Ahojte baby, naša dcérka sa narodila s ťažkou pôrodnou asfixiou.Žiaľ tu pochybyli doktory.Bola prenášania 7 dni mala už zelenu vodu a pri narodení lapavo dýchala našťastie ju rozdýchali.V správe nemáme uvedené koľko bola bez kyslíka ale apgar sme mali 3/9 a potom ju zobrali na neonatologicke.Na jiske bola 4 dni.Sama sa pekne rozdýchala nepotrebovala podporu dýchania.Zatiaľ sú všetky vyšetrenia mozgu v poriadku.Momentálne mame mesiac dávam ju na bruško snaží sa dvíhať aj hlavičku.Hlávku otáča aj za predmetmi.Čaká nás 14.2 prvé vyšetrenie u neurológa a ja som strasne nervózna čo snou bude do buducnosti.Snažím sa na to nemyslieť s tešiť sa z nej ale opak je pravdou som z toho veľmi nervózna.Sú tu nejaké mamičky ktoré majú skúsenosti s asfyxiou dietata? Aké máte následky na čo sa mám pripraviť?
@majkafer ahoj,drzim velmi palceky nech je babatko v poriadku 🙂 moju dcerku sice neschladzovali,ale narodila sa pridusena a taktiez sa napila zelenej plodovej vody.Par dni si pobudla na jiske.Prvy rok bol tazky,chodili sme na neurologiu,rizikovu poradnu cvicili sme.Momentalne ma 16 mesiacov,chodi od roka,vsetkemu rozumie a hovori prve slova a je to šikulka.Takze verim,ze uz to tak zostane a aj bratove babatko bude v poriadku 🙂 zly porod hned neznamena postihnute dietatko, tak ako ten dobry.