icon

Svokra dáva piť surové vajíčko môjmu dvojročnému drobcovi

4. apr 2021

Ahoj
Chcem vás poprosiť o váš osobný názor. Moja svokra dáva piť SUROVÉ VAJÍČKO s tonou cukru môjmu 2r drobcovi. Ako som na to prišla? No "načapala" som ju pri tom. Vraj to nebolo prvý krát, a ja som tá zlá pretože malej to vraj "chutí" a nechcem to dovoliť ( vraj neviem čo dieťa potrebuje) ... včera keď som na to prišla neverila som vlastným očiam a najhoršie že večer mi dcéra zvracala prúdom ( ale to nechcem teraz rozoberať)...

Niesom žiadna BIO matka ale myslím si že takéto veci sa deťom dávať nemajú. Alebo som vyšinutá ja ?

ivka21
4. apr 2021

Ja by som z toho chytala infarkt. Ale žiaľ starším ľuďom nevysvetlis že môže dieťa chytiť salmonelu

panelacikova
4. apr 2021

milovala som miešané žĺtko s cukrom, mňam 🙂 ale to bolo pred cca 35 rokmi a nemala som určite 2 roky, ale viac 🙂 a dcére som to v živote nevymiešala. žiaľ, už ani tie vajcia nie sú to, čo bývali, bála by som sa bakteriálnych ochorení, ani ja sama už toto nejedávam. predsa len, vtedy sme mali vajíčka z dvora od babky, teda ak niekto chová sliepky a sú zdravé, tak ešte možno by som skúsila po rokoch okoštovať 🙂 ale z kúpených vajec rozhodne nie :(

xckaret
4. apr 2021

@ivka21 ak je vajicko cerstve a z domaceho chovu ziadnu salmonelozu nechyti. Info mam od detskeho lekakara alebo si precitaj ns nete co vsetko surove kvalitne zltko obsahuje.

mironka
4. apr 2021

Vraj to mama davala aj nam...ze kooolko tych zltkov sme popili so sestrou...no ufff...mam 34 o chvilu...ale svokre sa urcite nevyhrazaj, ze deti jej nedas...len jej taktne povedz,nech jej to nedava...ja nedavam ani varene zltko malej...mne je z neho zle a tazko

hanka1505
4. apr 2021

Jeeemine. By som jej jasne povedala ze ešte raz a uz tam dcéru nedam. Akoze a manžel co na to? On je s tým ok? Mam malého syna a v živote by som mu surové vajco nedala ani s cukrom ani bez. Je to nechutne. A ešte určite kupované najlacnejsie, fuj. A tie co tu píšu ze vsak aj ony to pili a sú ok, no chca by som ich vidieť ako by si vychutnali surové vajco v dospelosti, fuj mne len smard surového vajcia smrdi.... Ja by som sa dovracala ako dcera. A teda ak je to zvracanie z toho to uz by ma úplne vytočilo. Ako aj toto vlastne🤦‍♀️😂

nika23t
4. apr 2021

Nám to pripravovala babka, keď sme boli malé deti, mala som asi 6-7 rokov. Ale ja by som to svojim deťom nedala... A svokra by mala akceptovať, že si to neprajes. Ona rozhodovala o svojich deťoch, o tvojich máš rozhodovať ty. Ty si za ne zodpovedná. A ak malej surové vajce nesadne, ty budeš riešiť dôsledky.

xckaret
4. apr 2021

Ak je naozaj zltko take zle, tak skuste spenat..
najlepsie ten ,,zdravy,, ten z Lidlu...

mirage
4. apr 2021

Pre mna a moje deti je surove zltko s cukrom pochutka. jem to od mala, roky rokuce, aj moje deti. Milujem to. Ale vajicka mame nase,cerstve.
Vadilo by mi, ak by svokra davala - cokolvek - mojim detom, este takym malym poza moj chrbat a tak, ze by som o tom nevedela.

sense
4. apr 2021

2jrocnemu by som to síce nedala... Ale aj môj chlap si robí občas na raňajky žĺtka s cukrom hlavne keď ide na vysokohorsku turistiku, alebo s bikeom ci v zime na skitour... Na energiu že vraj...

bobuema
4. apr 2021

Fuha surové vajce to akože vážne? Nečudujem sa, že nechutí, veď z mazlaveho bielka by napínalo aj mňa.
My sme deti tiež raz za čas zjedli surové žĺtko s cukrom.
ALE!Bola iná doba,mali sme domáce vajíčka.Vedeli sme aké sú staré. Tieto z obchodu nevieme ako dlho cestovali,preto ja všetko varím až do tuha aj volské oko.Neuznavam surovú stravu pri chúlostivych potravinách.

xckaret
4. apr 2021

@mirage ved jr to to iste kef slaham zltka s cukrom na kolac a deti oblizuju misu....

elementissa
4. apr 2021

Ejha, kolko zastankyn raw stravy :D :D zijeme uz trosku v inej dobe, kedysi sa aj mamutie stehna grilovali nad ohnikom. Stale si grilujete mamutie stehna v jaskyni?

slavaf
4. apr 2021

Ako malým nám to rodičia dávali, ale len žĺtka vymiešané s troškou cukru, bolo to super, nám to chutilo. A keď sme chodievali na basketbalové zápasy, tréner vždy prikázal kuchárovi dať nám do slepačej polievky surové vajce. Bolo to v pohode. ALE boli to iné vajíčka, dnes by som to určite neurobila a už vôbec nie u dvojročného dieťaťa.

tinqua
4. apr 2021

Tak to bolo voľakedy...my sme bielka šľahali s ovocím a robili si penu a žĺtka s cukrom a kakaom a bola "čokoláda". Prababicka mi dávala lyžičku cukru pokvapkanu alpou... neviem načo ale chutilo 🙈 toto sú typické medzigeneračné vojny, ona nechápe čo riešiš a teba ide rozdrapit. Veď nezelas si to a hotovo, aj keď poza chrbát to zrejme robiť bude, neviem.

ivangeline
4. apr 2021

Njn. Tiez myslim,ze viac rizik ako osohu. Je kopec ineho jedla a netreba tam davat ani cukor. xD

h2
4. apr 2021

Panebože, to si pamätám, že nám mama robila, ako malým deťom, žĺtok s cukrom. Ale myslela som si, že to už je dááávno out. To ešte niekto fakt v dnešnej dobe dá toto dieťaťu?!

mpg
4. apr 2021

Ak sú to čerstvé domáce vajcia, tak to neuškodí, źltok má veľa dobrých živín, starší ľudia ešte pamätajú tie staré spôsoby stravovania. Z kúpených by som to nedala nikomu.

mirage
4. apr 2021

@h2 ja 🙂 a normalne si to spravim, ked mam chut na sladke.

h2
4. apr 2021

@mirage Ja si pamätám, že ako dieťa som to mala rada. Teraz by som to nezjedla, ani keby mi platili.

antoniatonka
4. apr 2021

a kolko tych vajec je dava? ktore dieta nerado vylizuje misku ked sa slaha piskota?

ivka185
4. apr 2021

Robite tu niektore tragediu z toho, ako keby jej dala otravu, nic sa jej nestane, my sme deti chovali uplne normalne aj vajicka vylizovali ked som piekla kolace suroveho cecta sa ojedli a bolo dobre neboli tak chore a mali aj imunitu ne ako dnes, pomaly z tej opatery nemaju nic, a viav chory a kadejake alergie, nechajte tie deti trochu dychat, budu zdravsi. A vyhrazat sa svokre kvoli tomu ze dala vajicko dietatu je podla mna cez ciaru, staci povedat normalne a nereagovat ako keby spravila vosi tragicke a nie niesom stara , mam uz odrastene deti ano som uz aj svokra, ale nic na tom nazore na ten problem nemenim.

gbgb
4. apr 2021

Nepustit k svokre. Vybavene. Boze zeny, preco to riesite na MK? Ked dostane salmonelu, budes sa na svokru vyhovarat? Ty si rodic! Ked to nechces davat detsku, tak povedz razantne svokre. Ked je nechapava, tak obmedzit navstevy na nulu.

h2
4. apr 2021

Baby, ale tu nejde len o to surové vajce. Autorka písala, že tam svokra dáva niekoľko lyžíc cukru. Dieťa má 2 roky. Z môjho pohľadu je tých niekoľko (?!) lyžíc cukru väčšie zlo.

miriam11
4. apr 2021

Pokiaľ ma domáce vajíčka, nieje to taká tragédia. Ale z vajec zo supermarketu..... Ojojooooj. Zlá by som bola.

kulumulu123
4. apr 2021

Asi by som sa tiež doblbala sorry. To iba znie desivo... A akože k čomu to ma byt?? Ako jej toto ma zaručiť pevné zdravie?? Akurát tak skanzene zuby od cukru a salminelizu zo surového vajca...

simca666
4. apr 2021

Ja by som ju zabila na mieste asi. Ja si pamatam, ze mne do kakaa davali zltko s cukrom, ale svojim detom by som to v zivote nedala. Dorazne by som jej dohovorila, ze si to neprajem a ak by som zistila, ze sa to opakuje, tak cau gauc, uz si vnuca neuvidi. TY si rodic, TY si za dieta zodpovedna, TY sa on budes starat, ked ti z toho ochorie. A ak to svokra nechape, jej problem

mnamko
4. apr 2021

Ako deti sme to jedli pravidelne,najlepsi cukrik za komunistov

katarina092
4. apr 2021

Nedavala by som jej to, este ked vravis ze jej to neprospieva a bolo jej zle. Nie vsetko co je zdrave musi byt v pohode pre kazdeho. A zdrave to nieje, niesme na farme kde mame cerstve vajicka od sliepok... je to velke riziko este aj pre take male dieta. A Ty si predsa jej matka, svokra Ti nema co rozkazovat nasilu co mas robit, aj keby to bolo neviem ake zdrave. Ona Ti ma narok akurat poradit.

elizabet173
4. apr 2021

svokre by som oznámila, že to bolo posledný krát, čo moje dieťa ostalo s ňou samé. Moja kamarátka sa ocitla v nemocnici na infúzkach po zjedení nedostatočne upraveného vajca. Toto už nie je sranda, nie je to čokoláda, ktorú si neželáš, aby jej dávala a keď dieťa zvracalo, ani nehovorím. Tvoj muž na to ako reagoval?

lienka175
4. apr 2021

@h_petra nechápem, prečo si na mňa vyletela... to, že som napísala, že my sme to jedávali a že sme tu neznamenalo, že autorke kážem, že nesmie svokre zakázať dávať jej to... ja som len chcela napísať, že to nie je až také nezvyčajné, ako sa jej to možno zdalo a že množstvo ľudí to jedáva... to, či bo bude alebo nebude jesť jej dieťa, si musí vyriešiť ona so svokrou...