Synechia, zrastené pysky a pošvový vchod u dievčatiek
Ahojte. Zistila som, ze moja 22 mesacna dcerka ma zrasteny posvovy vchod a male pysku priesvitnou blanou. Sla som k pediatricke a ta nas poslala na gynekologiu do nemocnice kde je 2 hodiny tyzdenne detska gynekologia. Doktorka nam predpisala masticku a ze do 3 tyzdnov by sa to malo spravit, ak nie tak sa to musi chirurgicky. Ja som o tomto probleme citala na roznych diskusiach, ale vsade pisali mamicky ze im to bud hned ambulantne odtrhli alebo potom ked sa nedalo tak chirurgicky. No a docitala som sa ze tato masticka co mame obsahuje zensky pohlavny hormon a uz sa neodporuca davat. Mam z toho divne pocity. Dcreka dokonca krici pri cikani ze ma boo. Cikulku ma celu cervenu a aj zadocek. Co doteraz nikdy v zivote nemala, takze ta mast jej len zle robi. Uz to budu 3 tyzdne co natierame a nic, len problemy. mate prosim vas niekto skusenosti s takymto riesenim ze sa to samo odstranilo po danej masticke? Alebo mozte my napisat kto mate s tym dobre skusenosti ze vam to doktor hned odstranil? Sla by som aj do ineho mesta, ak by pomohlo. My sme boli v Martine. Dakujem vam velmi pekne
@simonkaa5 neviem celkom dobre usudit..je to zrastenie pyskov o seba alqebo o vonkajsie???dr jen vzdy pozera aj tam dole,vzdy ze vsetko ok.ja sa jej tam tiez nejako extra "nestaram"umyjem,osusim a hotovo.ale zda sa mi,ako keby tie vnutorne mala akoby prilepene o vonkajsie(nie cele).neviem,ci to tak ma byt??som zena a fakt neviem ako to ma tam vypadat😕😕😕
@eva2809
A čo potrebuješ? Poradím ak budem vedieť 🙂
@denistek25 ahoj,pisala som prispevok uz,pozri prosim 😘
Ahoj ja mam skusenost s dcerkou...vsimla som si to ked mala rok a pol asi...presne si nepamatam...alebo este skor...to je jedno...v amb.jej to narusili takou tycinkou co ma gulicku na konci a ono to puklo...kazali natierat mesocainom a tak.Zrastlo to znovu...ale ja som si to vsimla az ked mala asi tri roky...alebo 4.Sla som za Dr. LAJTMANOM, odbornik detsky gynekolog, a spiskovy lekar...ten mi poradil,ze mam pockat do 6 rokov a potom jej to rozrusi...lebo ze vtedy sa zacnu vyplavovat estrogeny a tie to uz budu drzat oddelene...ze sa to zvykne aj tak do toho veku vzdy zrast...tak skus sa poradit s nim Neviem odkial ste,ale on ma Detsku gyndu v NR.Lebo ten zakrok je dost straumtizujuci,na to aby sa robil kazdy rok..ale par krat do tych 6 rokov....ked jej to narusili prvy krat zabudla...ale teraz by zatial ku gynekologovi nesla...ma 10 a pamata si to.Ani mne to nechce ukazat,ked jej to chcem sem tam skontrolovat.ale ma to uz v poriadku.
@derdia ako nechcem stresovat zbytocne,mozno to nic nieje,je pravda,ze som tomu nevenovala nejaku extra pozornost.raz som uz s tym isla za dr a pozrel jej to a povedal,ze to je ok...akoze cco som citala,nechcela by som,aby sme museli podstupit nejaky zakrok.musi to byt hrozne pre dievcatko.cize myslis,ze to netreba riesit ????mam chlapca a ten bol operovany na fimozu,porazilo by ma keby ak tu mame problemy.
@eva2809 ano vnutorne.. no zistis ved to vidno ked ich ma zlepene.. pozri si na googli fotky aby si videla ako ma vyzerat 🙂 moja napriklad mala uplne zlepeny posvovy vchod, cize nemala vobec dierku.. ale ona to mala v 3mes a na gyn.jej to pretrhli a a ni neplakala iba trochu ku koncu uz.. mne kazala gyn. ze to netreba nicim natierat iba stale po umyvani jej to roztiahnut aby sa zase nezlepilo..
@eva2809 podla toho kolko ma dcerka rokov....bude sa to musiet rozrusit tak ci tak...ale lepsie je az v tych 6 rokoch ale to je len taka blanka do ktorej tukne tou ihlickou ( vyzera to hrozne,ale podla mna nie...to nie je ostre) a ono sa to oddeli..urcite to boli,lebo mala si to mne potom ani nechcela dat natriet ale natierala si to sama...ale ak nie ste z daleka skuste sa objednat k tomu Lajtmanovi on je sikovny odbornik.A uvidis ci tie tie povie ze aby ste pockali.
zacalo to ked mala rok,teraz ma 2,5 roka
Nám genitálie kontrolovala pediatrička každú prehliadku,a hneď pri narodení ma upozornila že treba na to dávať pozor, poriadne čistiť a hlavne kremovat...ako sa to môže stať že zrastu ?
@stastenka42 mne keby nepovedala sestra že niečo také existuje tak ani neviem čo to je.Pediater nám nekontroloval ale nikdy nič ani nám nikto nepovedal,že u dievčatko sa to môže urobiť.
@sweetlip no priznám sa že ani ja som nevedela že také niečo môže byť. U chlapcov som vedela že je problém s predkožkou ale že aj dievčatá....no v každom prípade by pediater mal všetky takéto riziká konzultovať s rodičmi. Takto zbytočne deti zažívajú traumu...
@eva2809 ja som sa nestarala tiež nikdy som jej tam nešla ale teraz uz upozorňujú v pôrodnici ze roztahovat a premastit.tam naspodi keď roztiahnes sa to ma oddeliť normálne až dierku vidíš.naša po zákroku ma zlú skúsenosť pamätá si to 3.rok tak sama po kúpaní v sede si roztiahne a ja kuknem.neviem tiež ako to vysvetliťnaspodu od zadku az nahor to ma byt pekne odlepene.ale pises ze doktor kontroluje tak sa neboj ak sa ti nezdá pri budúcej návšteve ho popros a uisti sa ze je to ok.mam 3 sestry a mamina o tomto nikdy nepocula a ziadny problem.teraz to kuknem sem tam premastim infadolanom.zevraj to lepi ked je ..sucha..kedze deti nemaju hormóny.precitaj vyssie pisala maminka jedna o skusenosti z Košíc výstižne o tomto vsetkom
@simonkaa5 no prave mne sa zda ze od spodu ako ty pises smerom od zadocku,ze to ma prilepene ,ale nie po celej dlzke,mozno tak pol cm.skusim jej to dako mastit,ci nepovoli,ale myslim,ze to tak mala vzdy,tak mozno to tak ma byt.ja neviem.som nahnevana,ze na to neupozornuju,mne aj v porodnici nic nepovedali...a ani u dr.tiez som o nocom takom v zivote nepocula...

Nas zakrok caka buduci piatok na Kramaroch. Máte dobre skusenosti, prosím?