Synechia, zrastené pysky a pošvový vchod u dievčatiek
Ahojte. Zistila som, ze moja 22 mesacna dcerka ma zrasteny posvovy vchod a male pysku priesvitnou blanou. Sla som k pediatricke a ta nas poslala na gynekologiu do nemocnice kde je 2 hodiny tyzdenne detska gynekologia. Doktorka nam predpisala masticku a ze do 3 tyzdnov by sa to malo spravit, ak nie tak sa to musi chirurgicky. Ja som o tomto probleme citala na roznych diskusiach, ale vsade pisali mamicky ze im to bud hned ambulantne odtrhli alebo potom ked sa nedalo tak chirurgicky. No a docitala som sa ze tato masticka co mame obsahuje zensky pohlavny hormon a uz sa neodporuca davat. Mam z toho divne pocity. Dcreka dokonca krici pri cikani ze ma boo. Cikulku ma celu cervenu a aj zadocek. Co doteraz nikdy v zivote nemala, takze ta mast jej len zle robi. Uz to budu 3 tyzdne co natierame a nic, len problemy. mate prosim vas niekto skusenosti s takymto riesenim ze sa to samo odstranilo po danej masticke? Alebo mozte my napisat kto mate s tym dobre skusenosti ze vam to doktor hned odstranil? Sla by som aj do ineho mesta, ak by pomohlo. My sme boli v Martine. Dakujem vam velmi pekne
@15miriam ahoj, mrzi ma to lebo uplne viem ako sa citis... z mojej skusenosti ako som uz pisala, nam to pomohlo je to vsak "beh ma dlhe trate" chce to trpezlivost... ja som mojej vysvetlila ze "sa jej tam robi tak kožička, ktora tam nema byt, preto sa musi kupat v tom cajiku a musime to vzdy troslu ponatahovat aby sa jej to rozpilo, lebo ked sa jej to spoji uplne, nebude moct cikat a budeme musiet ist k lekarovi" pochopila a kedze lekara uz nechcela ani ona tak spolupracovala... nesilila som to vsak, ked si chcela ona ponatahovat tak som ju nechala len som ju navigovala 🙂 a vzdy som jej to potom natrela kremom, mali sme od saforelle taky detsky krem (olej sme nepouzovali)... obcas sa mi stazovala ze ju to pri cikani troskicku stipe ale nebolo to casto... dolezite bolo aby sa jej to nespojilo cele... raz sa jej to po kupeli pri natahovani cele pekne rozlepilo, tesila som sa ako keby som vyhrala v loterii 🙂 takze podla mna ak ma dole kusok zatial ziadnu paniku, skuste tie sedave kupele v tom macerate zo slezu a uvidite... ja s tym urcite zase zacnem, ak sa nam to vrati... a este moja to mala volne len asi 1 cm od vrchu... dost vela, strazit to hlavne aby sa nespojilo cele... nasilu som jej to vsak neoddelovala, ak povolil len 1 mm nechala som to tak a zase na druhy den znova, ja som bola spokojna ked sa to nezvacsovalo, teda vydrzat a udrziavat... ako dlho to bude trvat ti neviem povedat, my sme tie kupele robili mozno 3 mesiace?? Ale nie denne takze mozno aj preto tak dlho... tak drzim palce!
@kjanka86 ja som malej krémovala bambuckým maslom, trvalo to dlho, ale
Povolilo... Však ten slez dajte na vatičku a potrite, pomasírujte. Hlavte trpezlivosť, povolí to a na detskej gynde je z toho obrovská trauma... Teda aspoň náš zážitok blol taký... Už
By som to druhýkrát nedovolila! Ale
Ten hňup násilnícky nič
Nepovedal a konal
@eaka ja som s nou uz bola na gynde ked mala 3mesiace a lekarka dala na vat tycinku mezokain ci ako sa to voola a tym jej to oddelila.. no vtedy mala vchod zrasteny a islo to rychlo a lahko a mala ani nemukla.. len teraz ma pysky zlepene a to sa bojim ze to bude horsie a aj to ze uz ma 8mes a predsa uz to viac vnima :( uvidim zajtra tam pojdem uz ked sme objednane a potom kupim ten slez pre istotu..
No som riadne prekvapená z toho, čo píšete 😲, nám hneď na prvej návšteve na poradni povedala dr. aj sestrička všetko o starostlivosti o dievčatko, že to biele treba vytierať, aby malej nezačali zarastať pysky atď. A poriadne poumývať, prípade vytrieť vlhčenými obrúskami, ak sa viac pokakala, že sa jej to dostalo až tam. Takže malá to má všetko tam dolu v poriadku. Prajem vašim dcérkam, aby sa im to už poriešilo a nezarastalo.
@karmen118 ja ked som na prvej poradni pytala lek ci treba vytierat to biele povedala ze nie.. ze mam len umyt cistou vodou co ide.. cize kazdy povie inak.. no i tak som jej vttierala co islo a aj tak zarasta.. to nema nic s tym.spolocne podla mna.. to je koli nejakemu hormonu ci co
Veď oddelené asi nemazať 🙂 a pri zlepených išlo asi skôr o tú masáž.. Ale zase sa nám zlepilo, tak skúsim asi ten slez... Kde to zoženiem? A teším sa, že sú aj dr,, ktorí to rozrušia jemne, ja keď som zistila, že druhej dcére sa zlepila, tak ma skoro šľahlo pri spomienke na toho hnusáka surového na Antolskej..
Ale zvnútra by som to teda vlhčenými neutierala..
@15miriam Odlepili sme to za dva dni. Cely tyzden sa nam to zlepilo viac a viac. Davala som infadolan ale nepomahalo. Drzalo to riadne a malej sa tie slavne cviky nepacili. 2x po sebe v piatok a v sobotu som ju dala do lavora a vcera som isla zabalit po kupeli ze pozriem a cele odlepene. Dnes rano po noci som pozrela a stale top stav.
Zienky, neviete ako zistim ci to ma len zlepene alebo uz zrastene?
Tak baby boli sme dnes na gynde a rozdelila jej to za minutku.. trochu plackala ale inak pohoda.. velmi zlata doktorka.. kazala mi to oddelovat a natierat bud bepanthenom alebo calciovou mastou
Baby skusali ste niektora slezovy krem od Justu?
Maminy, kupte lekarsku vazelinu a s tym to potierajte. Oleje a ine tuky a maste su nevhodne, lebo to este viac zlepuju. Takto mi to povedala priamo detska gynekologicka..

Ahojte. Chcela by som iba potvrdit ucinky slezu nebadaneho kupeny ako sypany v lekarni. Nevedela som ako pripravit sedacie kupele ze sa to ma luhovat v studenej vode. Ja som na 1 liter vody dala 1 pol. lyzicu tej bylinky a uvarila som to ako caj. Nechala 30 min odstat a potom scedila do lavora. Malej som to zarobila so studenou vodou aby to nemala vrete a sedela v tom 15 minut. Opakovali sme vcera a dnes a po druhom raze sa to samo povolilo. Paraaada same. Isla som nakuknut ze natriem a susa tip top. No stastna ako blcha. Takze treba macat macat a macat a kto to ma moc tak aj 2x za den. Urcite to pomoze. A to som skusala ozaj vsetko mame to od narodenia ale dr nam to rozlepila iba 1x. Musim to kontrolovat kazdy den. Vela stastia.