icon

Tatry, horský vzduch a chorobnosť deti

veruska82
2. máj 2023

Dobry den. Mame ist s dcerou do kupelou, avsak su hrozne vysoke doplatky za sprievod. Vy co zijete v Tatranskom okoli, byvaju vase deti respiracne chore? Alebo ti, co ste boli, kupele im pomohli? Pytam sa, lebo dat tisic euro za doprovod pre nas je vysoka suma, ci to ma vlastne zmysel, lebo terapie samotne viem zabezpecit i doma ale ideme tam koli vzduchu. Vopred vdaka.

Strana
z2
kleopatra114
4. máj 2023

@veruska82 ak tvoj TP stále trvá a firma funguje na rek. Poukazoch a spĺňas podmienky , tak áno , mas nárok aj na RD.

veruska82
autor
5. máj 2023

@misinka20 nejaka ste nabrusena. Moja prvotna otazka neuklada povinnost oznamit, ze som na rodicaku. Je pravda, ze z 300e rodicaku dat tisic na kupele doprovod a mam druhe dieta z vaznejsimi diagnozami, co davam za terapie. Ked nechcete reagovat a utocit, tak tu nemusite odpisovat. Ja som sa len pytala, ci je rekreacny aj na rodicaku a pani mi odpisala.

borabalazova
5. máj 2023

@veruska82 Ženy tu dobre radia: nemusíš dať tisíc eur, ak nepôjdete v letných mesiacoch, dá sa aj za 28 eur na deň. A nie, nikto z toho nemá biznis, 28 eur za ubytovanie a celodennú stravu akurát vykryje prevádzkové náklady liečebne, skús sa pozrieť na komerčné ceny ubytovania v Tatrách. Dá sa uplatniť rekreačný bonus od zamestnávateľa, to je ďalšia zľava 250 eur. A predsa k rodičáku sú detské prídavky a daňový bonus 200 eur na dieťa. Doma by ste rovnako museli niečo jesť a mali by ste nejaké náklady. A nakoniec, ak to teda nijako nevychádza, tak nechoďte.

veronicka1901
5. máj 2023

My sme boli v Lucivnej trikrát. Chodili sme kvôli najstaršej dcére, lebo mala príšerný kašeľ. Pomohlo, odkedy sme chodili, chorobnosť sa znížila a kašeľ má teraz tak raz za dva roky (už má 11.5 roka). Prostredná nám tam ale raz tak ochorela, že sme z toho nič nemali. Bolo tam zima, skoro žiadne procedúry neabsolvovala a kašľala ešte dva mesiace po návrate ☹️. Ale v globále nám to asi pomohlo.

misinka20
5. máj 2023

@veruska82 Nikto nie je nabrúsený... Stačí podať riadne informácie a nemať tristo výhovoriek a všetko sa dá keď sa chce...

veruska82
autor
7. máj 2023

@veronicka1901 Dakujem za nazor

Strana
z2