Synček grcká po užití Vigantolu
Môj synček po zobrati vigantolu grcka, je aj iná alternatíva vitamínu D?
devit a ine, ja sa cudujem ze vigantol este niekto pouziva
@zuzanka.zuzu vigantol dávam už rok a pol a bez najmenšieho problému 🙂
@zuzanka.zuzu tak predpise Dr, som prvorodicka tak so ani nevedela ze ma také ucinky
@zuzanka.zuzu tiež dávam dieťaťu Vigantol už rok a pol takmer a žiadny problém...pri staršom synovi to isté, užívajú ho aj dospelí v mojom okolí bez problémov
Mozete skusit aj ine kvapky s vitaminom D. Mam 3 deti a na striedacku sme pouzivali rozne. Ale ak ich bolelo brusko, tak pochybujem, ze z Vigantolu. To su fakt 2-3 kvapky. Ked je malicky, tak mu to moze zatazit travenie a s odgrgnutim grcka, to nepopieram. Ale rovnako tazke mozu byt aj ine decka, aj tie su v roznych olejoch.
Kopirujem z pribaloveho letaku:
Liečivo je cholekalciferol (vitamín D3).
1 ml roztoku (40 kvapiek) obsahuje 0,5 mg cholekalciferolu, čo zodpovedá 20 000 I.U. vitamínu D3.
1 kvapka obsahuje 500 I.U. vitamínu D3.
Ďalšiou zložkou sú stredne nasýtené triacylglyceroly.
Takze ta dalsia zlozka su frakcie, mastne kyseliny so stredne dlhym retazcom z oleja. Ini vyrobcovia pouzivaju hotovy jednoduchy olej, v ktorom je vitamin rozpusteny. Rozne druhy.
Kedysi bol Vigantol vitamin D2, a to je synteticky vitamin, zasobny, ktory sa dnes uz nepouziva, lebo nie je taky ucinny ako D3. Takze to podla mna ma na svedomi tu zlu povest Vigantolu.
Osobne netusim, co take hrozne v nom by malo byt ten "najvacsi bordel" 🤔
Tretie dieta s nim nema najmensi problem a pomaly zacneme pridavat aj rybi olej po kvapkach. A ten vie byt dobre tazky na zaludok.
Ale ak ma mamicka podozrenie, ze Vigantol neznasa, kludne treba skusit ine. Mozno ma len citlive brusko a chce to cas.
@vasjar to je jediné čo "predpísať" môže keďže je schválený, ostatné sú totiž len vitamíny no s rovnakým (lepším) účinkom....
@evaachesa
@zuzanockamt a vaše odpovede autorke ako pomohli? napíše, že jej dieťa grcá a vy odpíšete ja dávam bez problémov 🙄 super, gratulujem, no ona problémy má čiže jej to pomôže ako mŕtvemu kabát
@zuzanka.zuzu to som písala tebe keďže som ťa označila ...písala si že sa čuduješ že ho ešte niekto užíva...tak môj syn je výnimka keďže mu nie je zle. Snáď som ťa až tak veľmi nepobúrila. A úplne stačilo vyhľadať v predošlých diskusiách a nebolo nutné zakladať novú tému. Pekný deň ;)
@zuzanka.zuzu ja som reagovala na tvoju odpoveď, nie na autorkin problém
@vasjar Ja som Vigantol automaticky odmietla. Pediatrička mi povedala, že ona ho predpísať "musí" lebo je to jediné Dčko, ktoré hradí poisťovňa (neviem, či celé) a ak chcem iné, tak si ho budem hradiť. To mi bolo samozrejme jedno a dcérka má od malička Dčko od Jamiesonu. Vigantol nesedí mnohým deťom, ja som ho preto ani neskúšala.
@vasjar ak malinkému nesedí Vigantol, odporúčam skúsiť napríklad Vitamín D od Jamieson - ten najviac odporúčali aj mne, keď boli chlapci malí. A netráp sa, všetky sme boli prvorodičky, len nie všetky sme všetko vedeli hneď na začiatku :D tiež som nevedela, že Vigantol spôsobuje problémy mnohým deťom, predpísala ho lekárka a tým to pre mňa haslo. Riešiť som to začala, až keď mal syn po podaní kŕče. Tak skúste vymeniť, snáď pomôže 🙂
Aj dcera s nim mala problem. Potom som si precitala pribalovy letak, zacala davkovat s prvym rannym mliekom/kojenim a odvtedy ziadny problem nebol 😉👍 berie ho doteraz (2r)
@moonka1 vieš čo ja som sa skoro tiež nechala ovplyvniť názormi z MK. 🙄 Keďže som si tu prečítala podobné diskusie s rovnakými názormi o tom, aký je vigantol "bordel", na najbližšej poradni som to konzultovala s Dr. Pýtala som sa, či nemám prejsť radšej na DeVit alebo Jamieson. Keďže ale syn nemal absolútne žiadne problémy, Dr. mi rovno povedala nech nevymýšľam a nečítam hlúposti, že Vigantol je úplne bezpečný a má presne požadovanú koncentráciu Dčka 🙂.
@tayla máš nebodaj pocit že ti ho nútim? Tu ide skôr o to, že niektoré mamičky rovno kupujú náhradu len kvôli tomu že si niečo prečítajú, prípadne ho po čase zmenia aj keď dieťaťu z neho nebolo zle. Ak má dieťa po ňom ťažkosti, tak vtedy je na mieste zvoliť náhradu. Ja napríklad neznesiem Sorbifer (železo), tiež je na predpis a má lepší účinok, no mne po ňom bolo veľmi zle (častý NÚ napísaný v letáku), takže som si musela kúpiť voľnopredajnú náhradu. Tak len toľko k tomu 💁

Ano, je už na trhu kopec alternatív (ja používam Rakusky Oleovit, ale určite aj tu na SK je ich kopec dostupných).