icon

Suché čielko u drobčeka

martinamatulka
1. feb 2022

Ahoj maminky. Prosím Vás o radu. Môj drobček má takéto suché miesto na čele , teda už skoro na žačiatku vláskov a neviem to žiadnym krémom dať preč. Myslíte, že je to len sucha pokožka alebo niečo iné ? Nemáte skúsenosť ako si s tým poradiť ? Bojím sa aby sa to nerozšírilo. Ďakujem.

Suché čielko u drobčeka
lilianka28
1. feb 2022

Bábätká také zvyknú mávať. Nie je to nič vážne. Nám na to dr. dala mastičku. Pred kúpaním sme natreli, aby odmäkla kožka a potom vyčesali kefkou na vlasy.

marcela91
1. feb 2022

nepíšeš vek...dcéra mala ako mimino niečo také, akoby také prischnuté lupiny, kefečkou sa to pomaly odlupovalo...nasadili sme na doporučenie lekárky vitamín D Vigantol a hlavičku sme otŕčali na slnko cez sklo okna , keď ležala, aby jej nato svietilo, ak je to aj váš prípad, tak to pomôže, ak nie, ideálne kontaktovať kožného, alergológa.

martinamatulka
autor
1. feb 2022

@lilianka28 ďakujem. Bála som sa, aby z toho nevznikol dáky ekzém alebo niečo. A nepamätáš si náhodou názov tej mastičky ?

martinamatulka
autor
1. feb 2022

@marcela91 drobec má tri mesiace a vitamín D uživa každý deň.

nikpa
1. feb 2022

@martinamatulka treba to po kúpaní vyčesavat s mäkkou detskou kefou a natierať. Moze to mať aj do roka kým to uplne zmizne, je to normálne, bábätka to mávajú.

lilianka28
1. feb 2022

@martinamatulka názov mastičky neviem, už je to viac rokov dozadu. Ale myslím, že to bola taká v kelímku - robená v lekárni. Ja som to dr. na poradni ukázala, a predpísala nám to. Neboli sme na žiadnom kožnom. Mne to mali všetky 3 deti, najstaršia dcéra dokonca vo vlasoch na celom temene. Pekne sme to vyčesali. Treba však opakovane natierať, umyť a také odmäknuté vyčesať. Aby si sa nebála, išla dole iba tá zhrubnutá kožtička, vlasy nie.

martinamatulka
autor
1. feb 2022

@lilianka28 ďakujem. Je to moje prvá bábo tak robím paniku pri všetkom ☺️

majlo1234
1. feb 2022

Treba premastit obycajnym detskym kremom, ja som davala lipikar od la roche posay alebo cerave, uz neviem presne ktory, a po kupelk, ked je to vymocene, to jemne zosrabkat prstami, vyzera to ako seborea, deticky to mavaju bezne.

sandyan
1. feb 2022

Ja to kremujem olivovym olejom z lekarne, a precesem tou jemnou kefkou pre babatka

martinamatulka
autor
1. feb 2022

Ďakujem za rady