Synechia, zrastené pysky a pošvový vchod u dievčatiek
Ahojte. Zistila som, ze moja 22 mesacna dcerka ma zrasteny posvovy vchod a male pysku priesvitnou blanou. Sla som k pediatricke a ta nas poslala na gynekologiu do nemocnice kde je 2 hodiny tyzdenne detska gynekologia. Doktorka nam predpisala masticku a ze do 3 tyzdnov by sa to malo spravit, ak nie tak sa to musi chirurgicky. Ja som o tomto probleme citala na roznych diskusiach, ale vsade pisali mamicky ze im to bud hned ambulantne odtrhli alebo potom ked sa nedalo tak chirurgicky. No a docitala som sa ze tato masticka co mame obsahuje zensky pohlavny hormon a uz sa neodporuca davat. Mam z toho divne pocity. Dcreka dokonca krici pri cikani ze ma boo. Cikulku ma celu cervenu a aj zadocek. Co doteraz nikdy v zivote nemala, takze ta mast jej len zle robi. Uz to budu 3 tyzdne co natierame a nic, len problemy. mate prosim vas niekto skusenosti s takymto riesenim ze sa to samo odstranilo po danej masticke? Alebo mozte my napisat kto mate s tym dobre skusenosti ze vam to doktor hned odstranil? Sla by som aj do ineho mesta, ak by pomohlo. My sme boli v Martine. Dakujem vam velmi pekne
Skuste gynekologicku vazelinu je volne v lekarni.premastujem uz rok a ako tak to drzime od seba ale je potrebne pravidelne
POVINNE PREČÍTAŤ!!!
Dr.Zimova v Košiciach odstraňuje synechie laserom...bezbolestne...bez dotyku...bez stresu pre dieťa.
Dnes som to s 5r dcérkou absolvovala a spadol mi kameň zo srdca.
V Prešove mi detský gynekológ napísal papierik do KE do nemocnice že to musia chirurgicky pod narkozou...lebo že to má veľmi pevné.
Takže blbosť!!!!
Žiadna narkoza...žiadne rezanie.
Zaplatila som 3.50€ a vysmiata aj s dcérkou som išla domov.
Dr Zimová ordinuje vo štvrtok v ambulancii DR.Sedliaka.
Pani doktorka mi dokonca vysvetlila že synechie vznikajú zo zápalov alebo z vysokej teploty ktorú dieťa prekoná...takže žiadna nedostatočná hygiena ako sa všade dočítate.
Za mňa maximálna spokojnosť.
Urobila dcérke aj výter a bola prekvapená že dr.Čop v Prešove to neurobil.
@denistek25 a absolvovali ste nejake predoperacne vysetrenia?
@errinye nič absolútne...to sa jej ani tým laserom nedotkla...iba jej tam iba svietila
@denistek25 to som velmi prekvapena. A ake to mala vasa dcerka? Velmi hruby zrast? Akym smerom. My momentalne nic nerobime uz ani kremovanie mi detsky gyn. neodporucal. Mame to zlepene v strede asi na 1cm takze moc ma kam unikat. To bol cisto ambulantny zakrok? Musim tam zavolat 😇
@errinye moja mala úplný zrast...žiadny otvor...iba na ambulancii to urobila lekárka...zakrok trval mac minútu...posvietila laserom a hotovo...všetko sa oddelilo...urcite tam zavolajte...
@denistek25 A oddelilo sa jej to uplne? Nelepi sa to opat?
@flower24 úplne a zatiaľ sa nezliepa
Keby som vedela skôr bola by som ochotná merať do KE aj 200 km, my máme hroznú skúsenosť, moja mala problémy s obličkami od narodenia, prvý raz keď sme išli na nefrológiu som jej dávala sáčok na moč a už vtedy som vedela, že to nieje ok, tak som išla za našou dr. tá nás poslala ku detskej gyn. prvýkrat ma zdrbala ako neschopnú mater, ktorá sa o dieťa nestará, spravila jej to v ambulancii mala tam iba takú malú "blanku", kázala natierať Infadolanom, ja som sa nedokázala ani brániť lebo som mala naozaj pocit, že to je moja vina.. o dva mesiace to mala opäť, znovu ma zdrbala, tretíkrát som tam bola posledný raz, po dlhšom študovaní na webe, a čítaní rôznych diskusií som zdrbala ja ju.. neskôr sme boli pri inej dr. ktorá nám to vysvetlila ako nedostatok hormónu, vtedy mi bolo povedané, že sa to môže opakovať do 6 rokov, naozaj je pravda, že posledné dva roky máme už pokoj, ale stále natieram preventívne po týchto skúsenostiach ☹
Ahojte baby vie mi niekto poradit? ja som si vsimla aj u mojej skoro 5mesacnej dcery ze ma pysky zlepene a aj vchod.. no vsade citam ze sa to stava az u dievcat od 1roka.. mali ste niektora tento problem aj v takom malom veku??
No áno, my sme riešili už do roka. Vyššie som písala, že ja som použila špajlu - skúsila som to oddeliť sama,lebo pediatrička povedala nech skúsim.. dala mi na to týždeň a potom by ma hnala na gyndu, a to som nechcela, aby malej trhali nasilu cikušu cudzí ľudia, ktorí sa s tým neserú. Mala zrastený pošvový vchod. Podarilo sa mi to pomaličky oddeliť. Malá pri tom nebola nadšená, ale robila som to s citom a opatrne, takže nemala žiadne natrhnutia alebo iné zranenia. Niektorí radia aj olej a slezový kúpeľ. Ja jej teraz preventívne natieram olivovým olejom z lekárne. Vraj sa to dá odstrániť aj laserom, ale zatiaľ som čítala, že len v KE to robia.
@kjanka86 Však aj ja som sa bála, fuuu.. až mi zle bolo, ale potom som si hneď pomyslela na to, ako ideme na gyndu a ako jej tam budú šklbať cikuškou a ten stres... a hneď som sa odvážila, ono to ide pekne hladko. Myslím, že malá mala zlepené trošku aj pysky, ale toto som jej nechcela babrať a časom sa jej to upravilo samé. Len ten vchod som chcela aby neostal zarastený, aby z toho náhodou nebol nejaký zdravotný problém. Keď si pozrieš staršie príspevky, nájdeš aj meno tej Dr. ktorá to v KE praktizuje. Podľa referencie to stojí za vyskúšanie. Potom prosím napíš skúsenosť. Držte sa!
👍👍
@kjanka86 choďte za dr.Zimovou...najdete ju vo štvrtok v ambulancii DR.Sedliaka...laserom synechie oddelí...veľa šťastia
@kjanka86 moja mala bola takato malicka, ja som jej to cistila naskor iba vatou od kadecoho, potom vatovou palickou v oleji namocenou som po tom behala a ono sa to postupne rozpadlo a zrazu jedneho dna oddelilo po par potiahnutiach. Sme mali stastie :D som nadavala na odbornicky v porodnici, ze cikulku neutierat, neumyvat... nechytat. Detska lekarka pozrela a povedala ze mam skusat, ze na gynde jej to roztrhnu alebo inak rozrezu a viem ze vtedy sme v meste detsku gynekologicku ani nemali, bola na MD. A tak.. u nas to momohlo, potom som len sledovala a viac sa jej to nezrastlo a nezlepilo.
@denistek25 no boli sme dnes za obvodnou a tam dr.zimovu neodporucala ze vela mamiciek sa na nu stazuje tak nas poslala do myslavy.. vo stvrtok sme objednane prednostne
@simca06022011 a akym olejom si to natierala ? Detskym ci? Skusim este vecer po okupani...
Baby tak mame to za sebou, lekarka jej to potrela mezokainom a oddelila, mala vobec neplakaka tak ju to asi nebolelo chvalabohu..
@kjanka86 my sme detskym, nam to islo 🙂 a vidis super, niektore lekarky to vedia 🙂)) ja som raz tiez bola prekvapena, na alergologii, potreli, zobrali krv a deti nic.. inde to morduju, vreskot, pleskot ... 🙂))
@simca06022011 veru niektore su riadne masiarky ale tato bola super.. uplne mi spadol kamen zo srdca ze to mame za sebou a ze mam jej to len jenmne natahovat pri umyvani a inak nic..
Ahojte,je tu prosim niekto aktualny,kto by mi vedel poradit??

@simonkaa5 a z toho framikoinu sa to zasa nezlepi dokopy?