Sú tu maminky, ktoré nedávajú Vigantol?
cim ho nahradzate?staci chodit na slniecko?
ja som davala malemu vigantol+kanavit len 2 mesiace, potom som to vyhodila, je to sama chemia, napr. vigantol je vlastne oziareny vitamin D z laboratoria, no a to kde sme!!! Cele generacie nic take neuzivali a sme tu, niekedy sa zamyslam nadtym, ci sa da vobec ist na poradnu s babatkom bez toho, aby dr nic nepredpisal...moja dr.mi sla nedavno predpisat dalsi recept a na rovinu som jej povedala, ze ja to malemu nedavam, chodime von pravidelne, ma vyzivnu stravu, tak nevidim dovod, samozrejme , ze sa zaksichtila, ale mne to zily netrha 🙂
My používame prirodzený rybí tuk - namiesto umelých D vitaminiv z lekarne! V zimných mesiacoch je hlavne pre deti nevyhnutný!
Najviac na svete sa nachadza (v prirodzenej forme) v rybom tuku.
Odporúčam http://ostatne.bazos.sk/inzerat/30774582/Moller...
Mna neurologicka varovala ,ze VIGANTOL SA DO ROKA MUSI PODAVAT A SLNKO NESTACI PRETOZE DIETA DO ROKA VELMI RYCHLO RASTIE ..A ABY MLIEKO MALO ZMYSEL MUSI BYT JEHO SUCASTOU VITAMIN D!!!...VAPNIK JE STAVEBNY ZAKLAD KOSTI TAK PREDSA NECHCETE UBLIZIT SVOJIM DETOM S NASLEDKAMI..!!.ja som teraz pri druhej trosku vigantol flkala a teraz ma to mrzi...ma 4 mesiace a obrovsku fontanelu ktora SA len pomali zavapnuje...mam strach ,ze za to mozem ja!!!...nechcem svojmu dietatu ublizit lajdactvom...ZENY DAJTE SI POVEDAT ..RADSEJ DAJTE CO TREBA AKO RISKOVAT NASLEDKY A BYT SUPERHRDINKY NA KONIKOVI... 😕
Nam Vigantol robil velmi zle na brusko. Presla som na BabyD - volny predaj v lekarni - a davam ten. Sice drahsi, ale neskodi nam.
ja davam dcko do dnes... mimo slnecnych mesiacov jun- august...dokoca mi vigantol prave dnes predpisla lekar 🙂))) lebo vraj to je moj problem :O vsetci by sme mali dcko brat... neuvazovala by som viac o tom ze ho nebudem davat babatku... davala som ho cca v 1,5 roku sporadicky a veru aj sme vtedy boli najchrolavejsi, samozrejme po kontrole odberov hned bolo jasne ze dcko musime brat ( mala ma 120 cm/4,5 roka/ asi 17-18kg). Pouzivala som vigantol ( davala som ho s mliekom, tie 2 kvapky nam naozaj nic nerobili :D ) od toho 1,5 roku jamieson... do svojho dietata by som nikdy nejake pochybme znacky vyzivivych doplnkov nepchala. Ked tak pridst do stravy riadne ryby este popri Dcku. Ale to je iba moj skromny nazor 🙂

možno treba zvážiť, ja som dávala do 2 rokov i keď som aj zabudla niekedy. A chorý sme boli málo.
http://www.energy.sk/sk/menu_x4548x.asp