icon

Synovi zmizol semenník z mieška

24. apr 2023

Ahoj.. synovi 12 zmizlo jedno vajco .. co to môže byť ma len jedno a druhe sa zcuclo včera mi to povedal tak sme to pozreli a vážne tam neni

Strana
z2
anjelicek26
24. apr 2023

No snazim sa pochopit, co myslis... ak sa mu posunulo vajicko do brusnej dutiny, musi to urgentne vidiet urolog. Zafixuje sa to pri kratkom zakroku. Migrovanie vajicka po 1.narodeninach sa riesi operacne, aspon nam to vraveli, ked bol syn maly. U neho sa to ale ustalilo. Nesmie ostat hore, prehrieva sa, hrozi neplodnost.

marseillefan
24. apr 2023

ako povedala @anjelicek26, treba ísť čo najskôr k lekárovi...

autor
24. apr 2023

@anjelicek26 jeden semenník mu zmizol najskor som si myslela ze sa stiahol dovnútra a teraz až po 2 týždňoch mi to povedal ze stále není späť tak sme to večer pozerali.. volala som mojej lekárke ale dnes nerobí.. ma 12 rokov hanbil sa to skôr povedať predsa už puberta pomalicky nastupuje
@anjelicek26

anjelicek26
24. apr 2023

Och boze dieta toto nedomysli, ak je hore uz dlhsie, tak to neni dobre. Uz by som zavolala urologovi po termin a vysvetlila situaciu, pediater ti potom da vymenny listok.

autor
24. apr 2023

@anjelicek26 ano až včera večer ma zavolal a povedal mi to ... ze 2 týždne to už ma

1mina
24. apr 2023

Urcite urgentne riesit, na by som kludne zavolala zastupujucej dr musi ich mat na starosti nejaka, a vysvetlila ze uz 2 tyzdne je takyto stav, teraz ste zistili, aj tak osobne k nej s nim podla mna netreba kedze da asi vymenny listok dalej, takze syn aspon nemusi u dvoch dr to riesit, kedze sa urcite hanbi.

autor
24. apr 2023

@1mina už som volala teraz...dnes si mam ísť po práci pre výmenný lístok a k urologovi.. len sa obávam že kedy nám dajú termín my máme takého že sa čaká aj mesiac :(

katuskamala1
24. apr 2023

Je na tebe aby si to urgovala
Bez objednania okamzite ist a klopat ma dvere. Sirne pripady beru hned
Nenechaj sa odbit

katuskamala1
24. apr 2023

Sa aj celkom divim,ze si este v praci..okamzite som myslela ze ozaj hned..

akvi
24. apr 2023

Tak ak vám nedá termín hneď, tak smer urgent. Poznám dvoch chlapcov, obom sa pretocil semennik, jeden ukrutné bolesti a okamžitá operacia a zachránený semennik, druhý chalan nemal skoro žiadne bolesti, cítil "len" že niečo je inak, výsledok tiež operácia, ale semennik mu uz nezachranili, prišiel pozde.

evaachesa
24. apr 2023

Toto treba riešiť urgentne = okamžite a nie že si ešte išla do práce. 😳

zuzubb007
24. apr 2023

To ako vazne, uz ste mali byt na urgente, kym budes cakat na odporucanie a neviem co uz bude neskoro, neznic mu zivot lenivostou a cakanim na zazrak

jaskolka
24. apr 2023

Dva týždne chalan ma semenník vtiahnuty? Keď vravíš, že ti to povedal už vtedy, a neriešila si o(neviem prečo) to ti nenapadlo skontrolovať, alebo sa aspoň ho opýtať, či už je "nazad?"Ale 2 týždne čakať? Toto sa rieši hneď, už vtedy ako ti prvýkrát to povedal, ste mali ísť k doktorovi.

nelca0510
24. apr 2023

Bože,z toho tvojho nadpisu som mala pocit,že mu niekto zjedol čokoládové vajíčko zo šibačky.

autor
24. apr 2023

@katuskamala1
@jaskolka
@jaskolka vybavené volala som nášmu lekárovi termín na konci mája tak ideme zajtra o 10 tej k sukromnikovi.. už mám stresy.. snáď bude všetko ok

vamajka
24. apr 2023

nemocnica pohotovost to si nezvazovala?

sejbipi
24. apr 2023

Jednoznačne by som šla na pohotovosť hneď ešte dnes. Aj urológovia majú pohotovosť. Je najmenej zrušiť už rezervovaného lekára. Ale nečakala by som ani o minútu dlhšie

kozova87
24. apr 2023

Pohotovosť,my sme mali podobný problém keď mal syn polroka urológ nám povedal,že keď sa to stane ešte raz-jeden z rodičov volà záchranku a balí veci a druhý drží dieťa dolu hlavou,tam sa otvára taká dierka a do toho keď vajíčko behne ihneď musí ísť pod nôž

drake122
24. apr 2023

Nerobte jej tu paniku. Dieťa už 2 týždne má tieto ťažkosti, ak by bolo treba isť na pohotovosť, už by to zistili dávno aj bez rady z modreho poníka. Zajtra o 10:00 ako má pani termín úplne stačí.

autor
24. apr 2023

@drake122 keď som volala sestrička tiež som jej povedala v com je problém a nehovorila nič že hneď mam prísť ze mi pozrie najbližší termín a úplne v kľude hovorila... teraz naozaj neviem ci mam počkať alebo co keď mi tu píšu ze pohotovosť

slavomira236
24. apr 2023

Bude potrebna operacia ..mojmu to robili v 2rokoch

autor
24. apr 2023

@slavomira236 aj ja si myslím.. to je jednodňový zákrok? Myslím tak ze za deň ho pustia domov

slavomira236
24. apr 2023

@kozova87 nerob paniku co mu spravia na pohotovosti? Treba urologa a potom pravdepodobne operaciu..kamoskinmu synovi teraz v 9rokoch tiez to iste..operacia o viac sko mesiac

queeninthenorth
24. apr 2023

Ako píšu baby vyššie okamžite smer pohotovosť, som zdravotná sestra z chirurgickej jisky a toto treba riešiť okamžite naozaj môže o ten semenník už aj prísť

slavomira236
24. apr 2023

Shoj ano moj mal jednodnovy zakrok

slavomira236
24. apr 2023

Len klud...nic mu nebude..kamoskinmu ribili teraz az o mesiac...akurat terazbol tyzden doma po operacii

autor
24. apr 2023

@queeninthenorth keď som volala so sestričku povedala som ze 2-3 týždne ho nemá a ze mam prísť zajtra ze lekár sa mu nato pozrie

autor
24. apr 2023

@slavomira236 ďakujem tiež si myslím ze na pohotovosti by mi neporadili

lenkadenisa
24. apr 2023

@autorka no toto nám daj, prosím, vedieť, ako dopadlo. tiež mám syna (po 2 babach) a toto je pre mňa španielska dedina tieto 🥚🥚

drake122
24. apr 2023

@queeninthenorth sestra z chirurgickej JIS by mohla vedieť, že na detskej pohotovosti sa opodstatnene rieši len akútne skrótum. Toto nie je akútne skrótum. Ano, ak to budú dieťa aj rodičia ignorovať ďalej, alebo keby sa on sám nepriznal, mohol by prisť o ten semenník, resp sa mu to bude komplikovať, ale dneska cez pohotovosť nič nevyrieši. Ohmatá mu to chirurg, maximálne spraví sono, ani to možno nie, ak sú niekde v menšom meste kde to nie je k dispozícii, potom konštatujú, že sa má hlásiť u urológa na doriešenie.

Strana
z2