Synechia, zrastené pysky a pošvový vchod u dievčatiek
Ahojte. Zistila som, ze moja 22 mesacna dcerka ma zrasteny posvovy vchod a male pysku priesvitnou blanou. Sla som k pediatricke a ta nas poslala na gynekologiu do nemocnice kde je 2 hodiny tyzdenne detska gynekologia. Doktorka nam predpisala masticku a ze do 3 tyzdnov by sa to malo spravit, ak nie tak sa to musi chirurgicky. Ja som o tomto probleme citala na roznych diskusiach, ale vsade pisali mamicky ze im to bud hned ambulantne odtrhli alebo potom ked sa nedalo tak chirurgicky. No a docitala som sa ze tato masticka co mame obsahuje zensky pohlavny hormon a uz sa neodporuca davat. Mam z toho divne pocity. Dcreka dokonca krici pri cikani ze ma boo. Cikulku ma celu cervenu a aj zadocek. Co doteraz nikdy v zivote nemala, takze ta mast jej len zle robi. Uz to budu 3 tyzdne co natierame a nic, len problemy. mate prosim vas niekto skusenosti s takymto riesenim ze sa to samo odstranilo po danej masticke? Alebo mozte my napisat kto mate s tym dobre skusenosti ze vam to doktor hned odstranil? Sla by som aj do ineho mesta, ak by pomohlo. My sme boli v Martine. Dakujem vam velmi pekne
Ahojte. Mojej princeznej tiez zase odzadu zrastaju velke pysky. Dvakrat sa nam to doma podarilo rozrušiť, bude musiet aj treti. Teraz sme v nemocnici, takže sa ovela menej kupeme, neviem, ci aj z toho by to nemohlo byť. Doma sa kupeme kazdy druhy den. Tu sa len sprchujeme a pouzivam jednorazove plienky. Spodok jej vzdy umyvam detským mydlom od narodenia. Od 5 mesiacov pouzivam latkove plienky a 1. x sa to zrastlo v 11. mesiaci. Teraz má 13. Natahujem, olejujem kazdy večer. Pri kazdom prebaleni dam krem na ritku, po kakani umyvam detskym mydlom. Mam hrozu z tej procedury rozrusovania zrastu, ze dokedy to takto bude.
@veve29 och az mI je do placu,ked to citam.kolko ma mala???co vsetko ste doma skusali???bylinky??ja chcem skusit sedavy kupel,ale dnes ma v lekarni zneistila,ze nemam experimentovat sama s bylinkami,tak neviem,co mam robit.mam harmancek dubovu koru a salviu a chcela som este lubovnik...ale neviem.ja asi najprv pockam co mi povie gyn.ze v akom je to stave,lebo ja vobec neviem....a podla toho uvidim
@eva2809 stale pokracujem s kupelmi,kazdy vecer..extra zlepsenie nevidim,ale hlavne pre mna je ze sa to nezrasta viac a viac..teraz skusam par dni jednu masticku - prurigyne, tiez by to mohlo pomoct, tak uvidime casom... Mam objednany aj ten slezovy krem,tak ak nezaberie prurigyne+ kupeliky,tak skusim aj ten...strasne sa bojim ist s tym ku gynekologovi, dcerka ma strach uz aj z pediatricky a ani mne nechce dovolit trisku sa pozriet v akom je to stave, tak uz aku traumu by si odniesla od gynekologa, jeho navstevu nechavam ako poslednu moznost..zatial skusam teda ako som pisala, a ked nezaberie nic,skusim sama jej to spravit ako pisal niekto vyssie
Babenky nestresujte. Chce to ozaj klud. My to mame od malicka. Kym je otvor pre cikanie nerobte paniku iba ozaj sledujte kazdy den. Moja ma 3 a pol roka a uz uba sledujeme. Nepomohlo nam nic , ale nezhorsuje sa to a to je podstatne. Ak vam mozem poradit tak nasilim doma nerozrusujte, lebo sa to moze zhorsit... Tym ze tam by mohla vzniknut trhlinka, ktora ma potom tendenciu sa zliepat...vravel nam to detsky gynekolog... Dokonca vravel, ze nenatietat. Ale ja pre istotu natriem a kazdy druhy den len ponatahujem do kazdej strany. Ak sa Vam da chodte to iba skontrolovat gynekologom v akom to je stave, ale vopred ho upozornite, ze nechcete natrhavat...netreba im predsa zazit traumu. Odporucam pana Dr. Brnušáka z Bardejova
chybaju dcerkam iba hormony, ktore pridu neskor. Malo by sa to casom same upravit. Ak by sa to neupravilo... V Bardejove (a urcite aj inde) to robia laserom. Bezbolestne v celkovej anesteze asi 10 minut. Ziadna krv nic ... Po zakroku sa ide domov.
@eva2809 mala bude mat v septembri 5 rokov natieram jej to kazdy bozi den infadolom snazime sa to trosku roztahovat aj bylinky sme skusali a stale sa to vzrasta zaparenu cikulku nema tak to vobec nechapem. Hlavne ju uz nechcem trapit a hlavne ked povedala mami prosim uz bechcem ist doktorovi co mi bude stiglit cikulku cele zle
@errinye raz to hadam musi prestat a to dufam coskoro. Ja to zatial tiez oddalujem len neviem dokedy sa to podari a gyn. To nechcem dat pozerat lebo ked vidi tu budovu uz aj place. Ale som dufala este leaser len ked som uz aj pocula ze po zakroku je tiez problem aj s cikanim co sme mali velky tak asi budeme len skusat, natierat
Ahojte baby tak my ideme v pondelok na gyn kedze malej zase zrastli pysky.. :( v 3mes mala zrasteny vchod a teraz toto.. som z toho zufala..
@lusyc To zial neviem. Kazdy radi inak. My sme s malou boli na gynekologii, ked mala tusim 3r. Ze len pozrie a poradi nam co robit. A lekarka to bez toho, aby nam to oznamila, nasilu rychlo predelila 😢 Nastastie sa z toho mala rychlo dostala, aj ked tam velmi plakala ☹ Pediatricka nam radila nenatierat olejom. Chcem ju vziat k niekomu dalsiemu, lebo zase sa jej to zlepuje. V kazdom pripade treba kazdy den/vecer tie sedave kupele 9mne radili sley nebadany) a trosicku roztahovat/rozdelovat, nech sa to nelepi.
Ahojte, viete mi prosim niektora poradit ludskeho a odborneho detskeho gynekologa v BA?? Idealne takeho, co to oddeluje laserom. Dakujem
Nam pomohli kupele v tom caji zo slezu (v diskusii je o nom viac popisane).... vzdy sme to po kupeli este ponatahovali az sa to raz uplne cele pekne rozlepilo, mala ma uz vsak 4,5 roka takze pekne spolupracovala. Na gynekologii sme boli len raz, ked mala cca 2 roky, odvtedy ma paniku z lekarov... nebol to prijemny zazitok a riesenie bolo len docasne, casom sa jej to opat zacalo zlepovat... :-/ teraz sme uz od leta uplne OK, ani nekupeme, len jej to sem tam mrknem ci je to v poriadku, ked sa to vsak zase zacne zlepovat, urcite zacnem s kupelmi...
este k tomu slezu, mala som suseny kvet, ktory som objednala cez internet od jednej pani, robila som macerat, teda zhruba za hrst som dala do 1,5 litra studenej vody, tam sa to luhovalo cca 24 hodin, precedila som to, ohriala na prijemnu teplotu a dala do lavorika, do ktoreho sa mala posadila, neriedila som to s vodou, mala to tak aurat. Sedela v tom cca 10 minut, potom sme to ponatahovali, natrela som jej to detskym kremikom a takto dookola, asi kazdy druhy vecer. Je dolezite to po tom kupeli jemne ponatahovat, moja si to potom uz aj sama natahovala az to raz cele pekne povolilo...
Ahojte baby,tak som bola nakoniec s malou u gyn. A toco som si myslela,ze je synechia nieje.(prilepene male pysky o velke)ze to tak ma byt!!!aj ked drobnu synechiu ma,ze uz to je koza a nic s tym neurobi a ze ked to ostane takto,tak super.mne spadol kamen zo srdca....
@lenka_l Ahoj Lenka,u nás je už tiež panika z lekárov.Presli sme tým pred vyše rokom,neustále sa to i napriek mastenie a naťahovaniu obnovovalo... maličká mala vtedy vyše dvoch rokov.Chodili sme najprv na liečbu čiapkami,potom laserom.Ukoncili sme to celé na jar.Kazdodenne mastenie, naťahovanie...dnes večer úplný šok.Zase sa to maličkej vytvára,dnes mi už reagovala na mastenie citlivo.Nechapem,veď každý večer po osprchovani olejujem...ale brali sme ATB dva týždne,mám podozrenie,či to viac nevysusovalo sliznicu,detské probiotiká predsa niesu stavané tak,ako pre dospelú ženu pri liečbe ATB...,tak či to mohlo rozbehnúť toto?
Len pri spomenutí dr.malicka už plakala,všetko si pamätá,má teraz 3,5roka.Rozmyslam nad alternativnym riešením,čo opisujes.Mysls,že nám to zaberie po akom čase,resp. nemôže sa to ešte rozšíriť? Skúšať jej to oddeľovať doma?
Keď si spomeniem na to,čím sme prešli počas návštev gynekológa a to,že na to vôbec to dieťa nezabudlo,som odhodlaná skúšať všetko,len nech viem,že to bude mať efekt a hlavne asi kedy?

@katjas8 ja som vlhčené utierky nepoužívala vôbec. Umývala som utierkami namočenými vo vode a aj tak to máme. Ťažko povedať, ja osobne si myslím, že je to z tých umelých plienok, veď ani nevieme, čo za chemikálie obsahuje to absorbčné jadro.. Švagriná používala len látkové a nič nemali. Ja som používala aj aj.. No ktovie, možno nejaká iná mamička s látkovými plienkami tiež mala taký problém - ešte som nerobila prieskum 🙂