Synechia, zrastené pysky a pošvový vchod u dievčatiek
Ahojte. Zistila som, ze moja 22 mesacna dcerka ma zrasteny posvovy vchod a male pysku priesvitnou blanou. Sla som k pediatricke a ta nas poslala na gynekologiu do nemocnice kde je 2 hodiny tyzdenne detska gynekologia. Doktorka nam predpisala masticku a ze do 3 tyzdnov by sa to malo spravit, ak nie tak sa to musi chirurgicky. Ja som o tomto probleme citala na roznych diskusiach, ale vsade pisali mamicky ze im to bud hned ambulantne odtrhli alebo potom ked sa nedalo tak chirurgicky. No a docitala som sa ze tato masticka co mame obsahuje zensky pohlavny hormon a uz sa neodporuca davat. Mam z toho divne pocity. Dcreka dokonca krici pri cikani ze ma boo. Cikulku ma celu cervenu a aj zadocek. Co doteraz nikdy v zivote nemala, takze ta mast jej len zle robi. Uz to budu 3 tyzdne co natierame a nic, len problemy. mate prosim vas niekto skusenosti s takymto riesenim ze sa to samo odstranilo po danej masticke? Alebo mozte my napisat kto mate s tym dobre skusenosti ze vam to doktor hned odstranil? Sla by som aj do ineho mesta, ak by pomohlo. My sme boli v Martine. Dakujem vam velmi pekne
Maminky, čo používate tú vazelínu, mastíte iba pysky, to stačí?
Ďakujem za rady, nám sa podarilo rozrušiť pred 3 týždňami a zdá sa mi, že dcérka má zasa menšiu dierku o trošku....vyskúšala by som vazelínu.
Ja som nevedela, že olej zlepuje, odkedy to mala, dávam jej olej olivový a asi jej to robí znova ☹.
Boli sme dnes na kontrole s podozrenim na synechiu, lebo sa mi zdalo ze malá to ma znova, zda sa mi ze ma mala mensi otvor v posve. Doktorka povedala ze je to ok tak asi je. Naposledy sme rozlepili doma pred mesiacom 0.5 cm. A poradila nam Bepanthen raz denne natriet ale tam dovnutra ze jej to mozem natriet. Natierate niektora bepanthenom?
@simonkaa5 Ahoj chcem sa ťa opýtať ako ste dopadli keďže vás poslali to prepáliť. Ja som zistila že to ma moja 6 ročna dcerka a mastičkami to už asi nepojde. Mam doma lanolin tak skušam natierať no laseru sa asi nevyhneme. Ako to prebieha?
@montyzuzanka píšem správu
@marianka3 našla som tento váš koment k diskusii, ja mám 5 ročnu dcerku ktorej to prvý krát robili včera natupo v ambulancii, zážitok hrozný, celý den nechcela cikať lebo ju to bolelo, nechcela si dať na to ani šáhnuť, ráno som šla skontrolovať ako to má a pod klytorisom znova zlepené, chcela som to oddeliť no dcera hrozne bojuje. Ked píšete že takéto zákroky väčším slečnám neodporčat tak potom aký by bol váš postup? Len sa pýtam na radu všeobecne, možno to pomože aj iným maminkám s týmto problémom, ale ja osobne som z toho dosť zufalá, plačem aj ja ked plače ona, bolí ma to aj za nu, najradšej by som to vyriešila asi v narkoze no obávam sa že na slovenksu s týmto nepochodím...
@mimma2011 moja tiež bojuje aj keď teraz to má dobre preventívne natierame vždy po kupkani a občas spolupracuje sama si ponatiera (vazelinou) a ak vidim ze sa lepi idem natierať ja a to ju mm musi drzat...jej na gynekologii 1x rezali ale bolo to uplne rychle ze sme ani nestihli plakat nic....no bola maličká ešte
@mamjka moja má 5 rokov a mala to zlepené celé takže jej ked to včera robili tak ju to velmi bolelo :( neviem či babatká ked to maju či ich to nebolí, skor to také babo asi menej vníma ale väčšie dieťa si to plne uvedomuje. Ona si to aj sama ponatiera no to ako si to sama naťahuje nestačí žiaľ...dnes mi ju mm chytil a ponaťahovala som jej to ja, no zlepilo sa jej to nazad ne jednom kusku dosť silno, nejde mi tooddeliť a nasilu to robiť nechcem. Budeme to naťahovať a uvidíme či to po pár dnoch nepovolí samé...
@lilitela ano vo vode sa jej dalo chvalabohu vycikať celkom v pohode, menej to bolelo 🙂 ano repík nám poradili na rýchlejšie zahojenie a je to aj prozápalové. Dnes mi bol poradený aj sedací kupel v bylinnom odvare zo Slezu nebadaneho, ten je vraj na taketo problemy, používa sa aj u chlapcov ked maju problém s predkožkou. V tm máme robiť 2-3x za den sedací kupel, potom to ponatierať, ponaťahovať a že by to alo postupne uvolniť to zlepenie. tak ideme to vyskušať a snad to pomože.
Maminy,mam 2 rocnu dceru,tiez sme s tym mali problem v polroku jej to gynekolog roztrhol,tak ze bola cela skrvavena a mala natrhnute aj to co netrebalo,mam z toho traumu dodnes,no bola babatko a zabudla tak donedavna mi dovolila mastit a natahovat,teraz ma traumu z cipku,kt som jej musela raz dat,tak jej to natahujem,ked tvrdo zaspinka,tak 20 min po zaspati a nie je problem a ani o tom nevie,mozno skuste tak,ked nechcu
Ahojte mamicky. My sme so synechiou boli na dets.gynek.asi pred pol rokom. Vela mi pomohlo ze som si citala vase prispevky a teraz zasa sa nam to zrastlo na spodku. Vcera ako sme cvicili podla rad na internete sa jej to pekne uvolnilo,ale ma to cervene.volala som nasej doktorke a povedala ze jej to mam natierat canstenom. Myslite ze jej to neublizi? Alebo mam este zavolat radsej na gynekologiu? Dakujem za vsetky rady.
@simonkaa5 hej hej : ) najskor mi dala ocistit sa v pohode a potom zrazu zlom (kvoli cipkom, co brala do konecnika) tak odvtedy uz par mesiacov jak zaspi tak cca 10 - 15 minut po zaspati s nou mozem robit co chcem a nezobudi sa...skor ani neskor uz nie..vyskusaj, je to bez boja ;)

@simonkaa5 ďakujem musim sa na nu spýtať našej dr......ja som rozmýšľalači to nemohli spôsobiť aj kortikoidové mastičky...lebo keď bol malinký tak od 4týždňov sme ho museli takmer celého mazať kým prišli na to z čoho sa vysypáva ☹