Syn má 4 roky a nestiahli sme mu predkožku
Ahojte,
Prosím o názor.
Od mala sme šli cestou nestahovania predkozky, nechali sme to na prírodu, malý nemá žiadne zápaly ani problémy v tomto smere, ale predkozka sa sama teda nestiahla. Treba to nejako riešiť? Alebo to proste nechať tak? Má 4 roky.
@fionahope pripnem sa. Mam takmer 3 rocneho a svokra (vychovala 2 synov a ma aj 12 rocneho vnuka) do mna vcera zacala hustit..ze treba to stahovat, ze treba ist k lekarovi, kde mu to nasilim urobi a ze tyzden to bude zle....no proste az mi zimomriavky naskakuju...synovi to uz cca pol roka kazdy den pocas kupania skusame a ma ten otvor naozaj maly....zatial to teda nejde vobec. Objednala som sypany slez...skusim mu robit kupel...ale teda svokra aj manzel tvrdia, ze to treba teraz, lebo moze mat problemy v buducnosti. Teraz ziadne problemy nema...obcas ho to mozno svrbi....no a co teda??
@judar máte úplnú pravdu, problém predkožky nieje takým problémom za aký sa pokladá. Skutočnosť je taká že asi 1%- 2% chlapcov má skutočný problém s predkožkou čo je v tomto prípade potrebné riešiť,ale vo väčšine prípadov sú chlapci zdravý a plne rovnocenný v prirodzenom a fyziologickom vývoji s dievčatami no aj napriek tomu všetkých hodia do jedného vreca.Bohužiaľ žalostné je natom to,že tento proces sa u chlapcov nedodržiava a toto je najväčšia zvrátenosť a pokrytectvo, ktoré je živené ešte v dnešnej dobe formou nepravdivých a zavádzajúcich článkov, neodbornými a neprofesionálnymi praktikami doktorov ( nie všetkých) no a v neposlednom rade na fórach,kde sa porovnáva Miško s Kubkom. Každý chlapec si má predkožku stiahnuť sám,bavíme sa o pohlavnom orgáne a nie o ruke či nohe s ktorou sa cvičí. Pokiaľ nato nieje zdravotná indikácia tak áno je to zneužívanie a pedofília,čo je trestný čin,lenže akosi to spoločnosť toleruje a zatvára oči.Predovšetkým by sa muži mali postaviť na svoju stranu a obhajobu a nenechať so seba robiť nevyvinutý druh v oblasti genitálií kde si každý robí čo on uzná za vhodné naťahuje,preťahuje lebo nejaký predškolských vek búde určovať do kedy má byť predkožka uvoľnená, toto je čisté klamstvo pretože vývoj každého jedinca, či muža či ženy je individuálny...ešte by trebalo zaviesť aby všetci chlapci mali rovnakú farbu očí, vlásov a výšku pretože v otázke penisu sú všetci rovnakí.
@john3535 presne tak...mne osobne pride divne aby matky natahovali svojim maloletym synom...a este divnejsie 6-7-8 a nas rocnym vo veku v ktorom to absolutne nepotrebuju...potom ze si maloleti chlapci honia a robia sprostosti ked ich matky k tomu ciastocne aj navadzaju ..a aj keby sa vyskytol nejaky problem v neskorsom veku tak ako keby to bol tak strasny problem odstranit ved smrtelne to zas nieje
@judar zúžená predkožka u chlapcov ešte nepredstavuje problém, každý chlapec sa narodí so zuženou predkožkou ide ho prirodzenú fimózu inak fyziologickú ktorá sa spontánne vytratí vývojom a to môže kľudne trvať aj do obdobia puberty,až potom hovoríme o skutočnej fimóze, ktorá sa v prvom rade lieči kortikoidnými mastičkami, úspešnosť takejto liečby je vysoká a mnohokrát zachráni pacienta od chirurgického zákroku a ten ja osobne neschvaľujem pretože následky si ponesie pacient do konca života.
Problem je, ze gro deti, u ktorych sa vyslovi diagnoza fimoza v skutocnosti fimozu nema, nikdy nemalo a nikdy ani mat nebude, pokial sa nieco nepokazi. Vacsina deti ma fyziologicku konglutinaciu vnutorneho listu predkozky a zaluda, ktora sa uvolni vekom ako dieta rastie, pod vplyvom spontannych erekcii a vplyvom pohlavnych hormonov.
Len velmi mala cast ma skutocny problem a to je vacscinou frenulum breve, ktore sa da poriesit plastikou v adolescentnom veku, pokial by naozaj bolo treba. Fimozu v pravom zmysle slova, tj. zuzeny a fibrotizovany prstenec na vrchole prechodu vnutorneho a vonkajsieho listu predkozky ma minimum deti. Bohuzial, fimoza vznika prevazne sekundarne a postihuje deti, ktorym bola predkozka nasilne stahovana a doslo v nej k
hlbsim fisuram, ktore prenikali do subepitelialneho vaziva a naslednemu tam doslo k hojeniu s jazvenim.
Je absurdne si mysliet, ze by v prirode prezil druh, u ktoreho je potrebne pomahat s rozmnozovacimi organmi chirurgicky.
@demetria máte pravdu, lenže toto čo ste uviedla sa absolútne nerešpektuje, prekrúca a vedomo zavádza pretože,fyziologická fimoza sa pokladá za patologický stav,pritom ide o prirodzený proces vývoja každého chlapca a ten nieje ohraničený vekom 3roky pretože u mnoho chlapcom do tohto veku nedôjde k oddeleniu predkožky a ani po tomto veku to nieje patologický stav ako sa to prezentuje a nieje potrebné ho riešiť. A toto už bolo dávno dokázané a je to fakt nevyvrátitelný.
Áno vznikol nám nový fenomén sekundárna fimóza o ktorej sa mlčí pretože tá vzniká preťahovanim, naťahovaním a urýchľovaním oddeľovania predkožky ktorá ešte nieje vyvinutá a tým dochádza k jazveniu,ktoré sa prejavuje v období puberty ale aj neskôr u dospelého muža kde postupne dochádza k zužovaniu predkožky, samozrejme dôsledky znáša ten ktorý za to nemôže a ani netuší dôvod, pretože k tejto praktike sa v neskoršom veku žiaden rodič už neprizná...a ani to už nerieši. Napriek tomu máme preteky v sťahovaní predkožiek,napriek tomu su chlapci mnohokrát máčaný ako čajové vrecúška, musia znášať nepríjemnú bolesť,pomočovať sa alebo zadržiavať moč.Toto má byť pre väčšinu chlapcov prirodzený vyvoj.Je to bohuziaľ krutá pravda a je to žalostné že sa z toho nevyvodzuje patričná zodpovednosť.
Syna urológ v 3 rokoch poslal na obriezku, začala som používať just slezovy krém, teraz po 10 mesiacoch je vidno pokrok, nemá, ani nemal zdrav.problem, takže idem touto cestou, obriezka sa dá spraviť kedykoľvek, keby bolo treba.

Ja neviem co maju vsetci s pindurmi a s potrebou rucne strucne da sa povedat takto "zneuzivat" svoje deti cez vlastny strach co ak...lebo inak toto plasenie je akurat len dobre lekarom do vacku cez maste zakroky atd....nech si to tie deti robia radsej same v hodny cas a hotovo bo pochybujem ze je to tak strasne viralny problem