icon

Synechia, zrastené pysky a pošvový vchod u dievčatiek

mojkokolja
22. júl 2012

Ahojte. Zistila som, ze moja 22 mesacna dcerka ma zrasteny posvovy vchod a male pysku priesvitnou blanou. Sla som k pediatricke a ta nas poslala na gynekologiu do nemocnice kde je 2 hodiny tyzdenne detska gynekologia. Doktorka nam predpisala masticku a ze do 3 tyzdnov by sa to malo spravit, ak nie tak sa to musi chirurgicky. Ja som o tomto probleme citala na roznych diskusiach, ale vsade pisali mamicky ze im to bud hned ambulantne odtrhli alebo potom ked sa nedalo tak chirurgicky. No a docitala som sa ze tato masticka co mame obsahuje zensky pohlavny hormon a uz sa neodporuca davat. Mam z toho divne pocity. Dcreka dokonca krici pri cikani ze ma boo. Cikulku ma celu cervenu a aj zadocek. Co doteraz nikdy v zivote nemala, takze ta mast jej len zle robi. Uz to budu 3 tyzdne co natierame a nic, len problemy. mate prosim vas niekto skusenosti s takymto riesenim ze sa to samo odstranilo po danej masticke? Alebo mozte my napisat kto mate s tym dobre skusenosti ze vam to doktor hned odstranil? Sla by som aj do ineho mesta, ak by pomohlo. My sme boli v Martine. Dakujem vam velmi pekne

mamjka
19. feb 2016

@simonkaa5 ďakujem musim sa na nu spýtať našej dr......ja som rozmýšľalači to nemohli spôsobiť aj kortikoidové mastičky...lebo keď bol malinký tak od 4týždňov sme ho museli takmer celého mazať kým prišli na to z čoho sa vysypáva ☹

luccyg
24. feb 2016

Maminky, čo používate tú vazelínu, mastíte iba pysky, to stačí?
Ďakujem za rady, nám sa podarilo rozrušiť pred 3 týždňami a zdá sa mi, že dcérka má zasa menšiu dierku o trošku....vyskúšala by som vazelínu.
Ja som nevedela, že olej zlepuje, odkedy to mala, dávam jej olej olivový a asi jej to robí znova ☹.

daandra
25. feb 2016

Ja praveze roztahujem a mastim odspodu najma pri ritke,lebo odtial to mojej zrastalo,tiez olivovym. @luccyg

daandra
25. feb 2016

@luccyg ked sa ti zda ze sa zmensuje poriadne dlho ju nechaj kupkat sa a potom olej a natahuj,za dva dni by sa to malo upravit,sprav to viackrat a den...ja som to viackrat tak upravila kym je to len trochu

daren1
25. feb 2016

@luccyg
@daandra kocky olej neodporucam, nam sa to tiež zacalo znova rýchlejsie zlepovat po oleji, teraz davam lekarsku vazelínu aj moja gynekologicka schvalila a zlepuje sa to ovela pomalsie. Nemožem napísat že vobec, ale je to urcite lepsie.

simonkaa5
27. feb 2016

@daandra
Áno olej ešte viac lepí

luccyg
2. mar 2016

Boli sme dnes na kontrole s podozrenim na synechiu, lebo sa mi zdalo ze malá to ma znova, zda sa mi ze ma mala mensi otvor v posve. Doktorka povedala ze je to ok tak asi je. Naposledy sme rozlepili doma pred mesiacom 0.5 cm. A poradila nam Bepanthen raz denne natriet ale tam dovnutra ze jej to mozem natriet. Natierate niektora bepanthenom?

hanelka1
8. mar 2016

@lilitela áno, je to možné že aj nejaká predispozicia zohráva rolu, aj keď u nás to neplatí lebo ani z našej ani z muzovej strany nemáme takéto prípady.

hanelka1
8. mar 2016

@luccyg my mastime muslicku celú,malé pysky, ale aj ritku jej tým pretriem, troška najprv ponatahuheme a natrieme

montyzuzanka
20. mar 2016

@simonkaa5 Ahoj chcem sa ťa opýtať ako ste dopadli keďže vás poslali to prepáliť. Ja som zistila že to ma moja 6 ročna dcerka a mastičkami to už asi nepojde. Mam doma lanolin tak skušam natierať no laseru sa asi nevyhneme. Ako to prebieha?

simonkaa5
20. mar 2016

@montyzuzanka píšem správu

mimma2011
22. mar 2016

@marianka3 našla som tento váš koment k diskusii, ja mám 5 ročnu dcerku ktorej to prvý krát robili včera natupo v ambulancii, zážitok hrozný, celý den nechcela cikať lebo ju to bolelo, nechcela si dať na to ani šáhnuť, ráno som šla skontrolovať ako to má a pod klytorisom znova zlepené, chcela som to oddeliť no dcera hrozne bojuje. Ked píšete že takéto zákroky väčším slečnám neodporčat tak potom aký by bol váš postup? Len sa pýtam na radu všeobecne, možno to pomože aj iným maminkám s týmto problémom, ale ja osobne som z toho dosť zufalá, plačem aj ja ked plače ona, bolí ma to aj za nu, najradšej by som to vyriešila asi v narkoze no obávam sa že na slovenksu s týmto nepochodím...

mimma2011
22. mar 2016

@simonkaa5 možem aj ja poprosiť info?

daren1
22. mar 2016

@mimma2011 v niektorom z prispevkov, bola spominans narkozq, dokoncs nejaky tatino bol ns tomto zakroku s dcerou, skus najst.Ja by som u vacsich dievcatiek len s nsrkozou, aby to nsmslo nasledky

mamjka
22. mar 2016

@mimma2011 moja tiež bojuje aj keď teraz to má dobre preventívne natierame vždy po kupkani a občas spolupracuje sama si ponatiera (vazelinou) a ak vidim ze sa lepi idem natierať ja a to ju mm musi drzat...jej na gynekologii 1x rezali ale bolo to uplne rychle ze sme ani nestihli plakat nic....no bola maličká ešte

lilitela
22. mar 2016

@mimma2011 Nech cika vo vodicke, aby nestipalo, a vecer nech sa natre sama, viem ze je este mala, ale sama si odreguluje, kedy ju boli a lepsie aspon trosku mazat ako vobec. Kupele v repiku vecer vam poradili na rychlejsie hojenie?

simonkaa5
22. mar 2016

@mimma2011 písala som správu ak niečo nejasné napíš 🙂

mimma2011
22. mar 2016

@daren1 ano už o tom zvažujem ak by jej to mali robiť znova, jeden zlý zážitok z toho čo jej robili veru stačilaj mne, nie to ešte jej...

mimma2011
22. mar 2016

@mamjka moja má 5 rokov a mala to zlepené celé takže jej ked to včera robili tak ju to velmi bolelo :( neviem či babatká ked to maju či ich to nebolí, skor to také babo asi menej vníma ale väčšie dieťa si to plne uvedomuje. Ona si to aj sama ponatiera no to ako si to sama naťahuje nestačí žiaľ...dnes mi ju mm chytil a ponaťahovala som jej to ja, no zlepilo sa jej to nazad ne jednom kusku dosť silno, nejde mi tooddeliť a nasilu to robiť nechcem. Budeme to naťahovať a uvidíme či to po pár dnoch nepovolí samé...

mimma2011
22. mar 2016

@lilitela ano vo vode sa jej dalo chvalabohu vycikať celkom v pohode, menej to bolelo 🙂 ano repík nám poradili na rýchlejšie zahojenie a je to aj prozápalové. Dnes mi bol poradený aj sedací kupel v bylinnom odvare zo Slezu nebadaneho, ten je vraj na taketo problemy, používa sa aj u chlapcov ked maju problém s predkožkou. V tm máme robiť 2-3x za den sedací kupel, potom to ponatierať, ponaťahovať a že by to alo postupne uvolniť to zlepenie. tak ideme to vyskušať a snad to pomože.

mamjka
23. mar 2016

@mimma2011 veď to moja bola bábatko a väčší stres som z toho mala ja než ona...teraz už je to ťažšie ale keď stále premasťujeme tak sa pekne odliepaju ...

daandra
23. mar 2016

Maminy,mam 2 rocnu dceru,tiez sme s tym mali problem v polroku jej to gynekolog roztrhol,tak ze bola cela skrvavena a mala natrhnute aj to co netrebalo,mam z toho traumu dodnes,no bola babatko a zabudla tak donedavna mi dovolila mastit a natahovat,teraz ma traumu z cipku,kt som jej musela raz dat,tak jej to natahujem,ked tvrdo zaspinka,tak 20 min po zaspati a nie je problem a ani o tom nevie,mozno skuste tak,ked nechcu

domi1911
20. apr 2016

Ahojte mamicky. My sme so synechiou boli na dets.gynek.asi pred pol rokom. Vela mi pomohlo ze som si citala vase prispevky a teraz zasa sa nam to zrastlo na spodku. Vcera ako sme cvicili podla rad na internete sa jej to pekne uvolnilo,ale ma to cervene.volala som nasej doktorke a povedala ze jej to mam natierat canstenom. Myslite ze jej to neublizi? Alebo mam este zavolat radsej na gynekologiu? Dakujem za vsetky rady.

simonkaa5
20. apr 2016

@domi1911 my sme natierali framykoinom Dr. Nám kazala keď ju mala červenú po roztiahnuti. Aj minule spadla na bycikli mala aj trošku krvi a natreli sme framykoinom a do rána zapojené bleskovo rýchlo

simonkaa5
20. apr 2016

@domi1911 naša mi to nedá ani pozrieť veľmi sa bojí dúfam že to máme v poriadku premastujeme calciovou

domi1911
20. apr 2016

@simonkaa5 aj u nas to je boj.... no ale ak nechcem ist k doktorke musime...

daandra
20. apr 2016

@domi1911 ja to robim malej v spanku...aj mastim aj natahujem...vobec o tom nevie...a canesten by som nedavala...v detskom veku podla mojich info nemozu byt take choroby, na ktore sa canesten pouziva...framykoin aj my sme davali po natrhnuti..

domi1911
20. apr 2016

@daandra dakujem pekne za to som sa cudovala ved mikozu nema len to ma podrazdene...

simonkaa5
20. apr 2016

@daandra že v spánku 😉 skúsim aj ja. Veď canesten nieje na boľavé ale na nejaké plesové a tak...#domi1911 určite framykoinom

daandra
20. apr 2016

@simonkaa5 hej hej : ) najskor mi dala ocistit sa v pohode a potom zrazu zlom (kvoli cipkom, co brala do konecnika) tak odvtedy uz par mesiacov jak zaspi tak cca 10 - 15 minut po zaspati s nou mozem robit co chcem a nezobudi sa...skor ani neskor uz nie..vyskusaj, je to bez boja ;)