Syn nemá 6 dní stolicu. Čo robiť?
Maminky ahojte. Syn mi už asi piaty alebo šiesty deň nekakal. Užíva probiotiká každý deň, papá aj ovocie aj zeleninu, ale pije menej vody. Čistú mi vôbec nechce, tak robíme čaje. Dala som mu dnes Lactecon hneď ráno plus pupik na bruško. A ešte by som spomenula, že vlastne on ani netlačí. Nemá akoby potrebu kakať. Viete mi poradiť niečo domáce? HiPP slivkovu šťavu u nás dnes nezoženiem, cize nieco take, co by mu vedelo dnes pomoct. Easylax tiez nemám doma ale Lactecon je na zmäkčenie stolice, cize to by mu uz pomohlo. Je možné, že proste len nemá potrebu kakať? Tak dlho?
Ďakujem za každú radu a za ukludnenie, ze je to normálne 🥺 ďakujem
Moja, dcéra mala takéto zápchy a tvrdé stolice, neskôr sa bridruzila aj krv v stolici a zistili jej ako osemročnej alergiu na mliečnu bielkovinu. Ako, je na diéte má denne normálnu stolicu. Určite, by som žiada nejaké vyšetrenia.
@luckalucka13 kyslé mlieko, jogurt s vločkami nechať postáť nech sa napučia, vlockovo mrkvovú polievku. Nasucho opražíme vlocky, trocha rasce,masla, zalejeme vývarom pridáme nahrubo postrúhame mrkvu a rozvarime v podstate.
@luckalucka13 nechali nás v nemocnici, dostal čipok, ktorý vraj podávajú pred operáciou a ten mu zabral. Jemu totiž v našom meste nezabral ani klystír. Dali nám tie čípky aj domov a teda..... cca 6 rokov sme zapisovali do kalendára, kedy bol na WC. Neprajem to nikomu zažiť. Na Kramároch nám povedali, že tým, že zadržiaval a robil to aj po pobyte v nemocnici, ale už sme vedeli, že na tretí-štvrtý deň musíme dať kúsoček čípku (bral aj spomínane Lakto... neviem čo, čo zmäkčuje stolicu, prd to stálo), tak tým zadržiavaním si vraj roztiahol črevo a že bude mať stále problémy s tým, že nepôjde na WC každý deň. A vlastne až teraz (je ôsmak), keď športuje denne, tak sa tie črevá hýbu a nemá problémy. My sme potom zistili cca dva roky po tej prvej extrémnej zápche, že syn má HIT a prejavom bola aj zápcha.
Kúp v lekárni zajecicka horká voda
Ráno: nalačno pol deci tej vody zamiešať do džúsu, raňajky ovsena kaša: voda+varené vločky/pšeničné otruby/struhané jablko+trocha medu, nesladeny čaj, voda
Desiata:3 ks sušené slivky vopred namočené v teplej vode+aj tú vodu zo sliviek vypiť
Desiata 2.: Pomaranč/ananás/kiwi/jahody
Obed: zeleninové polievky, mäso+dusená zelenina, voda
Olovrant: biely jogurt+probiotika probiofix
Večera: polievka/dusené filé+zemiakova kaša, voda zajecicka pol deci do džúsu
Zaradiť: veľa ovocia, zeleniny, vločky, pohyb, večer kúpanie v teplej vode, masáž brucha v smere hodinových ručičiek
Vyradiť: banány, mrkva, ryža, čučoriedky, sladké sirupy, keksy, tyčinky, chrumky, čokolády, kysnuté koláče, tavene syry, salámy, šunky
@luckalucka13 ten paxabel to zmakcil takže išlo to ľahko...on nikdy neplakal ani nemal kŕče, bolesti bruška len proste zadržiaval zjavne.
Ako prvu pomoc glycerinovy capik a potom patrat po pricine. Zdrave 1 a pol rocne dieta na vyvazenej strave by malo mat stolicu kazdy den, maximalne kazdy druhy.
Ďakujem žienky. Dnes sa napokon konečne vykakal 🙏 a v pohode, nemal ziadny problem 🙏

@sella38 a ako to dopadlo? Co mu zistili? A bezne maval takéto problémy alebo to bolo iba jednorázovo?