Synček už mesiac kašle, ale iba v noci. Prečo?
doktorka nam predpisala uz lieky aj sirupy a nic nepomohlo,co to moze byt?kasle vzdy iba v noci,stane sa ze aj cez den ale to maloco.doktorka mu brala aj krv ale nic nezistili a vraj nas asi posle na nejake pozorovanie do nemocnice ze ci sa mu nevracia jedlo do pazeraka,kolegyne vravia ze sa tomu vravi reflux.mate niektore mamicky s tymto skusenosti?nechcem uz skusat dalsie sirupy,ved predsa nemoze byt pokusnym kralikom co skusa vsetko.poradte alebo napiste svoj nazor.dakujem
my sme to mali tiez-nocny kasel-asi pol roka -detska lekarka nas poslala na krcne, alergologiu-a nic sa nezistilo-po pol roku som sla na pohotovost so starsim synom a kedze som nemala s kym nechat malu ,vzala som aj ju-bol tam taky stary lekar ,tak som sa ho spytala ,ci mi nevie poradit ,co to moze byt-hned mi vypisal papier na snimok pluc-zistili nam studeny zapal pluc,ktory sa neda zistit pocuvanim dietata-brali sme cely mesiac klacid-po dobrati nam vybavil kompletny imunoprofil-za vysledkami sme cakali 6 tyzdnov-a tu sme sa dozvedeli take veci ,ktore ked citala nasa lekarka-bola v soku-sofia v troch rockoch prekonala cierny kasel-co nik nevedel-imunologicka jej nasadila imunor,singular-odporucila mi-individualne vyucovaci proces-chodila do skoly ,len na preskusanie-8 mesiacov zo skolskeho roka-aby neprichadzala do kontaktu s detmi... dnes uz mozem povedat-hoc berie teraz isoprinosine-vytratili sa aj alergie,ktore nam boli v detstve diagnostikovane-alergiu nema ziadnu-co nas trocha trapi -je len suchsia pokozka celeho tela-ale pomaha jej tekuty parafin do kupela...
Boli sme na tom podobne. Syn mal záchvaty nočného kašľa cca rok. Niekedy som mala pocit, že sa zadusí. nepomohlo nič, ani vetranie, ani vankúš navyše, ani žiaden so sirupov. Nakoniec na ORL mi poradili odsatie prínosových dutín. A to pomohlo na istý čas. Neskôr nám dr. na ORL poradila, aby sme deň čo deň premývali prínosové dutiny. robili sme to cca mesiac, viackrát do dňa. vymývali sme neskutočné svinstvo, čo v noci zatekalo a dráždilo ho. Skúste toto http://www.neilmed.com/usa/sinusrinse_isotonic.php
Syn to mal tiež a máva často doteraz.Odkedy začal chodiť do škôlky skoro celú zimu prekašle a prechádza mu to do choroby, soplov a zase do suchého pokašliavania. Sirupy, cibule nezaberajú, taktiež tussiny.Doktorka nás vždy poslala s nejakým novým sirupom, ale nič moc.No teraz to tak už tak neriešime,má 6 rokov a je tam zlepšenie.Alergiu nemá, ale zistili mu zníženú imunitu- zrejme telo nestíha bojovať proti tomu všetkému svinstvu. Náš postup je takýto: naučiť dieťa dobre dýchať nosom, treba dávať pozor na dýchanie ústami, pri nádche hned nasadiť nasivin a na noc po dva razy použiť nurofen.Vylúčiť z kolektívu ak sa dá na týždeň a praktizovať zásadu nenechávať dieťa pridlho v kolektíve, pokial sa trochu dá, brávať ho napr. na obed domov.Zdržovať a chodiť s ním von za každého počasia, iba pokial ma teplotu nechodiť, inak vždy.pri nádche mu nedovolíme behať, iba kráčať a zamkýńame pusu.Dobre obliekať, dbať na kvalitnú a suchú obuv.Používať mokré uteráky na radiátor a zvoliť niečo na kašel ako bronchipret alebo paxaladine, podla kašla.Dávať šťavy z ovocia, obmedziť sladkosti, posilnovať imunitu prirodzene. V čase chrípky nasadiť cečko....ak nezabere na alergológii nasadia bronchovaxom alebo niečo podobné, malým dávajú ribomunil a dieťa pomaly z toho vyrastie, každý rok od 5 bude zlepšenie....
chlamydie, plucna mykoza
ak by doktorka vylucila, ze je to nieco vazne, ja by som odporucila to, co mne ta moja - povedala mi o kupeloch Lucivna, niekde v tatrach a su zamerane na problemy s dychanim. Tieto su iba pre deti a navyse vsetko to preplaca poistovna,doprovod si moze priplatit. my sme si to pre nasu malu akurat zacali vybavovat. tu je info o nich: http://tkl.sk/
moze to byt alergia...moj syn nechce spat pod paplonom a tak mi spaval pod dekou...asi 3 mesiace kaslal ale iba v noci ...lekarka tiez nevedela z coho je ten kasel...jednu noc som mu deku vymenila za paplon a donutila ho spat takto...ani raz mi v noci nezakaslal....dnes sme boli na alergologii a doktor mu dal sirup na alergiu....neviem este vysledok lebo bude az buduci tyzden...no ja si myslim ze asi bude mat alergiu na prach alebo roztoce....odporucala by som sa pytat na alergologiu...ja som si to u detskej lekarky presadila aj napriek tomu ze mi hovorila ze to alergia nebude....no dnes mi doktor povedal ze podla krvneho obrazu tam nieco je...
Ak zacne pokaslievat, okamzite ostava doma a davame sirup na kasel,probiotika, vitaminy, podporujeme imunitu, teply caj. Ak podchytim vcas, do 3-4 dni je Ok a kasel prec. Ak nepodchytim vcas a zacne dost kaslat, aj ked ostaneme doma a do 3-4 dni sa to nezlepsi, idem rovno k Dr. pre antibiotika, uz jej ani nemusi robit vyter, lebo viem, ze je tam hemophilus a ten sa musi ukludnit, inak ma zachvaty v noci, co je strasne, a radsej volim antibiotika a mat aspon 2m klud nez prednison v cipku do zadku (riadne svinstvo). Aj sama pani Dr. mi povedala, ze kasel ked neprejde do tyzdna, nijaky sirup uz nepomoze, treba vytery a antibiotika. Starsia mala taky minuly rok, ked brala antibiotika snad kazdy mesiac, trvalo to asi pol roka, a konecne mame klud! Uz vyse pol roka 🙂 Hemophilus je najcastejsi v detskom kolektive, a ked pocujem dieta v skolke kaslat, je jasne, ze o chvilu bude polka triedy kaslat.
Zdrave dieta nekasle a ze obcas zakasle? Medzi detmi nema co robit! Nakazi dalsie a skor ci neskor skonci aj ono doma, aj s teplotami, lebo to nezvladne :( Len stale su rodicia, co si nedaju povedat. A tak trapia deticky takym, potom hentakym sirupom proti kaslu, homeopatikami a v konecnom dosledku viac uskodia detom a nechavaju ich trapit, ako keby to bud vcas podchytili, alebo dali antibiotika, ktore zaberu hned a za 2-3 dni maju pokoj aj rodicia aj deti.
Nie som zastanca antibiotik, ale kto zazil laryngitidove zachvaty, ked dieta pri kasli sa dusi az zvracia, steka ako pes,...ten pochopi :(
A este dodam, neraz poriadne nelieceny kasel prechadza do zapalu priedusiek alebo pluc...
aj mi sme kaslali len v noci,poslala nas doktorka na alergologiu,a potvrdilo sa ...nasadili mu zodac kvapky a kasel presiel.tak skuste vyskusat aj tuto moznost...
@janka2501 ahoj, prosim Ta viem, ze tema uz je stara...ale prosim Ta po akom case po vysadeni mlieka ste videli zlepsenie a dcerka uz tolko nekaslala v noci? My mame slabo pozitivne Abkm, sme vyse tyzdna na prisnej diete, ale tie kasle nocne su hrozne...ja uz neviem, co robit, ci patrat dalej a ziadat to gastro kvoli refluxu....ved ona je cez den ok a v noci hnusny suchy, az pisklavy kaslisko...dakujem pekne za odpoved 😊
@alenkabetulka u nás to bol čierny kašeľ cez deň skoro nič a vecer v noci a ráno hneď po zobudeni nastal totálny kašeľ.. Ja aj dcéra sme boli 3tyz na antb. Kašeľ môže pretrvávať ešte dosť dlho po prelieceni
@verka1818 presne ako som písala suchý hnusný kašeľ až mi dieťa nasťahovalo a ja som vracala niekoľko krát za noc...
Tiež mame alergiu na bkm a dosť silnú u nás sa prejavuje vo forme exemu

moze byt alergia lebo reflux nasa len pri tom mala nocny kasel