Synček má trochu zvýšenú teplotu
Rada by som počula Váš názor a či niekto nemá rovnakú skúsenosť. Synček chodí do súkromnej školky od septembra a aj napriek tomu, že sa občas vyskytne ranný plač, hlavne keď idem s ním ja mu príde ľúto, že mám ísť preč, pri manželovi neplače, chodil do školky vždy rád. Rozhodli sme sa ho dať v 2,5roku, lebo sa veľmi ťahal za detičkami. Školku má rád, aj keď vždy je lepšie doma. Stále si doma spieva, recituje, v školke sa krásne rozrozprávala, našiel si kamošou, má rád aj pani učiteľky. Minulý piatok sa nám stalo, že manžel zostal prechladnutý doma a ja som išla synčeka odviezť do školky a o 10minút mi písala pani riaditeľka, že má zvýšenú teplotu a že je chorý a mám preňho prísť. Prišla som a povedala mi, že plakal a že má 37°C a že kašlal. Pritom však pri plači je kašeľ asi normálny, hlavne v jeho prípade. Zobrala som ho, aj keď prekvapená. Povedala mi, že je to určite na lieky a mám ísť s ním doktorke. Nezdalo sa mi to. Predsa len si poznám dieťa, ale šla som. Plná čakáreň, tak nás poslala doktorka radšej domov, že nech vyskúšam ako mu bude a povedala mi, čo mu mám prípadne dať. Doma už teplotu nemal. Ani celý víkend. Zdravý ako repa a išiel v pondelok včera do školky. O 14,00 mi zase pani riaditeľka písala, že má zase teplotu a mám prísť. Keď som sa pýtala, že akú vysokú, tak povedala že 37,1°C a povedala, že celé doobedie bol umrnčaný a že ona ho pozná, že je to inak veselý chlapček. Malý bol veselý, celú cestu domov si spieval. Doma samozrejme zase bez teploty. Som už z toho magor. Doteraz nebol žiaden problém. Malý tvrdí, že sú všetci kamoši, že mu nikto neubližuje. Som z toho na nervy. Večer sa mi zdalo, že má zväčšené mandle, tak sme šli dnes doktorke a tá povedala, že je úplne v poriadku, zdravý. Bojím sa, že sa to bude opakovať. Doktorka mi potvrdila, že výkyv teploty o pol stupňa je normálny, hlavne u ľudí s rýchlejším metabolizmom a malému spaľuje riadne rýchlo. Príde mi, že sa pani riaditeľka unáhlila. Dnes som mu doma merala po spánku teplotu a mal 37°C, ale potom mu klesla, čo je asi normálne. On je celkovo dosť horkokrvný a kúri ako radiátor. Cítim sa bezradne. Zajtra sa idem porozprávať s riaditeľkou. Nechcem malému meniť školku na 4 mesiace, keď v lete bude doma a od septembra snáď pôjde do štátnej. Stretol sa niekto s niečím takým ? Lebo už som na nervy
a nemaju v tej skolke len zly teplomer? ja mam zlu skusenost s digitalnymi, ze ukazuju viac.. ukazlo jej 37 a tak si ho viac vsima a akykolvek nelud zhadzuje na to, ze je chory
Synovi bezdotykovy ukazoval 37,5 na cele a ked som mu odmerala s ortutovym pod pazuchou, (co su podla nasej lekarky najpresnejsie), tak mal 36,7. ale mozno zalezi i od znacky. A fakt nevyzeral choro, len sa trocha stazoval na hrdlo.

@meusicka
tiez cudne. Do akej skolky chodi ? Ja som riaditelke povedala, ze ci jej mam lekarku doviezt do skolky. Cudne mi je aj to, ze mi tvrdila, ze pocas tej teploty tam maly kaslal a mal soplik, pricom pri mne zakasle dvakrat za den. A je fakt, ze v pondelok ked som prenho prisla sa aj mne zdal horuci. Ale doma uz teplotu nemal. Snazim sa na to nemysliet, lebo uz mi to zobralo desat rokov zivota. Riaditelka sa so mnou lucila pozitivne, ze urcite bude Luky v pondelok uz v poriadku, ze si oddychol. neviem..je to cele cudne. Aj maly sa odrazu do skolky az tak netesi. Vzdy bol radsej s nami, ale predtym sa viac tesil. Ale je pravda, ze teraz ma zase vzdorovitejsie obdobie a navyse maju v triede tri nove deti a zrejme si na ne musi zvyknut