr o 10 dní, bežná inkubačná doba je 14 - 21 dní
Či ich dostane záleží od imunity - vôbec ich dostať nemusí
Synovi vyboosti imunitu nejakými vyživované doplnkami, bude mat zrejme horsi priebeh ako ona.
Synovi vyboosti imunitu nejakými vyživované doplnkami, bude mat zrejme horsi priebeh ako ona.
@tramtada31 synovi dávam každý deň vitamín c 500 a B komplex
@patka06
@tramtada31 dievčatá on sa tak toho boji že aj dvere ma zatvorené v izbe a furt vetra...no som zvedavá , lebo spolužiak s kým sedí v triede mal pred týždňom a v dcerinej triede boli tiež dve...takže je to už všade
Teraz je to už jedno, najinfekčnejšie sú 1-2 dni pred objavením prvých príznakov a to sa určite ešte neizoloval