Suché čielko u drobčeka
nepíšeš vek...dcéra mala ako mimino niečo také, akoby také prischnuté lupiny, kefečkou sa to pomaly odlupovalo...nasadili sme na doporučenie lekárky vitamín D Vigantol a hlavičku sme otŕčali na slnko cez sklo okna , keď ležala, aby jej nato svietilo, ak je to aj váš prípad, tak to pomôže, ak nie, ideálne kontaktovať kožného, alergológa.
@lilianka28 ďakujem. Bála som sa, aby z toho nevznikol dáky ekzém alebo niečo. A nepamätáš si náhodou názov tej mastičky ?
@martinamatulka treba to po kúpaní vyčesavat s mäkkou detskou kefou a natierať. Moze to mať aj do roka kým to uplne zmizne, je to normálne, bábätka to mávajú.
@martinamatulka názov mastičky neviem, už je to viac rokov dozadu. Ale myslím, že to bola taká v kelímku - robená v lekárni. Ja som to dr. na poradni ukázala, a predpísala nám to. Neboli sme na žiadnom kožnom. Mne to mali všetky 3 deti, najstaršia dcéra dokonca vo vlasoch na celom temene. Pekne sme to vyčesali. Treba však opakovane natierať, umyť a také odmäknuté vyčesať. Aby si sa nebála, išla dole iba tá zhrubnutá kožtička, vlasy nie.
@lilianka28 ďakujem. Je to moje prvá bábo tak robím paniku pri všetkom ☺️
Treba premastit obycajnym detskym kremom, ja som davala lipikar od la roche posay alebo cerave, uz neviem presne ktory, a po kupelk, ked je to vymocene, to jemne zosrabkat prstami, vyzera to ako seborea, deticky to mavaju bezne.
Ja to kremujem olivovym olejom z lekarne, a precesem tou jemnou kefkou pre babatka

Bábätká také zvyknú mávať. Nie je to nič vážne. Nám na to dr. dala mastičku. Pred kúpaním sme natreli, aby odmäkla kožka a potom vyčesali kefkou na vlasy.