icon

Syn sa olizuje a má červený fľak okolo úst už 2 mesiace

adka_8
26. jan 2013

Viete mi poradit ako sa toho zbavit-skusali sme rozne kremy,pomady,to vajicko z oriflaimu,holtovu mast nam radili-nemozme sa toho zbavit,vyzera to strasne akokeby tam mal otlacok od nejakej flaše-vkuse sa olizuje,ale neskutocne,ma to suche a cervene-lekarka mi povedala,ze je zbytocne ist na kožne,lebo to nie je exem,to je ako,ked sa detom spravi cervene okolo ust v zimnom počasí,v noci ked tvrdo spi,mam mu to natriet,natriem a on behom par sekund sa poutiera do rukava aj zo spanku-musi s tym olizovanim prestat-no ako?Mam ho zacat byt po ustach,ci ako 😀 ?Sa smejem,ale už som nešťastna z toho,strašne vyzerá a trva to uz 2 mesiace

Syn sa olizuje a má červený fľak okolo úst už 2 mesiace
siskaca
26. jan 2013

ano presne ako keby mala ekzem,horsie je ze si to vzdy nanovo rozrype,lebo ju to strasne svrbi...teraz ked som jej dala ten fenistil tak sa uplne ukludnila a spi ako dudok

katy2
26. jan 2013

@adka_8 moja to ma tiez.... je to od zimy a vetra, ked si dieta olizuje pusu.... nam pomaha modra nivea, natriet nahrubo... tiez si to olizuje, ale natieram jej to, ked zaspi.... uplne nahrubo, az to ma biele, nevstrebane... zabera to, ale ked ide von, zasa sa to objavi... skus tu niveu.... a inak vydrzat, kym sa otepli 😉

adka_8
autor
26. jan 2013

nás maly bol tiež riadny papkáč a ešte aj na sunare-tak on mal s líckami,ale akonahle zacala pobehovat uz sa to samo stratilo,aj sa vytiahol,schudol

adka_8
autor
26. jan 2013

@siskaca inak-mojim chlapcom fenistil nezabera-myslim kvapky teraz-nam zaberie jedine dithiaden a sudocrem si neskúšala?

adka_8
autor
26. jan 2013

@katy2 moj ked tvrdo zaspi a mu natriem,este nestihnem zavriet krem a uz je to v rukave zo spanku vytreté :DDDD fakt

gabika783
26. jan 2013

@adka_8 a nemá malý teraz nejaký stres, že napr. nástup do škôlky alebo niečo podobné a to bol spúšťač prečo to začal robiť? a robí to napr. keď je nervózny alebo tak?

adka_8
autor
26. jan 2013

@ollako no super-len neviem ako 3-ročne dieta odučit neolizovat sa :DDDD asi ho fakt bit zacnem 😀

abbie
26. jan 2013

ja by som teda koznej sla, vie ti lepsie poradit ako pediater

stanislava2
26. jan 2013

@adka_8 ☹ no tak som nepomohla držim palčeky nech to čim skor prejde a skuste aj toho kožného.Moje obe dcerky mali ako babätka zapalene očka od porodu a vtedy naša pediatrička bola očny zubar ortoped nikam nas nikdy neposlala liečila nás ona dcerka mala očka zalepene 6tt až nás poslala konečne očnemu tam jej pozreli na oči medzi dvermi a po jednom dni kvapky zabrali.Pri druhej dcerke som šla očnej hned aj ked nám velmi pediatrička odporučenie dat nechcela.Po zlych skusenostiach som neskor prešla druhej a sme nadmieru spokojný už by som sa nenechala odbit.

katy2
26. jan 2013

@adka_8 tak uz len vyckat do oteplenia... ked neznesie krem, nijak mu nepomozes... zbytocne kupovat drahe kremy, ked to aj tak zlize alebo zotrie.... ☹

siskaca
26. jan 2013

@adka_8 ani nam kvapky nezaberaju...ale ten gel je priam na pokozku...jej sa to uplne ukludnilo,ved skus a uvidis

bubelko
26. jan 2013

@adka_8 aj moj starsi to ma. vzdy v zime, oblizuje si pery, pripadne obzuva nejake oblecenie a hned ma cervenu pusu - rovnako ako u vas. snazim sa mu to vyhovorit, dala som mu labello, nech si to v skolke natiera a raz je to lepsie, inokedy horsie. natieram mu to cez den aj v noci mastnym kremom - excipial lipolotio - troska to pomoze. ale odide to vzdy az po zime 😉 takze dohovaram, kremujem a cakam, kedy jeho rozum dospeje do toho stadia, ze pochopi sam, ze si skodi. 😉

siskaca
26. jan 2013

@adka_8 sudocrem jej davam na ritku ani ma to nenapadlo davat jej to na tvar

adka_8
autor
26. jan 2013

@gabika783 nemyslím si,zo zaciatku to bolo take v septembri,ale odvtedy do skolky chodi rad,teraz je uz 3 tyzdne doma,mal mierny zapal pluc a on aj tak v skolke nevydrží dlhsie ako 4-5 dni-maju tam nejakeho nosiča zrejme,lebo po tyzdni bezne v triede zostane z 30 deti cca 6-maly ma problemy s laryngitídami a mava caste zachvaty,uz na 4 den pocujem zmenu v hlase a viem,ze vecer musi vziat adrenalinovokortikoidne cipky -tak ho necham doma,dam ho na inhalator s ambrobene a predidem tomu,aby nebral cipok,niekedy sa podari,niekedy nie ☹ ale uz je chorý hned a cca 2 dni na to si ideme na jasné atb....

ollako
26. jan 2013

@adka_8 rada by som pomohla, ale fakt neviem ako ma tto oducili, ale myslim, ze v lete sa to zlepsi, bude sa to lepsie hojit ,ked ho to nebude svrbiet, mozno nebude mat potrebu si to olizovat, odmala som bola uplakana, nervna, vybusna, ako nahradu som mala mončiči, ktoremu zo postupne poodhryzala vsetky prsty a neskor som si zacala obhryzat nechty, v skole som obhryzala pera, nechty trvaju dodnes, ked som psychicky vyrovnanejsia vydrzim, a mam ich pekne, je to mozno aj psychicke, mozno by pomohla psychologicka
, aspon poradit, ako ho navodit aby s tym olizovanim prestal

adka_8
autor
26. jan 2013

@siskaca ma napadlo,lebo ja som sudocrem davala ne vsetky vyražky,ked mi vypadol holtov krem

adka_8
autor
26. jan 2013

@bubelko kolko ma syn?Ma slak trafi,ked moj to bude robit aj na skole,teraz ma len 3 roky :DDDD

siskaca
26. jan 2013

no ved ja neviem...ja som jej uz tolko toho vyskusala,chuda moje...ved je ako pokusny kralik:(ono sa to fakt nezda,ale je to strasne trapenie ked jej nedokazem pomoct a stale si do toho rype a rype.Ani pediater uz nevie co s nami...za kazdym ked nam nieco predpisal tak to mala hrozne.Takze jej davam uz len indulonu modru a ten gel a zatial klop klop je to na dobrej ceste

@adka_8

bubelko
26. jan 2013

@adka_8 moj bude mat v lete 6. robi to snad tretiu sezonu. tento rok to nie je az take strasne. minuly rok to ale bolo hrozne. mal cerveny flak az po bradu ☹

adka_8
autor
26. jan 2013

@siskaca inak mojej švagriny malá sa večne vyhadže na ritke a nic jej nepomaha,ani sudokrem,ani rybacia mast,nic,skusala vela-pomaha jedine,ze jej umyje pod tečucou vodou zadoček,vtedy nema ani jedinú vyrážku-takže aj takúto skusenost mame

adka_8
autor
26. jan 2013

@bubelko juuuuuuuuuuj ☹ my to mame prvykrat,doteraz to nerobieval

zuzulica
26. jan 2013

@adka_8 Ak máš domáci med skús ten ako prvú pomoc,dobre regeneruje a aspoň si malý pomaškrtí 🙂

adka_8
autor
26. jan 2013

@zuzulica tak to si isto pomaškrtí,on miluje medík :DDDDDDDDDD

siskaca
26. jan 2013

@adka_8 no ja jej pretieram licka plienkou namocenou v studenej vode...tak jemne prikladam...a chuda uplne ma az taky blazeny pohlad,tak jej to robi dobre...krpec ma 5 mesiacov a uz vie takto vyjadrit pocity

bubelko
26. jan 2013

@adka_8 no mne to tiez zacal robit ked mal cca.3,5 roka ☹ a minuly rok - to mal 4,5 to bolo najhorsie, ako som pisala vyssie. tento rok sa to zatial drzi v takom "normalnom" meritku. on si hlavne olizuje spodnu peru, pripadne ma v puse nejaku rukavicu, snurku od vetrovku a tak mu to vlhko steka dole na bradu a spodnu peru, takze tam je to najhorsie. ☹

adka_8
autor
26. jan 2013

@siskaca presne,tiez som takto jemne umyvala líčka,nam to zacalo v 4 mesiacoch a skoncilo v 6-tich riadne,ked som prilozila mokru plienku,som citila ake to je horuce-akonahle siel s vahou kustik dole,ze sa rozráčkoval,uz bol v pohybe-stratilo sa to

adka_8
autor
26. jan 2013

@bubelko juuuuuuuj ☹ skusim ten krem objednat http://www.zdravieaenergia.sk/antisepticky-krem
aj balzam na pery mu vezmem,tiez ma take zlozenie http://www.zdravieaenergia.sk/balzam-na-pery
ja som jeden cas robila s aloe vyrobkami ,kym ma nezacal odrbavat na peniazoch šefik a som sa mu na to vy....ale pomahali ,aspon starsieho syna dal aloe gel do poriadku,malemu nezaberal,zalezi asi od organizmu a toto obsahuje aloe-skusim to,nie je to az take drahe

siskaca
26. jan 2013

tak ti velmi pekne dakujem za info,ani vo sne by mi nenapadlo,ze to moze byt z toho pribratia...
@adka_8

adka_8
autor
26. jan 2013

@siskaca nemáš začo,mna by to tiez nenapadlo,nebyť lekarky,maly bol taky,ze rad si ho clovek chytil,baculaty,nie tlsty,ale taky na mojkanie :D ak sa to potvrdi aj u malej,aspon mi das za pravdu,sleduj ju a daj vediet 😉

vvcielka
27. jan 2013

@adka_8. Ahoj,my s tym bojujeme uz skoro 5 rokov. Mozes pouzivat akukolvek mast,kazda zaberie. To je len zlozvyk ktory sa opakuje,moj syn sa olizuje neustale,ale ked sme vonku tak ho dost kontrolujem aby to nerobil,hlavne ked je vonku chladno,alebo fuka vtedy sa mu to vytvara. A ten isty problem som mala aj ja v dectve a po case ma to preslo,ale doteraz musim mosit pomadu,lebo staci ze sa troska oblizem a je to spät.Syn bude mat uz 7rokov,tak to uz chape ze to nesmie robit,ale aj tak sa mu to stava,takze ja odporucam mastit,upozornovat a hlavne pevne nervy,tie budes potrebovat. A skus povedat aj v skolke aby ho ucitelky upozornovali aby sa neolizoval,mam to troska pomohlo.