Surová strava od narodenia
Baby som šibnutá ja ,alebo rodičia(matka).Moj zážitok,o ktorý sa musím podelit....Ako ja nechcem na nikoho nič zle ,ale dnes som ostala šokovaná, zaskočena a neviem čo ešte...Bola som s kamaratkou a detmi v jednom detskom kutiku a prišla kamarátkina kamoška s dcerou...sedeli sme asi pol hodku všetky spolu, deti sa hrali ..mala chcela lízatko...maju ich vo vitrínke , tak jej vravím nech vypýta teda od tety 3 lizátka ,ked su spolu 3 deti,aby nebolo zle , že jedno ma , dalsie nema....ked prisla mala s lizatkom a podala ho kamoskinej kamosky dcere,tak zhukla na nu nech jej to lizatko nedava, že ona take nemoze..mala sa rozplakala,nechapala tak som ju utešila a isla sa hrat..potom vravim tej babe, ze nech sa akoze nehneva, ze som nevedela , že ma cukrovku alebo nejaky problem , že nemoze sladke....No tak začala po mne hukat, že kto mi povedal , že ma jej dcera cukrovku, že jej nič nie je , ona je zdravšia než akekolvek ine deti,a vzdy bude ,lebo na rozdiel odo mna ,nepcha decku lizatka a ine sračky do huby..nech sa nečudujem ,ked budem mat chore decko a tak....A tak sa jej pytam ,co su podla nej tie sračky čo pcham do ust svojej dcere??lebo ja sa naozaj snažim celkom zdravu stravu davat celej rodine,ale vsetko...ovocie, zeleninu ,masko ,sladke zdravšie kolace a samozrejme nemam nič proti a ked si raz za čas to lizatko,čokol.zmrzku daju...no a mamička mi povedala, že jej dcera je vitariánka(ona sa za nu rozhodla)
či čo a ona jej dava len surove ovocie,zeleninu,orechy,vykličene strukoviny,semena ci co a nič tepelne spracovane..Baby je to podla Vás normálne??? to decko bude mať 5 rokov a nič normalne nejedlo...podla mna je to chore..A mám zvážit ,že či by som nezmenila stravovacie návyky ,lebo podla mna som chora ja 🙂 normalne mi je tej malej luto...Vy ako tiež nedovolite občas deťom maškrty??alebo som ozaj vadnaaa
@helenanovakova a co davate papat vasim detom ked chlieb a jogurty su take zle? Urcite z veci co ste prave vymenovala, deti nebudu sediet u lekara, na to je viacero faktorov
@moni244 aaale prosím ťa tu sa budu predhanať ktora pripravuje ako zeleninku a chobociny a ako ,,zdravo zije,, ta zeleninka zo zahradky kdesi na predmesti....verim ze mnohe len tu na fore su ,,vyzivove guru,,...ale realita...by sme ,,zírali,,.
Už aj chleba je zlý...jogurty...ludia ,,zmagorení, ,z cukru a muky...ach škoda reči. Idem ja variť luskovu na kyselo... ostatní nech si chrumu mrkvu a spásaju kličky a hovoria ako im to nááramne chutíííí... -ako vo vysledku nič proti tomu ale odsat podsať.
@sardinka335 nahodou luskova je pre nas zdrava, mala ju velmi lubi
@lulistek produkty z bielej múky sú najväčšie zlo pre organizmus, nad nimi netreba pri výbere potravín ani rozmýšľať a mliečne výrobky detto. zahlieňujú a ochladzujú organizmus a to už nehovorím o tom, aké sú nevhodné jogurty plnené umelinami, akože ovocím a podobne. našťastie moje dieťa je múdre a tieto potraviny od začiatku odmieta
Uz aj jogurt je skodlivy? 😕 Asi som fakt skostnatela...
@helenanovakova uz chapem... ale to co ty nazyvas jogurtom jogurt nie je... jogurt je cosi ine...
@libka1 čo je jogurt v tvojom ponímaní?
@libka1 no domaci bude OK..ale kolko maminiek ho pripravuje doma...obchodne maju takmer vzdy daky bonus v sebe..bud cukry,alebo farbivo,alebo akoze ovocie..ale su to skor prichute./taka jahodova prichut ma v sebe 49 ingrediencii-pre srandu maslova prichut 100 ingrediencii/....,alebo ma taku zaruku ze uz zdravy rozum hovri ze to nie je OK....ked si doma vyrobis taky kefir s kefir.huby,alebo domaci jogurt z plnotuc. nepasetriz.mlieka, tak je to potravina zdraviu prospesna..inak je to len potravina..
@helenanovakova obycajny biely jogurt predsa
@libka1 to nič nemení na veci, že je to mliečny výrobok. tie ochutené som vypichla ako ešte väčšie zlo
@helenanovakova mliecny a kyslomliecny vyrobok nie je to iste...
😀 ale je, základ je mlieko
@helenanovakova fermenovanim sa hodnota potravin velmi zvysuje..aj u soji je to tak..obyc.ma doslova negat dopad a fermentovana pozitivny...fermentovanin mlieka mizne laktoza a belkovina je lahsie stravitelna..
@helenanovakova ked myslis 😉 ja jogurt a acidka rada svojim detom dam.
@libka1 no aj ja pevne verim ez si ho doma robíš v jogurtovači inak beda!!!! 😀 😀
jasne my všetci tu jeme chemiu len ona je lietadlo...neriešim. Ja kupujem aj biele lebo si ich rada ochutím ako chcem a kludne ak mam chut tak kupim aj ten ,,hnusný,, Zvolenský.
Ja mam roboty doma dosť...aby som robila domace jogurty, chleby, slize, ,,domáci,, prások na pranie a neviem čo ešte zehliť budem s uhlikom v zeleze nie? ...ano ak sa mi chce tak rada spravim aj domace, ale nemiem byt toho otrokom. 😎
@kaja73 ďakujem za info, ale zrejme to nepatrilo mne
@libka1 samozrejme, každý dáva svojmu dieťaťu čo považuje za vhodné. ja mu mliečne nedám nič. sme na strukovinovo, obilninovo, zeleninovo, ovocných jedlách. samozrejme plus semená
@sardinka335 ja si robim domaci kefir a zaberie mi to 5 minut za tyzden...a mam liter domaceho kefiru..akuraz zlejem kefir,vyplachnem flasu a zas zalejom novym surovym mliekom..ziadna otrocina 🙂
@helenanovakova co ste makrobiotici?
@helenanovakova ale no tak, netreba az tak dramatizovat snad. Ja teda s mojimi detmi u lekara vobec nesedavam a to uz su dve pomaly dospele a (nezozerte ma tu) si dame aj mc aj cinu, aj taky dobry kebab, aj sunku...a lekarka nas s prostrednou musela nahanat, ze co je s nami... nuz a co sa tyka ovocia, tak napr.maly ho odmieta uplne, ale uplne. Max polku bananu a to mi dofrasa v tej zahrada ani za svet nevyrastie. A este tak uvarenu mrkvu inak nic. Zato maso si pyta o dysu, podotykam, ze my ostatni jeme aj ovocie aj zeleninu. Pije KUPOVANE detske ovocne stavy, domace neda do ust, tak a teraz co? Mam sa triast, zrle co s nim bude? Podla mna je detsky organizmus natolko inteligentny, ze si to telicko pyta same. Inak stale ho kojim, tak mozno aj to.
@helenanovakova mozem sa spytat ako stare mas dieta?
Mne už hrabe od hladu nemám ešte dovarené, ze ,,plus semená.,...musim niečo zaobstarať lebo doma teraz nemám ani tie mužove lebo je v robote...kurňa. 😎
@kaja73 ja kefir velmi nemusim...to musím mať chuť alebo sa hodí k jedlu...a to sa mi koli tomu robiť nechce. 🙂
@maciatkolulu osobne nedramatizujem, len hovorím svoj názor odvíjajúci sa od poznatkov stravovania podľa ajurvédy a 5 elementov. k ovociu toľko, malý je múdry, denne by sme mali zjesť 200-300 g ovocia max. a aj to len dopoludnia
@sardinka335 prasa 😀

@lulistek su sice 100 percentne ale su to udeniny... ja mam nazor ze sunka ktovie ako zdrava nieje... tak preto sme ju pretali kupovat... inak ako ma rad aj mandle a tie sme neprestali ;) ... ale zase ja som kupovala sice taku drahsiu sunku ale vakuovo balenu boli tam aj nejake konzervanty aj ked bola takmer 100 percentna a dost soly to obsahuje tak sme to takto poriesili... nechyba nam... meska mame dost ineho... ale ked niekde je samozrejme nieje problem.. ale nepacilo sa mi to ... ani sa neodporuca do 3 rokov.. ja som dala ze kusok ho nezabije ale skoro nas to zabilo ze nechel nic ine papat :D:D... este sa najeme sunky ked podrastie.. ;)