Subcision - operačná metóda jaziev po akné
Ahojte, chcem sa spýtať synovi po cystickom akné zostala nepekne zjazvená tvár. Dr. nám odporúča CO2 laser a doplnenie kyselinou hyaluronovou. Podľa recenzií je to bolestivý proces a nie celkom uspokojivý, teda jazvy zostanú a treba to absolvovať každý rok.
Má tam prepadnutú kožu, atrofické jazvy. Dobré recenzie som našla len na subcision operačnú metódu, kde sa jazva oddelí od spodnej vrstvy kože a dôjde k vyplneniu prepadnutých jaziev. Je to vhodné ako po jazvách z akné, tak po jazvách z kiahní. ( riešenie je trvalé nie ako pri CO2 laseri a doplnenie kyselinou hyaluronovovou )Moja otázka znie najbližšie som našla, že to robí klinika v Prahe. Neviete o nejakej klinike tu na SK, kde sa tomu venujú?
@ellka1208 mala som veľké očakávania na 1.krat. Všade sa ukazuje pred a po....potom som našla zahraničné fórum, kde prispievajú a venujú sa len tejto téme ľudia s akné a jazvami. Presne asi 5. popisovali to isté po prvom raze. Aj to, že bez výplne je to o ničom. Možno som aj podcenila starostlivosť po zákroku ešte idem kúpiť kolagén. Ráno to má pekné a na konci dňa katastrofa....netuším čím to je.
@luca1985 záleží prípad od prípadu, jazva od jazvy ....pomohlo, ale je to také čiastkové....
na laser ideme v mieste bydliska, laser čo ide do hĺbky. Cena drahšia, ale ak zarátam cestu do BA sme na tom istom. Vyjadrenie miestneho plastického chirurga, že na stav, ktorý mal to má ešte v celku dobré( takže to pomohlo). Laser 3x musí byť zlepšenie 50%.... ak 1-2x nemá význam cenu radšej ani nenapíšem.
Aj v Žiline je klinika, ktorá to ponúka teda subcision a výplne.
Ak nebude dobre, ešte skúsime tú Žilinu.
Už sú to tisíce a výsledok v nedohľadne.
Inak prišla som čo na cystické akné zaberá....neskoro.
Repík v sáčku na pol hodinu obklad. Na noc zalepiť na leukoplast ichtiolová masť framikoín a propolisová masť. Do 3 dní to vyhnisá do von potom, už nechať sušiť nevytláčať. Jazvyčka je nepatrná ak nejaká.
@luca1985 človek spraví asi všetko. Hlavne, keď vidí tie výsledky čo sa dajú dosiahnúť. Držím palce všetkým....nech je to lepšie a lepšie.
Neviem či idete potom na laser?
Inak známa ma upozornila....po laseri natierať min. 5x za deň ....len raz zanedbala natieranie a zostali jej bodky....
Bola 3x na laseri a na druhý krát si povedala, že bude natierať ráno a večer nestačilo.....len taká vsuvka už som nakúpila krém, budúci týždeň ide. Tak som zvedavá .

@lien1 ja mám pocit, že pokiaľ tam človeku nedajú fakt kyselinu hyalurónovou alebo iný výplňovy materiál tak plazma je slabá, ja sama chodím na vpichovanie plazmy do jaziev a výsledok žiadny, ja mám vlastne pocit, že týchto vpadnutych jaziev sa človek nezbaví už nikdy a čím skôr sa s tým človek stotožní a začne s nimi žiť a brat ich ako súčasť, tak tým lepšie preňho a jeho psychiku