icon

Suchý a dráždivý kašeľ 3,5 ročného syna

egagova
16. dec 2014

Ahojte,chcem radu.Moj maly syn 3,5 roka,ma strasny kasel.Uz dva dni kasle pri kazdom nadychnuti.Dnes sme boli u lekarky,ale dala mi len fenistil kvapky a flavamed.Nejak sa mu neulavuje.Je to suchy kasel non stop.Ani ja by som nevladala tolko kaslat....Neviete mi poradit nieco po com sa mu ulavi???? dakujem

barbora59
•
16. dec 2014

Recdoteld cipok mu daj

katy113
•
16. dec 2014

ahoj,
nám dala doktorka na suchý kašeľ promethazin, ale len na suchý kašeľ, ako náhle začal vykašliavať, tak stoptusin alebo iný tusin..

marika3678
•
16. dec 2014

Nám tentoraz pomohol stoptusin kvapky, ale minule napr. nezabral. Este osvedcena mast - bravcova, husacia, kacacia najlepsia jazvecia, zohriať a dať na noc na hrudník, nato ešte uterák aby sa to pekne vyhrialo. A ešte k posteli na noc na tanier nakrájať cibuľu, posypať trošku praškovým cukrom, lepšie pustí cibula šťavu. A toto opakovať min 3 noci. A ešte uvariť tymiánový sirup - 2 dcl vody + 200 g cukru varit cca 15 min. na veľmi miernom ohni, odstaviť, vsypať celý sáčok sušeného tymiánu, po vychladnutí precediť a uživať po lyžičkách niekoľko krát denne, skladovať v chladničke. Vydržať aspoň 3 dni, pomaly by sa to malo zlepšovať. Skoré uzdravenie prajem!

karollka21
•
16. dec 2014

u nas zabera zvlhcovanie vzduchu v izbe. Presne na tento suchy, drazdivy kasel zabera velmi dobre. A mast na hrudnik, na to plieku. Rectodelt by som mu nedavala, to je hormon, uziva sa len pri extremnych zachvatoch, napr. laryngitide, velmi zatazuje dieta.

danula.ch
•
16. dec 2014

http://detskechoroby.rodinka.sk/sprievodca-liek...
@egagova zvlhcovat vzduch, cibulovy sirup s medom. inhalujte, ak nemate inhalator, tak do hrnca s vriacou vodou dajte par lyzic s morskou solou a dajte v noci k posteli. obcas nechajte zase prevriet. stoptusin pokial viem, je na utisenie sucheho drazdiveho kasla.
na vykasliavnie robim tymianovy sirup, alebo davam prospan

danula.ch
•
16. dec 2014

@egagova neprekurujte, hlavne v izbe kde spi. sliznicu ukludni kalciovy sirup

kamka277
•
16. dec 2014

@egagova Ahoj, moja malá (6r.) mala pred pár dňami hrozný suchý kašeľ, náš sympaťák pediater nám poradil sirup PAXELADINE (s čokoládovou príchuťou) a pekne to zabralo 😉

tova
•
17. dec 2014

cibulu natenko nakrajaj a psyp cukrom, odstat kym pusti stavu a nech pije kolko len vypije alebo mu zmiesaj s hustejsim dzusom. Mojim to zabera za par hodin, pouzivaj zvlhcovac, alebo mokry utierak na radiator, v sprche pust horucu vodu a nech sa tam napari (bez neho) ked je mala kupelna staci aby stal pri vani a hral sa, ked vacsia, mentol, eukaliptusove kvapky su do sprchy dobre ked mas, lepsie je ist do vane/sprchy s nie horucou vodou ale aby tam este para bola.

ivetlo
•
17. dec 2014

Ahoj, mi teraz máme tiež takýto problém so synom 4,5r. Dávam mu hedelix, zlepšujeme sa ale ešte nám povedala lekárka že aj kalciový sirup mu mám dať a fenistil kvapky. Táto kombinácia pomáhal. Už sme za najhorším. Skoré uzdravenie

didi51100
•
22. dec 2014

ja som bola len v lekarni a tam mi dali junior angin s ceresnovou prichutou. podavam to synovi druhy den, no zatial kasel neprechadza. uvidime.