Subcision - operačná metóda jaziev po akné
Ahojte, chcem sa spýtať synovi po cystickom akné zostala nepekne zjazvená tvár. Dr. nám odporúča CO2 laser a doplnenie kyselinou hyaluronovou. Podľa recenzií je to bolestivý proces a nie celkom uspokojivý, teda jazvy zostanú a treba to absolvovať každý rok.
Má tam prepadnutú kožu, atrofické jazvy. Dobré recenzie som našla len na subcision operačnú metódu, kde sa jazva oddelí od spodnej vrstvy kože a dôjde k vyplneniu prepadnutých jaziev. Je to vhodné ako po jazvách z akné, tak po jazvách z kiahní. ( riešenie je trvalé nie ako pri CO2 laseri a doplnenie kyselinou hyaluronovovou )Moja otázka znie najbližšie som našla, že to robí klinika v Prahe. Neviete o nejakej klinike tu na SK, kde sa tomu venujú?
@ellka1208, @keloid má po a bojím sa aj povedať aké je to, aby som to nezakríkla, keď som sa ho spýtala či bolelo povedal, že nie a ak má porovnať od 1 do 10...... 1-bolo toto a 10-trhanie zubu. Ešte 1x a potom laser. Inak v čakárni bol ešte jeden chalan a baba presne s týmto istým. Tak je toho teraz asi veľa.
Chcem sa Vám baby poďakovať, za podporu a pomoc. Dúfam, že všetci sa dopracujeme ku tomu čo chceme ❤️. Ešte budem pridávať fotky a postrehy, ako to prebiehalo. Ešte raz vďaka a krásny deň MDŽ 🌷💐🌹
@lien1 dobrý deň, teším sa s vami z výsledku, vidno tam veľký rozdiel a to ubehol len krátky čas, po čase to bude určite lepšie, ako to je teraz. Môžem sa opýtať ako finančne tento zákrok vyjde? Je to veľmi drahá záležitosť? Inak ak by som vám mohla poradiť pre mladšieho syna, mne sa momentálne veľmi osvedčil skinoren a niacinamid so zinkom, síce zmena neprišla hneď, ale ten skinoren je fakt dobrý nie len na jazvy, ale hlavne na nové akné.
@ellka1208 používa biodermu tá zaberala aj staršiemu do určitého času.
Ale už neučinkuje, tak vyskúšam čo ste mi odporučili 😊.
Včera sme boli na kontrole u neurogičky a tá jasné, že má jazvy......aj mu spravili výter nos - krk- ster z vyrážok arď. ..... však on mal nález pred 3.rokmi v nose asi si to preniesol na tvár. Bolo to preliečené? Skoro ma piclo, všetko bolo v karte. Ja behám po doktoroch a diagnózu mi určí na neurológii, škoda, že neskoro.
Tak mladšiemu idem dať spraviť vyšetrenie čo treba a možno so správnymi ATB. bude po probléme.
@keloid skúsim kúpiť 😊.
Staršiemu ešte zostali veľké jazvy, ja som zvedavá ako to bude vyzerať po ich korekcii. Tie robila okrajovo, nie do hĺbky. Bála sa ako mu bude telo reagovať a akým spôsobom regenerovať tkanivo. Takže korekciu vidno na malých jazvách výraznejšie. Modriny ešte má stále, takže asi ešte to nie je úplne zahojené.
@lien1 áno ono to väčšinou býva nejaký vnútorný problém, u mňa su to hormóny ktoré našťastie teraz ukludnujem branim pupalky dvojročnej, u chlapcov s hormónmi problém nebýva, ten skinoren je naozaj dobrý aj na jazvy,ale skôr tie červené, pekné ich vytaha. Môžem sa ešte opýtať, pred tou subciziou dali synovi len znecitlivejuci krém a potom mu tou ihlicou alebo ako to nazvať začali to tkanivo rozbíjať? Alebo ako to prebiehalo? Veľká vďaka za info, spekulujem nad týmto zákrokom lebo na líci mám 2 veľké prepadnute miesta a laser ani drakuloterapia mi v tom nepomáhajú. Mám to moc hlboké.