icon

Tatry, horský vzduch a chorobnosť deti

veruska82
2. máj 2023

Dobry den. Mame ist s dcerou do kupelou, avsak su hrozne vysoke doplatky za sprievod. Vy co zijete v Tatranskom okoli, byvaju vase deti respiracne chore? Alebo ti, co ste boli, kupele im pomohli? Pytam sa, lebo dat tisic euro za doprovod pre nas je vysoka suma, ci to ma vlastne zmysel, lebo terapie samotne viem zabezpecit i doma ale ideme tam koli vzduchu. Vopred vdaka.

Strana
z2
pribinak
2. máj 2023

@veruska82 choďte radšej k moru

76california
2. máj 2023

...ja žijem pod Tatrami,
minule som bola - vďaka Bohu - po 100 rokoch u detskej, o 7,00h už nemala časenky na daný deň, takže tak...

za seba - určite sa oplatí porozmýšľať nad zlepšením v:

Pohybe - dostatočnom množstve pre deti, aj pre malé deti a na vzduchu - VONKU, nie napr. na kurze "zdravé nôžky" 😉

Strave - tam teda máme asi všetci veľké rezervy....

veruska82
autor
2. máj 2023

@76california vdaka. Nasa ma stale rozne bakterie, ani antibiotika ich nezabiju. Terapiami som myslela kyslikivy pristroj, bioptron, fyzio, inhalacie. Dokonca ani bazen nieje v cene pobytu. Uz len ze ten cisty vzduch pomoze... No neviem...

veruska82
autor
2. máj 2023

@pribinak no, veru!

kleopatra114
2. máj 2023

My sme sa vratili teraz zo Smokovca , procedúry o nicom a ešte ani poriadne počasie nevyšlo . Skôr si myslím , že pomôže more na tie tri týždne . Inak , ja SIM platila cca 790€ ( ja , liečené dieťa a 3 ročný doprovod - izba s kúpeľnou a wc )

veruska82
autor
2. máj 2023

@kleopatra114 tam ideme i my. Dvihli o 10e na mna a 2e na syna, co ma 3r,takze 1050 dame za seba plus este ine, zevraj i bazen je extra doplatok. Vidite nejake zlepsenie, alebo cas ukaze? Od juna je to 40e pre dospeleho, syn 10e...takze procefury o nicom... No, ozaj rozmyslam, ze to zrusime. Dobry biznis z toho maju.

zuzinabila
2. máj 2023

@veruska82 ked ti to poistovna schvalila,musis do jedneho roka absolvovat liecenie, nemozes zrusit. my sme to vyriesili tak, ze deti chodia same (chodili do LUcivnej, tam uz sa neda pre deti samostatne), teraz chodia do H.Smokovca.1.krat isli same ked mali 8,10 a 12 rokov, odvtedy kazdy rok s vynimkou tusim jedneho leta, teda idu uz cca 9.krat, ked dobre ratam. zdravotny stav je lepsi ako pred rokmi, ale to moze byt aj vekom +chodili sme k moru vzdy na 10-14 dni k tomu.

veruska82
autor
2. máj 2023

@zuzinabila mala ma 5rokov.sama nepojde. Jasne, ked je tam dieta vacsie bez doprovodu, rodinu to tolko penazi nestoji. Ale mam 3r,a 5 rocnu by ste pustili samu? Poistovna povedala, ze nemusim nastupit

zuzinabila
2. máj 2023

@veruska82 jasne, v takom veku by ju ani samu nevzali.

zuzinabila
2. máj 2023

@veruska82 jasne, ze nie, len som chcela napsiat, ako sme riesili my. bola som s nimi ako doprovod raz, potom sme pockali kym povyrastu, za ten cas sme chodili len k moru. ked uz mali vek, zacali chodit same+to more.fakt sa mi nechcelo davat 1000 Eur za seba ako doprovod, lebo za tu cenu uz sme sli cela rodina k tomu moru.

ninek73
2. máj 2023

@veruska82 bývame priamo v Tatrách v Dolnom Smokovci. Ak sa ti zdá doplatok za kúpeľný pobyt v Tatrách veľa, určite by som to zrušila a išla radšej s detmi k moru. Syn do 3r nebýval chorý skoro vôbec, ako nastúpil teraz v septembri do škôlky tak kolotoč chorôb každý mesiac sople, kašel atď. Čiže nemám pocit, že by tatranský vzduch, ktorý dýcha od narodenia mal nejaký zázračný vplyv, proste si musí vybudovať imunitu v kolektíve a chorý býva asi tak ako skoro každé iné dieťa žijúce mimo Tatier.

zuzinabila
2. máj 2023

@ninek73 cisto pre info.ako sa da taky pobyt zrusit? v poistovni nas viac raz upoznornovali, aj v liecebnom dome, ze ak uz raz poistovna schvali,neda sa to zrusit,resp.musi sa uhradit cela suma aj ked sa pobyt neabsolvuje
do jedneho roka od schvalenia poistovnou je povinny pacient absolvovat kupelnu liecbu

veruska82
autor
2. máj 2023

@zuzinabila ved to...

veruska82
autor
2. máj 2023

@ninek73 dakujem za nazor

veruska82
autor
2. máj 2023

@zuzinabila a kto to musi uhradit, akoze pacientovi to daju zaplatit ak nenastupia? Ved tam maju plno nahradnikiv a si to okamzite pokryju, o to urcite nie je nudza. Mne na infolinke povedali, bud ist, alebo zrusit. Na vas podnet sa budem informovat este raz

misinka20
2. máj 2023

@veruska82 Ahoj, my chodíme od 3 rokov malého do Lučivnej, vynechali sme len minulý rok lebo som bola ja chorá... nahradili sme morom ale to by sme musel byť aspoň mesiac pri mori nie 7 dní aby to zabralo... do kúpeľov chodíme na 28 dní... veľmi mu to pomáha aj keď je to už naozaj veľmi drahé...

zuzinabila
2. máj 2023

@veruska82 neviem, bezne sa dava nahradny termin

zuzinabila
2. máj 2023

@misinka20 pokial viem, telo reaguje po 10tich dnoch pri mori..nemusi byt mesiac.jasne, cim dlhsie, tym lepsie

misinka20
2. máj 2023

@zuzinabila imuno nám hovorila, že aby to malo efekt treba ísť k moru minimálne na 3 t a kto má na 3 t pri mori??? na 28 dní v kúpeľoch ešte máme a sú tam aj cvičenia a procedúry, takže je to komplet ...

veruska82
autor
2. máj 2023

@kleopatra114 a procedury zevraj len 3 na den preplati poistovna. Vase dieta malo ake, prosim? Bazen 3 sedenia az 18e,to uz maju v areali? Zevraj sa chodilo inam

veruska82
autor
2. máj 2023

@misinka20 my mame len 21 dni, vy mate asi inu poistovnu. A za tych 28 dni to je aj 1500e,tak vam to financne problem asi nerobi. A zevraj 3 procedury preplati poistovna. Ak to bude kyslik, inhalator a bioptron, to mame aj doma. Ideme tam ale hlavne koli vzduchu. Ked pisete, ze tam je to komplet, 3 procedury za den, ja to tak nevidim

veruska82
autor
2. máj 2023

@zuzinabila zevraj nemusime nastupit. Oznamit poistovni i kupelom a nenastupi sa...

borabalazova
2. máj 2023

@veruska82 Môžete ísť mimo letnej sezóny, potom sú ceny nižšie aj o 30%. Ak by ste mali platiť niekde hotelové ubytovanie, vtedy sa nedoplatíte, nie cez poisťovňu. Zoznam procedúr je na webstránke a väčšinou prestriedajú všetky, nielen tri rovnaké každý deň. Našej dcére objektívne Tatry pomáhajú, aj aktuálne sme v Starej Lesnej.

misinka20
2. máj 2023

@veruska82 odkiaľ máš pocit, že nám to finančne problém nerobí?? Uplatňujeme si na to rekreačné poukazy napr. Jasné, že je to drahé ale keď mu to pomáha nie je o čom. A máme Union, tá jediná má 28 dní... A k procedúram, dôležitá je hlavne klimatoterapia a tu predpokladám doma nemáš. Ďalej inhalácie a preplach, cvičenie, bazén, sauna, vírivka... Veď nik ťa nenúti tam ísť, my chodíme lebo vidíme veľký posun a pokiaľ sa nám bude dať budeme chodiť...

kleopatra114
3. máj 2023

Inak , mozes si uplatniť rek. Poukaz . Alebo ísť v medzisezóne ako my ( my sme sa vratili minuly týždeň -ja som platila 28€), alebo sa ubytovať v lúči , tam je lacnejšie . Ale ako hovorím , procedúry nič moc

cecilia29
3. máj 2023

Ja som skôr za more. Bola som na liečení ahoj dieťa a nepomohlo nič. Pomohli až každoročne dovolenky plv chorvátsku a kozie mlieko.

veruska82
autor
3. máj 2023

@kleopatra114 rekreacny poukaz uplatnit na rodicaku?

misinka20
3. máj 2023

@veruska82 A my máme kde akože vyčítať, že ty si na rodičovskom ?? My nemáme sklenené gule... Všetky ti tu radíme ako vieme, tiež nemáme poniaze nazvyš ale zdravie detí je nám prvoradé. Veď keď nechceš tak nechoď nik ťa nenúti...

tinkavvv
3. máj 2023

@veruska82 aj pocas RD sa da uplatnit poukaz. I ked je to podla mna riadne nefer voci zamestnavatelovi, ale taky je zakonnik. Samozrejme, ak pracovny pomer trva.

misinka20
3. máj 2023

@tinkavvv Vidíš to som ani nevedela, ja sa síce na MD/RD už nechystám ale super mať prehľad... Podmienka je odpracovať nepretržite u zamestnávateľa min 24 mes pred nástupom na MD/RD a zamestnávateľ musí mať viac ako 49 zamestnancov a samozrejme musí pracovný pomer trvať 😁

Strana
z2