Suchý a dráždivý kašeľ 3,5 ročného syna

egagova
16. dec 2014

Ahojte,chcem radu.Moj maly syn 3,5 roka,ma strasny kasel.Uz dva dni kasle pri kazdom nadychnuti.Dnes sme boli u lekarky,ale dala mi len fenistil kvapky a flavamed.Nejak sa mu neulavuje.Je to suchy kasel non stop.Ani ja by som nevladala tolko kaslat....Neviete mi poradit nieco po com sa mu ulavi???? dakujem

barbora59
16. dec 2014

Recdoteld cipok mu daj

katy113
16. dec 2014

ahoj,
nám dala doktorka na suchý kašeľ promethazin, ale len na suchý kašeľ, ako náhle začal vykašliavať, tak stoptusin alebo iný tusin..

marika3678
16. dec 2014

Nám tentoraz pomohol stoptusin kvapky, ale minule napr. nezabral. Este osvedcena mast - bravcova, husacia, kacacia najlepsia jazvecia, zohriať a dať na noc na hrudník, nato ešte uterák aby sa to pekne vyhrialo. A ešte k posteli na noc na tanier nakrájať cibuľu, posypať trošku praškovým cukrom, lepšie pustí cibula šťavu. A toto opakovať min 3 noci. A ešte uvariť tymiánový sirup - 2 dcl vody + 200 g cukru varit cca 15 min. na veľmi miernom ohni, odstaviť, vsypať celý sáčok sušeného tymiánu, po vychladnutí precediť a uživať po lyžičkách niekoľko krát denne, skladovať v chladničke. Vydržať aspoň 3 dni, pomaly by sa to malo zlepšovať. Skoré uzdravenie prajem!

karollka21
16. dec 2014

u nas zabera zvlhcovanie vzduchu v izbe. Presne na tento suchy, drazdivy kasel zabera velmi dobre. A mast na hrudnik, na to plieku. Rectodelt by som mu nedavala, to je hormon, uziva sa len pri extremnych zachvatoch, napr. laryngitide, velmi zatazuje dieta.

danula.ch
16. dec 2014

http://detskechoroby.rodinka.sk/sprievodca-liek...
@egagova zvlhcovat vzduch, cibulovy sirup s medom. inhalujte, ak nemate inhalator, tak do hrnca s vriacou vodou dajte par lyzic s morskou solou a dajte v noci k posteli. obcas nechajte zase prevriet. stoptusin pokial viem, je na utisenie sucheho drazdiveho kasla.
na vykasliavnie robim tymianovy sirup, alebo davam prospan

danula.ch
16. dec 2014

@egagova neprekurujte, hlavne v izbe kde spi. sliznicu ukludni kalciovy sirup

kamka277
16. dec 2014

@egagova Ahoj, moja malá (6r.) mala pred pár dňami hrozný suchý kašeľ, náš sympaťák pediater nám poradil sirup PAXELADINE (s čokoládovou príchuťou) a pekne to zabralo 😉

tova
17. dec 2014

cibulu natenko nakrajaj a psyp cukrom, odstat kym pusti stavu a nech pije kolko len vypije alebo mu zmiesaj s hustejsim dzusom. Mojim to zabera za par hodin, pouzivaj zvlhcovac, alebo mokry utierak na radiator, v sprche pust horucu vodu a nech sa tam napari (bez neho) ked je mala kupelna staci aby stal pri vani a hral sa, ked vacsia, mentol, eukaliptusove kvapky su do sprchy dobre ked mas, lepsie je ist do vane/sprchy s nie horucou vodou ale aby tam este para bola.

ivetlo
17. dec 2014

Ahoj, mi teraz máme tiež takýto problém so synom 4,5r. Dávam mu hedelix, zlepšujeme sa ale ešte nám povedala lekárka že aj kalciový sirup mu mám dať a fenistil kvapky. Táto kombinácia pomáhal. Už sme za najhorším. Skoré uzdravenie

didi51100
22. dec 2014

ja som bola len v lekarni a tam mi dali junior angin s ceresnovou prichutou. podavam to synovi druhy den, no zatial kasel neprechadza. uvidime.