icon

Subcision - operačná metóda jaziev po akné

lien1
20. júl 2022

Ahojte, chcem sa spýtať synovi po cystickom akné zostala nepekne zjazvená tvár. Dr. nám odporúča CO2 laser a doplnenie kyselinou hyaluronovou. Podľa recenzií je to bolestivý proces a nie celkom uspokojivý, teda jazvy zostanú a treba to absolvovať každý rok.
Má tam prepadnutú kožu, atrofické jazvy. Dobré recenzie som našla len na subcision operačnú metódu, kde sa jazva oddelí od spodnej vrstvy kože a dôjde k vyplneniu prepadnutých jaziev. Je to vhodné ako po jazvách z akné, tak po jazvách z kiahní. ( riešenie je trvalé nie ako pri CO2 laseri a doplnenie kyselinou hyaluronovovou )Moja otázka znie najbližšie som našla, že to robí klinika v Prahe. Neviete o nejakej klinike tu na SK, kde sa tomu venujú?

keloid
Autor odpoveď zmazal
keloid
27. feb 2023

@lien1 Dobrý večer, prosím vás dajte vedieť ako dopadlo synove ošetrenie.

lien1
autor
4. mar 2023

@keloid jasné, že dám. V utorok ide, ako jazvy starnú tak vzniká viac zrastov, tak teraz to vyzerá fakt škaredo . Dám foto pred a po. Inak Dr. mladšimu nechce dať retinoidy takže história sa opakuje, dúfam, že mu ich dá zas neskoro. :(

lien1
autor
4. mar 2023

@keloid jasné, že dám.

lien1
autor
8. mar 2023

@ellka1208, @keloid má po a bojím sa aj povedať aké je to, aby som to nezakríkla, keď som sa ho spýtala či bolelo povedal, že nie a ak má porovnať od 1 do 10...... 1-bolo toto a 10-trhanie zubu. Ešte 1x a potom laser. Inak v čakárni bol ešte jeden chalan a baba presne s týmto istým. Tak je toho teraz asi veľa.

Chcem sa Vám baby poďakovať, za podporu a pomoc. Dúfam, že všetci sa dopracujeme ku tomu čo chceme ❤️. Ešte budem pridávať fotky a postrehy, ako to prebiehalo. Ešte raz vďaka a krásny deň MDŽ 🌷💐🌹

keloid
8. mar 2023

@lien1 Držím palce nech to vyzerá super

lien1
autor
Autor odpoveď zmazal
keloid
10. mar 2023

@lien1 Vyzerá to super. Nevidno jazvy a ani to nie je taký masaker ako po lasery. Jedná modrinka.

lien1
autor
Autor odpoveď zmazal
keloid
12. mar 2023

@lien1 som fakt prekvapená,že ešte má podstúpiť laser. Potom si určite čitajte fórum tých, čo to podstúpili. Jednak to vyzerá potom fakt prišerne také 3 týždne vôbec medzi ľudí ,no veľa ľuďom to ublížilo ako pomohlo.Som jedna z nich.

keloid
13. mar 2023

@lien1 Tato slečna skončila tak ...

keloid
13. mar 2023

@lien1 Nie je to taký zázrak ako tvrdia

lien1
autor
13. mar 2023

@keloid a na akom lasery ste bola? Majú viac druhov.

ellka1208
14. mar 2023

@lien1 dobrý deň, teším sa s vami z výsledku, vidno tam veľký rozdiel a to ubehol len krátky čas, po čase to bude určite lepšie, ako to je teraz. Môžem sa opýtať ako finančne tento zákrok vyjde? Je to veľmi drahá záležitosť? Inak ak by som vám mohla poradiť pre mladšieho syna, mne sa momentálne veľmi osvedčil skinoren a niacinamid so zinkom, síce zmena neprišla hneď, ale ten skinoren je fakt dobrý nie len na jazvy, ale hlavne na nové akné.

keloid
14. mar 2023

@lien1 frakčny laser

lien1
autor
14. mar 2023

@ellka1208 ďakujem krásne, idem pozrieť tie krémy. Stálo to 200eur celá tvár, cena je od oblasti ošetrenia. Treba to však ešte raz opakovať. Ono tú zmenu vidno, keď sa usmeje. Pred mu jazvy ťahali tvár.

lien1
autor
14. mar 2023

@keloid musím sa spýtať.

keloid
14. mar 2023

@lien1 obidve lieky sú voľno predajné a niacinamid so ziskom som videla v dm

keloid
14. mar 2023

@lien1 na liečbu akné sa využíva aj IPL ošetrenie. Mojej dcére napríklad pomáha z DM prípravok

keloid
Autor odpoveď zmazal
ellka1208
16. mar 2023

@lien1 som zvedavá, ako to bude vyzerať po čase a mladší syn používa nejakú masticku na akné? Kde sa mu robí, tiež na lícach?

lien1
autor
16. mar 2023

@ellka1208 používa biodermu tá zaberala aj staršiemu do určitého času.
Ale už neučinkuje, tak vyskúšam čo ste mi odporučili 😊.

Včera sme boli na kontrole u neurogičky a tá jasné, že má jazvy......aj mu spravili výter nos - krk- ster z vyrážok arď. ..... však on mal nález pred 3.rokmi v nose asi si to preniesol na tvár. Bolo to preliečené? Skoro ma piclo, všetko bolo v karte. Ja behám po doktoroch a diagnózu mi určí na neurológii, škoda, že neskoro.

Tak mladšiemu idem dať spraviť vyšetrenie čo treba a možno so správnymi ATB. bude po probléme.

lien1
autor
16. mar 2023

@keloid skúsim kúpiť 😊.

Staršiemu ešte zostali veľké jazvy, ja som zvedavá ako to bude vyzerať po ich korekcii. Tie robila okrajovo, nie do hĺbky. Bála sa ako mu bude telo reagovať a akým spôsobom regenerovať tkanivo. Takže korekciu vidno na malých jazvách výraznejšie. Modriny ešte má stále, takže asi ešte to nie je úplne zahojené.

ellka1208
18. mar 2023

@lien1 áno ono to väčšinou býva nejaký vnútorný problém, u mňa su to hormóny ktoré našťastie teraz ukludnujem branim pupalky dvojročnej, u chlapcov s hormónmi problém nebýva, ten skinoren je naozaj dobrý aj na jazvy,ale skôr tie červené, pekné ich vytaha. Môžem sa ešte opýtať, pred tou subciziou dali synovi len znecitlivejuci krém a potom mu tou ihlicou alebo ako to nazvať začali to tkanivo rozbíjať? Alebo ako to prebiehalo? Veľká vďaka za info, spekulujem nad týmto zákrokom lebo na líci mám 2 veľké prepadnute miesta a laser ani drakuloterapia mi v tom nepomáhajú. Mám to moc hlboké.

lien1
autor
20. mar 2023

@ellka1208 áno presne tak, ako píšete. Pomohlo to, teraz je to vidieť hlavne, keď je unavený. Inak nie, musím skúmať, ak by bol baba a zakryl makeupom tak úplne by to zaniklo. Za mňa najlepšie minuté peniaze 😊. Inak za menšiu plochu sa platí menej.

keloid
21. mar 2023

@lien1 super ,že mu to pomohlo. Byť vami nad tým laserom už ani neuvažujem. Kopu prachov to stojí , ,bolesť fajnová, mne jazvičky ešte zvýraznilo,zanechalo 2 štvorce a pleť zostarla.Spýtam sa je to dlhodobý efekt?

lien1
autor
22. mar 2023

@keloid netuším, malo by to byť trvalé, ale nik to nebude garantovať. Všade je písané, že výsledky sú individuálne. Malé jazvy sa skoro stratili a tie veľké uvidíme. Nikdy to už nebude úplne na 100%. Mne ide hlavne o to, nech to neťahá oči.

ellka1208
22. mar 2023

@lien1 veľmi rada si prečítam váš názor po čase, určite dajte vedieť ako sa to hojí 🙂

ellka1208
26. mar 2023

@lien1 zdravím 🙂môžem sa ešte opýtať, synovi tie prepadnute miesta rozbíjali tou ihlicou a mu tam dávali nejaky výplňovy materiál? Či len čisto rozbíjali tie jazvy? A ako to teraz vyzerá po čase?🙂

lien1
autor
Autor odpoveď zmazal