icon

Synechia, zrastené pysky a pošvový vchod u dievčatiek

mojkokolja
22. júl 2012

Ahojte. Zistila som, ze moja 22 mesacna dcerka ma zrasteny posvovy vchod a male pysku priesvitnou blanou. Sla som k pediatricke a ta nas poslala na gynekologiu do nemocnice kde je 2 hodiny tyzdenne detska gynekologia. Doktorka nam predpisala masticku a ze do 3 tyzdnov by sa to malo spravit, ak nie tak sa to musi chirurgicky. Ja som o tomto probleme citala na roznych diskusiach, ale vsade pisali mamicky ze im to bud hned ambulantne odtrhli alebo potom ked sa nedalo tak chirurgicky. No a docitala som sa ze tato masticka co mame obsahuje zensky pohlavny hormon a uz sa neodporuca davat. Mam z toho divne pocity. Dcreka dokonca krici pri cikani ze ma boo. Cikulku ma celu cervenu a aj zadocek. Co doteraz nikdy v zivote nemala, takze ta mast jej len zle robi. Uz to budu 3 tyzdne co natierame a nic, len problemy. mate prosim vas niekto skusenosti s takymto riesenim ze sa to samo odstranilo po danej masticke? Alebo mozte my napisat kto mate s tym dobre skusenosti ze vam to doktor hned odstranil? Sla by som aj do ineho mesta, ak by pomohlo. My sme boli v Martine. Dakujem vam velmi pekne

klaudi86
18. máj 2017

@simonkaa5 a z toho framikoinu sa to zasa nezlepi dokopy?

simonkaa5
19. máj 2017

@klaudi86 no len par dni.na zahojenie

Potom premastovat infadolanom, baby pisu ze aj oliv.olejom no mne povedali na gyn ze olej lepi ze infadolan alebo calciovou
Uz lepsie?

klaudi86
19. máj 2017

@simonkaa5 bohuzial nie..😢stale problemy s cikanim,ma taky blok ze ani vykakat sa mi nechce😢😢😢neviem si dat rady uz...

daren1
19. máj 2017

Skuste gynekologicku vazelinu je volne v lekarni.premastujem uz rok a ako tak to drzime od seba ale je potrebne pravidelne

veve29
29. máj 2017

@milenkac ahoj dakujem za tvoje rady zajtra idem nakupit veci moja mala bude mat tri roky a uz sme raz zakrok absolvovali uz som z toho nestastna, lebo na buduci tyzden mame ist doktorovi a mam pocit ze malej sa to zlepuje znovu tak mam stres ☹. dufam, ze to pomoze aj nam

denistek25
3. aug 2017

POVINNE PREČÍTAŤ!!!
Dr.Zimova v Košiciach odstraňuje synechie laserom...bezbolestne...bez dotyku...bez stresu pre dieťa.
Dnes som to s 5r dcérkou absolvovala a spadol mi kameň zo srdca.
V Prešove mi detský gynekológ napísal papierik do KE do nemocnice že to musia chirurgicky pod narkozou...lebo že to má veľmi pevné.
Takže blbosť!!!!
Žiadna narkoza...žiadne rezanie.
Zaplatila som 3.50€ a vysmiata aj s dcérkou som išla domov.
Dr Zimová ordinuje vo štvrtok v ambulancii DR.Sedliaka.
Pani doktorka mi dokonca vysvetlila že synechie vznikajú zo zápalov alebo z vysokej teploty ktorú dieťa prekoná...takže žiadna nedostatočná hygiena ako sa všade dočítate.
Za mňa maximálna spokojnosť.
Urobila dcérke aj výter a bola prekvapená že dr.Čop v Prešove to neurobil.

errinye
3. aug 2017

@denistek25 a absolvovali ste nejake predoperacne vysetrenia?

denistek25
3. aug 2017

@errinye nič absolútne...to sa jej ani tým laserom nedotkla...iba jej tam iba svietila

errinye
3. aug 2017

@denistek25 to som velmi prekvapena. A ake to mala vasa dcerka? Velmi hruby zrast? Akym smerom. My momentalne nic nerobime uz ani kremovanie mi detsky gyn. neodporucal. Mame to zlepene v strede asi na 1cm takze moc ma kam unikat. To bol cisto ambulantny zakrok? Musim tam zavolat 😇

denistek25
4. aug 2017

@errinye moja mala úplný zrast...žiadny otvor...iba na ambulancii to urobila lekárka...zakrok trval mac minútu...posvietila laserom a hotovo...všetko sa oddelilo...urcite tam zavolajte...

flower24
15. aug 2017

@denistek25 A oddelilo sa jej to uplne? Nelepi sa to opat?

denistek25
22. aug 2017

@flower24 úplne a zatiaľ sa nezliepa

lienqa
22. aug 2017

Keby som vedela skôr bola by som ochotná merať do KE aj 200 km, my máme hroznú skúsenosť, moja mala problémy s obličkami od narodenia, prvý raz keď sme išli na nefrológiu som jej dávala sáčok na moč a už vtedy som vedela, že to nieje ok, tak som išla za našou dr. tá nás poslala ku detskej gyn. prvýkrat ma zdrbala ako neschopnú mater, ktorá sa o dieťa nestará, spravila jej to v ambulancii mala tam iba takú malú "blanku", kázala natierať Infadolanom, ja som sa nedokázala ani brániť lebo som mala naozaj pocit, že to je moja vina.. o dva mesiace to mala opäť, znovu ma zdrbala, tretíkrát som tam bola posledný raz, po dlhšom študovaní na webe, a čítaní rôznych diskusií som zdrbala ja ju.. neskôr sme boli pri inej dr. ktorá nám to vysvetlila ako nedostatok hormónu, vtedy mi bolo povedané, že sa to môže opakovať do 6 rokov, naozaj je pravda, že posledné dva roky máme už pokoj, ale stále natieram preventívne po týchto skúsenostiach ☹

kjanka86
16. okt 2017

Ahojte baby vie mi niekto poradit? ja som si vsimla aj u mojej skoro 5mesacnej dcery ze ma pysky zlepene a aj vchod.. no vsade citam ze sa to stava az u dievcat od 1roka.. mali ste niektora tento problem aj v takom malom veku??

barumila
16. okt 2017

No áno, my sme riešili už do roka. Vyššie som písala, že ja som použila špajlu - skúsila som to oddeliť sama,lebo pediatrička povedala nech skúsim.. dala mi na to týždeň a potom by ma hnala na gyndu, a to som nechcela, aby malej trhali nasilu cikušu cudzí ľudia, ktorí sa s tým neserú. Mala zrastený pošvový vchod. Podarilo sa mi to pomaličky oddeliť. Malá pri tom nebola nadšená, ale robila som to s citom a opatrne, takže nemala žiadne natrhnutia alebo iné zranenia. Niektorí radia aj olej a slezový kúpeľ. Ja jej teraz preventívne natieram olivovým olejom z lekárne. Vraj sa to dá odstrániť aj laserom, ale zatiaľ som čítala, že len v KE to robia.

kjanka86
16. okt 2017

@barumila tak ja som z Ke tak pojdm za obvodnou zajtra sa popytat.. bojim sa jej to sama roztahovat aby som jej neublizila este nahodou

barumila
16. okt 2017

@kjanka86 Však aj ja som sa bála, fuuu.. až mi zle bolo, ale potom som si hneď pomyslela na to, ako ideme na gyndu a ako jej tam budú šklbať cikuškou a ten stres... a hneď som sa odvážila, ono to ide pekne hladko. Myslím, že malá mala zlepené trošku aj pysky, ale toto som jej nechcela babrať a časom sa jej to upravilo samé. Len ten vchod som chcela aby neostal zarastený, aby z toho náhodou nebol nejaký zdravotný problém. Keď si pozrieš staršie príspevky, nájdeš aj meno tej Dr. ktorá to v KE praktizuje. Podľa referencie to stojí za vyskúšanie. Potom prosím napíš skúsenosť. Držte sa!

barumila
16. okt 2017

@kjanka86 Pozri si príspevok od denistek25.

denistek25
17. okt 2017

👍👍

kjanka86
17. okt 2017

@barumila skusala som ale nejde to oddelit.. uvidime co dnes povie obvodna

denistek25
17. okt 2017

@kjanka86 choďte za dr.Zimovou...najdete ju vo štvrtok v ambulancii DR.Sedliaka...laserom synechie oddelí...veľa šťastia

barumila
17. okt 2017

@kjanka86 mne to tiež nešlo, tlačila som najprv slabučko. Potom som pritlačila viac do stredu a ono to povolilo, viacmenej som škrabkala. Špajlu som mala upravenú, trošku zrezanú aby bola trošku ostrá. Ale keď skúsiš laser, možno to bude ešte ľahšie aj pre malú aj pre teba.

simca06022011
17. okt 2017

@kjanka86 moja mala bola takato malicka, ja som jej to cistila naskor iba vatou od kadecoho, potom vatovou palickou v oleji namocenou som po tom behala a ono sa to postupne rozpadlo a zrazu jedneho dna oddelilo po par potiahnutiach. Sme mali stastie :D som nadavala na odbornicky v porodnici, ze cikulku neutierat, neumyvat... nechytat. Detska lekarka pozrela a povedala ze mam skusat, ze na gynde jej to roztrhnu alebo inak rozrezu a viem ze vtedy sme v meste detsku gynekologicku ani nemali, bola na MD. A tak.. u nas to momohlo, potom som len sledovala a viac sa jej to nezrastlo a nezlepilo.

kjanka86
17. okt 2017

@denistek25 no boli sme dnes za obvodnou a tam dr.zimovu neodporucala ze vela mamiciek sa na nu stazuje tak nas poslala do myslavy.. vo stvrtok sme objednane prednostne

kjanka86
17. okt 2017

@simca06022011 a akym olejom si to natierala ? Detskym ci? Skusim este vecer po okupani...

kjanka86
19. okt 2017

Baby tak mame to za sebou, lekarka jej to potrela mezokainom a oddelila, mala vobec neplakaka tak ju to asi nebolelo chvalabohu..

simca06022011
19. okt 2017

@kjanka86 my sme detskym, nam to islo 🙂 a vidis super, niektore lekarky to vedia 🙂)) ja som raz tiez bola prekvapena, na alergologii, potreli, zobrali krv a deti nic.. inde to morduju, vreskot, pleskot ... 🙂))

kjanka86
19. okt 2017

@simca06022011 veru niektore su riadne masiarky ale tato bola super.. uplne mi spadol kamen zo srdca ze to mame za sebou a ze mam jej to len jenmne natahovat pri umyvani a inak nic..

eva2809
24. nov 2017

Ahojte,je tu prosim niekto aktualny,kto by mi vedel poradit??

simonkaa5
24. nov 2017

@eva2809 mozem ja ak budem vediet