Teplota u 10-mesačného bábätka
Ahojte malý ma 38,1 merané v konečníku mám mu dať niečo od teploty? Má aj soplik
@monismie Tiež som bola taká, ale keď sa ti vlastné dieťa dostane do stavu, z ktorého sa samo len tak nevystrábi, tak už premýšľaš inak🙂 My sme skoro skončili na pohotovosti kvôli tomu, že som lieky riešiť nechcela, no nie som na to pyšná, ale možno to poslúži ako výstraha pre iných, ktorí premýšľajú rovnako. Som si vedomá toho, že lieky sú potrebné, na to tu predsa sú. Čo sa teploty týka, tak to bola asi zatiaľ najväčšia pliaga, s akou sme sa museli popasovať, Brufen a zábaly - na striedačku, iné už ani nedávam. Snažila som sa mu pomôcť kadejakými domácimi receptami, ale tak povedzme si narovinu - také účinné to vôbec nie je, ako sa to tvári.
@nasasa_1 no ja mam najradsej take variabilne lieky, ktore si viem dat aj na teplotu aj na bolest napriklad. zabijes tak dve muchy jednou ranou :D predsalen aj to skladovanie je velakrat narocne, toho miesta je pomenej :D a nemam rada, ked mam preplnenu lekarnicku, kopi sa mi to tam, stare veci som si tam nasla velakrat. najradsej by som to cele vyhadzala :D
no my to doma takisto velmi neprehaname s liekmi, mame zakazdym len par potrebnych kuskov, casto sa nam potom stava, ze sa to tam plni a zostanu proste nevyuzite. no naco, zbytocne. potom mi je luto to vyhadzovat.
No ja keďže mávam problémy s hlavou, niekedy ma bolieva, ale akože zniesť sa to dá, ale príjemné to rozhodne nie je, tak si dám Brufen. Ten viem, že zaberie. Skúšala som už rôzne veci, ale niektoré nezabrali buď vôbec alebo až po dlhej chvíli, a to je pre mňa nepredstaviteľné čakať :D
Pravdaže sa dáva, aj my sme dávali Brufen úplne od malička bez problémov a pekne zaberal zakaždým. Dávkuješ ho podľa veku a hmotnosti dieťaťa, všetko máš napísané v príbalovom letáku. Teplotujete teraz?
@prvosienka7 Jasné, ten môžeš v ktoromkoľvek veku predsa :D Skôr by ma zaujímalo, kto teraz neteplotuje, lebo zase sa voľačo deje u nás aj v našom okolí. Keď nie teplota, tak nejaká viróza, keď nie to, tak príde zase niečo iné a stále dokola. Mi to príde, že kým proste nebude teplo, tak sa v tých chorobách budeme točiť v jednom kuse.
Ja uz sa popravde strasne tesim na to, ked toto obdobie skonci. Len aby to tak aj bolo, vies, snad s prichodom teplejsich dni fakt vsetky choroby ustupia, no neviem, ci to nie je len zbozne prianie.
@barruna ono to je podla mna jedno, ked mas ochoriet, tak ochories aj v lete :D ja osobne som na toto expert, u mna je to proste kazdorocne takto. je leto, vsetci su vonku a ja chora lezim doma. neviem, ci je to imunitou alebo cim, odkedy som mala covid, tak je to jednoznacne horsie, to je jasne.
Aj ja uz zase zapalene hrdlo. Malokedy bojujem prave s tymto problemom a tento rok uz druhykrat, nechapem to. Uplne na sebe pocitujem, ze celkovo byvam ovela castejsie chora ako kedysi.
No ono velmi zavisi od toho, ci je ten zapal hrdla virusoveho alebo bakterialneho povodu 🙂 Podla toho sa aj ta liecba moze o dost natiahnut. Ta "bakterialna verzia" je jednoznacne lahsie a rychlejsie vyliecitelna 🙂
To je pravda 😀 Ale čo sa týka bolesti hlavy, tak to ja napríklad veľmi dobre viem, z čoho mávam 😀 A už aj tak akoby v predstihu viem povedať, že to príde. Niekedy aj z počasia ma vie bolieť hlava, neviem, možno to tak má tiež niektorá z vás alebo som len ja taká divná 😀
@darina746 Tak to je asi hlavne, že sa toho nejak vieš sama zbaviť a vieš, čo ti na to reálne pomáha 🙂 Mňa veľakrát bolí hlava proste iba tak, bez príčiny 😀 Ani s tlakom nemám problém, ale proste niekedy nastane, že hlava bolí a ani káva nezaberie. A to väčšinou zaberá 😀
@lubbi1 a moznoze aj o kusok lepsie :D a niekomu sa to mozno aj lahsie takymto sposobom uziva. hoci je nazov diskusie uplne iny, riesia sa tu veci, ktore s detickami celkom nesuvisia, ale teplota je teplota :D netrapi len deti, ale aj nas. aj ked si velakrat poviem, ze keby sa to tak dalo preniest na seba, aby tie deticky netrpeli.
Pri teplote nad 39 °C sa spravidla okrem liekov podavaju aj zabaly, tie vedia velakrat pomoct, alebo sa pouzije vlazna sprcha. Ak je dietatko mladsie ako 3 mesiace a nameriate mu teplotu v konecniku (vela mamiciek to tymto sposobom vobec nerobi, co som zistila) 38 °C alebo vyssiu, treba samozrejme volat detskeho lekara alebo ist rovno na pohotovost. Do 38°C sa netreba vobec plasit, velakrat stacia zabaly ci bezne dostupny liek.

@zanettsur tiez si myslim, ze treba rozhodne zakrocit takymto sposobom🙂 dietatko si same pomoct nevie. ja osobne nepochopim tie nazory, ked je niekto vyslovene proti liekom. ved na to predsa su, aby sa pouzivali, no nie? nehovorim, ze za kazdu cenu treba do seba pchat vsetko mozne, ale ked je najhorsie, tak nevidim dovod, preco nie.