icon

Suchý a dráždivý kašeľ u štvorročného chlapca

pupavka123
5. dec 2014

Poprosim Vas o radu,skusali sme stoptusin-nepomaha,iny den sme davali robitusin-nepomaha...mate nieco osvedcene,ale musi to mat dobru chut,inak mi to neda do pusy ani heverom 😀 dakujeeeem za kazdu radu

vefi89
•
5. dec 2014

@pupavka123 mojim ak nepomáha stoptussin, tak väčšinou vyfasujú dithiaden na ukľudnenie... zvlhčovať vzduch, vetrať a pozor na priedušky, aby to nebolo horšie... cibuľový sirup ak tak ma napadá

pupavka123
autor
•
5. dec 2014

@vefi89 Dakujem,celu noc spime pri otvorenom okne,potom je v pohode,nekasle,ale cez den sa mu to zase vrati

vefi89
•
5. dec 2014

@pupavka123 ešte ma napadá ditustat... ale to bolo silné aj na mňa

vefi89
•
5. dec 2014

a možno dáke lieky zmierňujúce alerg. reakciu, fenistil, promethazin, atď... ale tam skôr čítať PIL 😉

bejka1982
•
5. dec 2014

My máme dobré skúsenosti s Hedelixom...a kúpili sme zvlhčovač vzduchu Qlima...

pupavka123
autor
•
5. dec 2014

@vefi89 Idem sa do lekarne poradit,dakujem

pupavka123
autor
•
5. dec 2014

@bejka1982 Na ten Hedelix som akurat pozerala na internete,tak uvidim co mi poradia v lekarni

lady511
•
5. dec 2014

ahojte kočky,,my máme už 2 týždne zapal priedušiek,,síce je to lepšie,,ale do školky stále nemožeme íst,,stále ma také suchý draždivý kašel,,hlavne v noci z ktoreho sa niekedy povracia,,tak ju natahuje,,a soplíky,,mali sme už kadečo,,stoptusin,predtým ked ten kašel bol mokrý sme maly kalciový a mucosolvan.,,ja už neviem,,často vetrám,,,mala je často aj na vzduchu,,aby nebola stále vo vydýchanom,,mam pocit že zachvílu bude viac doma ako v školke ,,ale ja si nemožem dovolit byt s nou doma a emám po ruke nikoho,,,dievčata poradte niečo na imunitu,,,zdoraznujem,,že sme mali toho dost.,,davala som jej rakytníček,,sirup,,aj imunoglukán,,aj c -čkové kvapky,,ovocie znáša dobre,,takže aj mnadarínky aj pomarance,,a stále sme chorý 😒

maznacik007
•
5. dec 2014

@pupavka123 ja davam kalciovy sirup plus robim domaci sirup z tymianu ... niekde tu aj koluje recept na MK ...

gloria9
•
5. dec 2014

ahojte tak nám pomáha solmucol davam ked ma suchy kasel a potom ked uz vykaslava asi 5 dni nasadim niečo na zastavenie kasla trva to cca 10 dni potom je uz dobre davam aj fenistil 3 krat denne po 15 kvapiek kupila som zvlhčovač vzduchu zelmer a pijeme prieduškový čaj

bosoriak
•
5. dec 2014

@lady511 Nemas co urobit. Dieta sa imunizuje do 6 rokov, cize dovtedy proste treba ratat s tym, ze bude casto chore. Mozes do neho davat vitaminy ake chces. Je to vlastna skusenost. 🙂
Vela stastia.

lady511
•
5. dec 2014

@bosoriak dakujem,,tak snažim sa robit maximum,,nechcem zbytočne imunitu nasilu posilnovat,,roznymi prípravkami,,preto skor formou ovocia,,ma ho rada,,hlavne mandarinky a jablka,,

hradnapani
•
5. dec 2014

@gloria9 solmucol funguje aj na suchy kasel? ved to je mukolytikum na vlhky kasel. Dnes nam ho presne na to dala lekarka.
@pupavka123 mne tu minule poradili dobre duse caj z majoranky (ta obycajna, co mas v spajzi ako korenie) a normalne zo zazracne zabralo, lebo dovtedy sa mi to moje dieta skoro zadusilo od kasla

gloria9
•
5. dec 2014

hradnapani áno funguje ked to dam môjmu drobcovi začne vykaslavat dam mu ho asi tri krat po 5 ml rano na obed a vecer a potom uz na dalsi den rano pocujem ako vykaslava a ho nedusí

vefi89
•
5. dec 2014

@gloria9 tak jeho potom dusí to, že to má zachladnuté... tam by som skúsila dať masťový zábal

myzma
•
5. dec 2014

Ahoj, my sa trapime tiez s kaslami, mam 3 deti, kazde kasle inak.... Syn, 4r, kasle vele vela ducho, dráždivo, zadrha.... Ale do toho odkasle i mokro.... Stoptussin zabera mierne.... Myslim, ze moja dr. Prepocula ako som chsrakterizovala ten kasel.... Tsk som v lekarni dnes po porade kupila pleumolysin, ma tisit drazdenie a sucasne i pomahat vykaslat, ak treba.... Su to kvapky 3x denne.... Prirodne... Pisu... S obsahom alkoholu.... Uzil ivh teraz pred spanim... Pisu, ze do 3 dni by sa to malo zlepsit, tak uvifime, ci to tentorsz zaberie.... Msm tu tolko sirupov sko v lekarni uz za posledne 2m

myzma
•
5. dec 2014

@pupavka123 hore odpoved

myzma
•
5. dec 2014

Este ma napadlo, ze dr. Hovorila, ze maly malo pije, ze to moze byt jeden z faktorov, vysusena sliznica.... I ked teda pije najviac z celej rodiny, odvcera sa snszim dbať na este vacsi pridun tekutin....

Vcera v noci som trochu googlila... Este ma napadlo u nas vylucit laringitydu i/y ktora moze mat i tskyto prejav.... Suchy drszdivy kasel..... A dokonca neskor i vlhke vykasliavanie

ketrinatko1
•
5. dec 2014

@lady511
Ahoj pozri si stránku www.tentorium.sk od kamošky maly bol stale viac doma ako v škôlke stale chorý bral nejaké kvapky a tuším extra lor a fakt pomohlo je najmenej chorý zo všetkých nápis na http://www.tentorium.sk/kontakt.php aký problém a pani doktorka Ti poradí čo ma brat
Môj maly teraz to berie a ustúpil mu kašeľ mal taký dusivy ;)