Syn málo ciká a nechce piť

jajkaa83
23. mar 2016

Baby poraďťe prosím.. Môj syn (11mes.) má angínu. Od piatku sme na antibiotikách. Horor veľký, sopeľ ako hrom,dávivý kašeľ, hnačkovanie,teploty..už sa zdalo,že aj ušká má zapálené,ale našťastie nie len je hrozné zahlienený. So všetkým sme si dáko už poradili len dnes zasa nový problém bol a síce,že nechcel nič piť a ani necikal. Jesť tiež nič. Jediné šťastie je že ho dojčím. Nič iné som dnes do neho nedostala. Večer pred spaním som ho donútila vypiť asi 1.5dcl vody a trpnem či bude mokrá plienka. Teploty už nemá. Ináč sa javí v pohode dnes bol konečne aj veselý šantivý len to cikanie.. Na to čo dnes vycikal by mu pokojne aj jedna plienka stačila. Mám sa báť?

jana_eyre
23. mar 2016

@jajkaa83 a pri dojceni neprotestuje? dolezite je, ze vobec cika aj ked menej - horsie by bolo, keby necikal vobec.. a v plienke ako sa javi farba mocu? je prilis tmava?

inak deckam v chorobe vacsinou zaberalo, ked nechceli pit - davat im vodu v striekacke.. vzdy sa im to pacilo a po troskach pili potom lepsie, dokonca sa naucili aj sami potlacit..

prajem skore uzdravenie, nech uz je vsetko ok..

jajkaa83
autor
23. mar 2016

@jana_eyre no farba moču je žltšia než normálne mávame a samozrejme páchne po liekoch. Striekačku mi už nechce ani vidieť keďže ňou dostáva lieky. Z pohárika to ide skôr.

jana_eyre
23. mar 2016

@jajkaa83 neboj, sleduj ci nema suche pery, ci ma normalnu pokozku /pri dehydratacii ak pokozku "stipnes" tak sa pomalsie vrati na miesto - neviem ako to popisat/ a ci nema vpadnutu fontanelu.. len ho skus v polospanku prilozit, nech sa napije pravidelne a urcite to bude ok, neboj..

jajkaa83
autor
23. mar 2016

@jana_eyre Ďakujem moc za radu aj podporu. Normálne by ma to možno tak nevyľakalo,ale posledných pár dní bolo príšerných chúďatko sa mi naplakalo toľko,čo za celý rok nie..už som asi moc vystresovaná. Ďakujem vám moc

jana_eyre
23. mar 2016

@jajkaa83 ja si myslim, ze to je normalne takto sa vylakat - ja som vystresovana vzdy ked sa doma deju teploty a take place, ked clovek nedokaze pomoct, len utesovat.. ale zatial sme to vzdy zvladli, neboj aj ty zvladnes a uz snad bude len dobre.. drzm palce 🙂

jajkaa83
autor
23. mar 2016

@jana_eyre Ďakujem

8291
23. mar 2016

@jajkaa83 musiš nejako doňho dostať tekutiny,pretože ak ma tmavý moč,tak obličky poriadne nefiltrujú,nemajú čo.farba moču môže zodpovedať aj začinajucej dehydratacii,hlavne pokial nieje dostatcny obrad tekutin,tak v močovom mechuri môže stagnovať iste množstvo moču,co je zdroj možnéj infekcie.jedna plienka za den je veľmi málo.skus ho v noci,pomaly dolievať,mozno dnes bol aj vyčerpaný z choroby a nič mu nechutilo a zajtra sa rozbehne,lebo takto skončite v nemocnici,pokial ti bude odmietať piť a nebude ti poriadne cikať

borkavan
23. mar 2016

@jajkaa83 inak môj malý ani nie je chorý a bojujem s jeho pitným režimom od narodenia a to ho ani nekojím. Je to hruza doňho tlačť vodu nasilu. Ani tyčinky nepomáhajú, ani piškoty. Onje schopný zjesť rozžok, piškoty a nemať potrebu sa napiť. Nechápem to. Tak striekačkou alebo nasilu vodu atď...

ale čo som chcela - ešte mu sleduj kapilári, tak, že stlačíš necht a ružová farba by sa mala vrátiť do 3 sekúnd, vtedy je dosť hydratovaný. A aspoň kojíš čo to. držím ti palce.

ja som napr. v lete, ked boli tie horka, do toho zubky, očkovanie tiež dávala vodičku striekakčou a on ešte aj to vypluval... no užila som si. Teraz v zime som menej v strese a aj sa občas napije. Ale napr. včera a dnes zas toho málo vypil...

ukulela
23. mar 2016

@jajkaa83 ked sa dojci, tak viac dojci .. mozno ho bolihrdlo a preto odmieta ostatne a dojcenie toleruje aj kvoli ukludneniu. moj ma rok a pol a 1.5 dcl vody anicaju naraz nevypil nikdy :( tiez to do neho doslova stopem po glgoch cely dem.

simsalabim
24. mar 2016

U nas zaberali 2 veci: 1) zmrazeny dzus na palucke (ako nanuk) 2) jupik a spol. - sladke zbrndy, ktore inak nemali. Ucel svati prostriedky....

zanet63
24. mar 2016
Používateľ zanet63 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od zanet63.

@simsalabim aj u nas funguje ten zmrazeny dzus 🙂

jajkaa83
autor
24. mar 2016

Ďakujem baby je fajn,že človek v tom nieje sám.. Našťastie dnes to bolo omnoho lepšie! Asi to fakt bolo len tou chorobou. Ako sa mu lepšia sople tak všetko sa lepší. Ťuk ťuk ťuk, aby som nezakrýkla. Jediné pozitívum na celej situácii je,že dieťa zabudlo na cumlík. Už asi 4dni ho nemal v puse 😃to len tak na okraj. Držím vám moc všetkým palce a posielm cmuky všetkým drobcom!

7rebeka11
24. mar 2016

Nasa (9mes.) bola tiez chora, s pitim to nebola nikdy ziadna vyhra, super bolo, ak vypila 100ml, ale teraz pri teplote ked mala pit este viac nechcela nic!!! Ani flaska, striekacka, poharik proste nevypila nic, len sa dojcila, castejsie ako inokedy, ale tiez cikala velmi malinko! Uz je lepsie vdaka bohu, ale tiez som sa bala.

borkavan
24. mar 2016

@simsalabim
@zanet63 tie zmrazené džusy ste dávali normálne aj počas choroby? inak super nápad. Ked mi zas nebude chcieť cez leto piť, tak to budem takto robiť.

simsalabim
24. mar 2016

@borkavan ano, topi sa to relativne pomaly (cim hustejsi dzus, tym pomalsie) a na zapalene hrdlo jemny chlad (lebo cucka len pomaly) aj trosku ulavi.

edn
25. mar 2016

ja skusam rozne flase - kazdy tyzden ina a malu to hrozne bavi, tak vypije aj tri dcl naraz.. raz jej dam so slanku, potom pohar, potom jupikovu flasu, potom taku, inokedy onaku.. obe moje deti tak krasne pili..

andy57
31. mar 2016

Baby poradte moj syncek 2r. je teraz prechladnuty, ma soplik a kasle, pije viac ako inokedy ale zda sa mi ze menj ciká a ked sa vyciká tak málo a moč má žltší ako obyčajne, mam zavolat radsej lekárovi? Trvá to uz tretí den. Dakujem za rady.

jajkaa83
autor
31. mar 2016

@andy57 no asi by som volala najmä keď sa to nelepší.

andy57
31. mar 2016

@jajkaa83 uz dnes to bolo lepsie nastastie cikal viackrat a uz moc mal normalnu farbu 🙂 tak uvidime