icon

Synček ťažko znáša čapíky na horúčku?

vasjar
1. máj 2024

Dobrý deň, neustále keď ma syncek teploty (o mesiac bude mať 3 roky), vždy mu dávame capiky do dupky na zníženie teploty, tak strašne kričí, boli ho to. Už sme aj potierali olejom na lepšie zavadzanie ale nepomohlo. Sirupy na zníženie a tlmenie bolesti nechce, vždy si vyberie radšej čapíky, ale och ja suciitm s jeho bolesťou i keď nechápem prečo ho to boli :(

Strana
z2
majlo1234
1. máj 2024

Mas na vyber, tak mu daj tabletku. Moj syn nedobre znasa kopec veci, okrem ineho denno denne obliekanie, umyvanie ruk, umyvanie zubov, obuvanie, capice, kremovanie, ja som uz taka ohucana z kazdodennych bojov, ze ten capik mu strcim do zadku jak nic a za 5 sekund je pokoj😂 ale chapem, ked sa da vybrat, treba ist lahsou cestou

simsalabim
1. máj 2024

@domka222 nechapem, co ma riesis?! Nie, nie je cele rektum pre mna nedostojne. Ale je to moja intimna cast, ktoru zdielam iba s kym chcem a kedy chcem. Navyse, cipok sa dava do konecnika a tie dalsie priklady som uviedla presne z toho dovodu. A okrem toho, nemyslim si, ze tak lahko najdes ludi, pre ktorych nie su uvedene cinnosti aspon trochu neprijemne.

domka222
1. máj 2024

@simsalabim nuž,ako nie je vagína len na rodenie,tak nie je ani konečník len na stolicu. Nič na tom nedôstojné nie je,ak sa tam dá čapík,klystir, alebo hadica na vyšetrenie. Ale tvoj názor ti neberiem

simsalabim
1. máj 2024

@domka222 samozrejme, ze nie, ak s tym, co ti v takom intimnom mieste robia, suhlasis. Ak nie, potom to je nedostojne a aj vselico ine.

domka222
1. máj 2024

@simsalabim tu sa bavíme o dieťati, ktoré nechce sirup a pri čapíku reve. Hádam sa teda nebudem malého dieťaťa v horúčkach ešte pýtať, počuj zlatko tak keď nechceš sirup ,môžem ti dobrovoľne dať čapík? Lebo inak keď nedovolíš budem sa cítiť, že ti vykonávam niečo nedôstojné 🤦‍♀️ to je zase môj názor

simsalabim
1. máj 2024

@domka222 a ja ti ho neberiem 🤷‍♀️ Teba, neviem preco, poburil moj nazor na cipky… ved si rob podla seba.

angeli121212
1. máj 2024

@simsalabim ja tiež synovi čípky keď to ozaj nie je nutné nedávam... Veď hádam ako rodičia vieme posúdiť čo naše dieťa zvláda ľahšie a môj teda radšej sirup.. Tiež mi je to nepríjemné ak sa dá sa tomu vyhýbame chápem tvoj názor

thoughtfulweirdo
1. máj 2024

Keď nechce sirupy, existujú aj tablety od 3r. Dávam ich synovi od cca 2,5r, keď dosiahol odporúčanú váhu.

beata_k
1. máj 2024

A preco mu teda nedavas tabletky?

diewcatqoo
1. máj 2024

Neviem si predstavit, ze by som trojrocnemu davala cipky. Ved to je uz velky chlap. Neznasal dobre cipky ani ked bol mensi, nie to este v 3 rokoch mu to tam rvat nasilu, ked sa vzpiera. V tomto veku urcite bud sirup alebo tabletky. A nepytam sa nikdy, ci chce alebo nie. Proste liek sa musi podat, cez to nejde vlak.

trinityf
1. máj 2024

No srandy bokom, ale akonahle vystupi teplota cez 39°, tak aj 6 rocnemu davam cipky. Rychlejsie zaberu ako sirupy, nezatazuju zaludok. Urcite lepsie ako riskovat febrilne krce. Takze podla mna to robis dobre. Mraucat ti bude zakazdym, lebo to je neprijemne.

fiafia
1. máj 2024

@vasjar tak rozhodne by som v tomto dieťaťu na výber nedala. Dačo od teploty potrebuje, cipok boli a je aj dosť veľký naň tak sirup ci chce alebo nie. Píšem to ako matka dcéry, ktorá od malička neznášala sirupy, spreje, kvapky všetkého druhu a keď musela vedela to celá ulica. Ale keď musí,tak musí hoci aj nasilu.

jaskolka
1. máj 2024

Takéto témy ma vždy tak trochu prekvapia... Dieťa nechce taky liek , odmieta hentaky. Ja som sa nikdy deti nepýtala, ci chcú lieky, sirupy, čapíky, kvapky a podobne.. Proste dostaneš a hotovo, nepýtam sa na jeho názor. Raz sa aj doktorka zasmiala, ze málokedy ma takú mamičku v ambulancii, keď sa ma pýtala, ci si dá syn podať sprej do hrdla. Ja na to, však isteže si dá, ja sa ho nebudem pýtať, rovno vstreknem..
Iné je pravdaže ak by to skutočne nemohlo v zmysle alergia, vysype sa, vyvráti to a podobne.. Ale také, ze len nechce, toto u mňa neprešlo a neprejde. Sú to lieky, tie ani sa nemajú brat s neviem akou radosťou, ale keď sa musia, tak sa musia.

Strana
z2