Ťažká pôrodná asfyxia
Ahojte baby, naša dcérka sa narodila s ťažkou pôrodnou asfixiou.Žiaľ tu pochybyli doktory.Bola prenášania 7 dni mala už zelenu vodu a pri narodení lapavo dýchala našťastie ju rozdýchali.V správe nemáme uvedené koľko bola bez kyslíka ale apgar sme mali 3/9 a potom ju zobrali na neonatologicke.Na jiske bola 4 dni.Sama sa pekne rozdýchala nepotrebovala podporu dýchania.Zatiaľ sú všetky vyšetrenia mozgu v poriadku.Momentálne mame mesiac dávam ju na bruško snaží sa dvíhať aj hlavičku.Hlávku otáča aj za predmetmi.Čaká nás 14.2 prvé vyšetrenie u neurológa a ja som strasne nervózna čo snou bude do buducnosti.Snažím sa na to nemyslieť s tešiť sa z nej ale opak je pravdou som z toho veľmi nervózna.Sú tu nejaké mamičky ktoré majú skúsenosti s asfyxiou dietata? Aké máte následky na čo sa mám pripraviť?
@livia2609 Dobry den,u mna porod nepostupoval.Odmietli urobit sekciu,mala bola vysoke.Pri porode mi tlacili na brucho ked som ju konecne vytlacila,dcerka iba lapavo dychala a pritom sa napila zelenej zakalenej plodovej vody. Zo zaciatku to vyzeralo naozaj hrozne dcerku rozdychavali a bola 4 dni ja jyske.V nemocnici sme boli skoro dva tyzdne,lebo jej robili sono mozgo.Do pol roka sme chodili na neurologiu a doteraz chodime na rizikovu poradnu.Cvicili sme aj vojtovku ale prestali sme.Apgar pri porode mala 4/8.Nakoniec mala iba slabe rucicky a neskor stvornozkovala.Teraz ma uz 2 roky a je to velmi sikovne dievcatko predcila aj rovesnikov.Uz sklada vety,vie farby. Velmi,velmi dlho som sa bala co bude..ale chvalabohu klopem je v poriadku.Takze nie vzdy je to tak ako to zo zaciatkj vyzera.Zle apgar skore este nic neznamena.Aky chcete kontakt na mna na facebook alebo kde?
@denisah6 ďakujem za tieto slová!!!. Bratovi sa včera narodila dcérka a toto sa stalo. Je teraz na schladeni a v umelom spánku. Verím, že to bude dobré, musí. Nevedeli sme presne , čo to s ňou robia, ale keby to nemalo význam, tak by ju neschladzovali. Všetko bolo v poriadku, až na to, že sa jej veľmi nechcelo ísť na svet a napila sa plodovej vody. Ja mám jedno postihnuté dieťatko a teda nikomu by som to nepriala. Hlavne nie v rodine, aby sa také opakovalo. Prajem Vám všetko dobré !!🙏
@denisah6
@majkafer dobrý deň, môžem sa spýtať v akom meste rodila ? Nám sa stalo to iste vo februári
Ahojte, prosím vás my si týmto práve prechádzame a chcela by som vediet ako su na tom iné detičky s odstupom času.. my lezime momentálne v nemocnici tretí týždeň, vyšetrenia ukázali zmeny v hlavičke ba mozgu a epilepsiu kvôli nedokysliceniu.. lekári nevedia nic garantovať co všetko to môže znamenať do budúcna ci horšie si ľahšie postihnutia..
Ahojte, prosím vás my si týmto práve prechádzame a chcela by som vediet ako su na tom iné detičky s odstupom času.. my lezime momentálne v nemocnici tretí týždeň, vyšetrenia ukázali zmeny v hlavičke ba mozgu a epilepsiu kvôli nedokysliceniu.. lekári nevedia nic garantovať co všetko to môže znamenať do budúcna ci horšie si ľahšie postihnutia..
@lucia4567 je mi ľúto čo sa vám stalo treba myslieť pozitívne aj keď viem že zo každý hovorí… čo sa stalo pri pôrode? Kľudne mi napíšte my mame 3 roky držte sa
@lucia4567 ahoj
S dcerkou som si tym presla
Podla lekarov mala nedostatok kyslika este pred porodom, to uz dnes nezistime🤷♀️ kde je pravda
Tiez mala epi z nedokyslicenia a zmeny na mozgu
Co som pocula , deticky sa z toho mozu casom "dostat" .
Naša malicka mala od zaciatku zlu prognozu, takze s tym ako sa to casom vyvíja vám moc nepomôžem 😔
@lucia4567 ahoj
S dcerkou som si tym presla
Podla lekarov mala nedostatok kyslika este pred porodom, to uz dnes nezistime🤷♀️ kde je pravda
Tiez mala epi z nedokyslicenia a zmeny na mozgu
Co som pocula , deticky sa z toho mozu casom "dostat" .
Naša malicka mala od zaciatku zlu prognozu, takze s tym ako sa to casom vyvíja vám moc nepomôžem 😔
@mirina13
@wwwwerunka my sme mali apgar 2 5 7 takze nič extra mala sa zasekla v pôrodných cestách doslova ju trhali mala nehybnu rúčku nedychala bola oživovana… našťastie nemali sme žiadne nálezy na mozgu z neurológie nás vyradili v 4 mesiacoch bola popredu ako ostatne deti sedela behala všetko sama skúšala záleží aj či sa mozog musel ochladzovať či nie ale prognózy aj u nás boli že nevieme presne čo bude môže nemusí… mala má 3 roky rozumu tak na 10 rokov 😀je zdravá a robí nám radosť je to zázrak dúfam že aj vy budete ok ja som si ani na minútu nepripustila žeby nebola v poriadku
@wwwwerunka
@mirina13
@wwwwerunka my sme mali apgar 2 5 7 takze nič extra mala sa zasekla v pôrodných cestách doslova ju trhali mala nehybnu rúčku nedychala bola oživovana… našťastie nemali sme žiadne nálezy na mozgu z neurológie nás vyradili v 4 mesiacoch bola popredu ako ostatne deti sedela behala všetko sama skúšala záleží aj či sa mozog musel ochladzovať či nie ale prognózy aj u nás boli že nevieme presne čo bude môže nemusí… mala má 3 roky rozumu tak na 10 rokov 😀je zdravá a robí nám radosť je to zázrak dúfam že aj vy budete ok ja som si ani na minútu nepripustila žeby nebola v poriadku
@wwwwerunka
@mirina13 dakujem ale dcerka pred takmer 2 rokmi umrela.
Boli tam skor negativne prognozy, nevedela pit ani prehltat. V nemocnici sa nakazila bakteriou, mala 7 mesiacov
K podivu mala apgar 8 a 10 co moc nechapem lebo bola fialova a sotva dychala . Mam pochybnosti o postupe pocas porodu ale s tym uz nic neurobim
@lucia4567 je mi ľúto čo sa vám stalo treba myslieť pozitívne aj keď viem že zo každý hovorí… čo sa stalo pri pôrode? Kľudne mi napíšte my mame 3 roky držte sa
@wwwwerunka och to ma veľmi mrzí ❤️😌
@mirina13
No my apgar úplná hrôza 0-2-5 … ale zz dýcha sám, aj papa mliecko uz trochu z fľašky, plače riadne … takze uz sa neviem dočkať kedy začneme cvičiť, trápi ma ta hlavička, lekárka hovorila ze tie zdravé casti niekedyy vedia nahradiť tie poškodené ale všetko sa ukáže časom tak to neznámo je hrozne.. na epilepsiu nasadili sirup.. vy ste cvičili tiez?
A teda problémy nastali pri pôrode, doteraz nechapem a nevuem vo sa stalo… mala som plánovaný cisársky kvôli veľkosti plodu a zrazu všetko zle… pritom este den a pol pred cisarskym na kontrole bolo vraj všetko ok..
@wwwwerunka och to ma veľmi mrzí ❤️😌
@mirina13
No my apgar úplná hrôza 0-2-5 … ale zz dýcha sám, aj papa mliecko uz trochu z fľašky, plače riadne … takze uz sa neviem dočkať kedy začneme cvičiť, trápi ma ta hlavička, lekárka hovorila ze tie zdravé casti niekedyy vedia nahradiť tie poškodené ale všetko sa ukáže časom tak to neznámo je hrozne.. na epilepsiu nasadili sirup.. vy ste cvičili tiez?
@lucia4567 uzivala Keppru, neskor pridali este 1 liek lebo mali podozrenie na Westov syndrom+ este uzivala Piridoxin aj ine lieky- tak cca 6
Cvicili sme hlavne tvárove cvicenia na podporu sania a este take reflexne cviky okolo hrudnika. Vraj jej to malo pomoct pri dychani🤷♀️
To je super ze malicky pije a plače
Detsky mozog sa este vyvija. Verim tomu ze to je tak ako vravia lekari, ze si to nejak vykompenzuje
Drzim vám palce✊
@lucia4567 uzivala Keppru, neskor pridali este 1 liek lebo mali podozrenie na Westov syndrom+ este uzivala Piridoxin aj ine lieky- tak cca 6
Cvicili sme hlavne tvárove cvicenia na podporu sania a este take reflexne cviky okolo hrudnika. Vraj jej to malo pomoct pri dychani🤷♀️
To je super ze malicky pije a plače
Detsky mozog sa este vyvija. Verim tomu ze to je tak ako vravia lekari, ze si to nejak vykompenzuje
Drzim vám palce✊
@wwwwerunka ďakujem za povzbudenie, musíme len čakať a verit ze bude dobre
@wwwwerunka ďakujem za povzbudenie, musíme len čakať a verit ze bude dobre
@lucia4567
@lucia4567 len veriť a dúfať že bude všetko dobre my apgar 0 nie je dobre ale poznám deti čo mali 0 a sú ok… držím vám silno palce je ťažko niekoho viniť kto urobil chybu ale ak bola sekcia nechápem čo sa tam stalo vlastne každopádne moc vám držím palce viem aké je to ťažké v takej situácii…
@mirina13 dakujem ale dcerka pred takmer 2 rokmi umrela.
Boli tam skor negativne prognozy, nevedela pit ani prehltat. V nemocnici sa nakazila bakteriou, mala 7 mesiacov
K podivu mala apgar 8 a 10 co moc nechapem lebo bola fialova a sotva dychala . Mam pochybnosti o postupe pocas porodu ale s tym uz nic neurobim
@wwwwerunka to mi je moc ľúto…

@majkafer ahoj,drzim velmi palceky nech je babatko v poriadku 🙂 moju dcerku sice neschladzovali,ale narodila sa pridusena a taktiez sa napila zelenej plodovej vody.Par dni si pobudla na jiske.Prvy rok bol tazky,chodili sme na neurologiu,rizikovu poradnu cvicili sme.Momentalne ma 16 mesiacov,chodi od roka,vsetkemu rozumie a hovori prve slova a je to šikulka.Takze verim,ze uz to tak zostane a aj bratove babatko bude v poriadku 🙂 zly porod hned neznamena postihnute dietatko, tak ako ten dobry.