icon

TETIS Dunajská Lužná - skúsenosti s pobytom,

brna1989
23. jan 2020

Ahojte maminy.ako som sľúbila , píšem čerstvú skúsenosť o rehabilitačnej nemocnici TETIS v Dunajskej Lužnej.
Na týždennom pobyte som bola teraz na týždeň , nastúpili sme 7.1.2020
Pobyt bol super,strava dobrá,fyzioterapeutka a ostatní personál od "ujov" kuričov, kuchárok až po doktorky.Boli milí, ústretoví a vysmiati a to neprehaňam.
Jediný mínus bol,že na chodbe,kde sme boli ubytovane nie je detský kútik ,ani žiadna spoločenská miestnosť,kde by sme si mamičky mohli posedieť a viac sa spoznať.detsky kútik je v jednej z budov.v zime je to otravné,že v jednej budove bývate,v druhej je kuchyňa,v tretej budove sú rehabilitácie a vo štvrtej doktorky,laser a detský kútik.to stále obliekanie seba aj detí.
Inak sa mi tam páčilo a dokonca vidím na dcérke pokroky.
Chcela som dať čerstvé info.ak máte otázky,kľudne rada odpoviem.
Pri odchode som si nahlásila ďalší letný pobyt. Už sa tam tešíme.pekny deň všetkým 🤗

Strana
z6
silvelie
26. okt 2022

Ahojte, ja mám 9 mesačného synčeka, ktorý nesedí, nelezie, len sa pretáča na bruško a to s ním už 3 mesiace cvičím Vojtovu metódu 4x denne. Keď som tam volala, povedali mi, že najbližšie by ma mohli dať na december.
Ale chcem sa spýtať zopár otázok ohľadom pobytu, ak by mi mohla odpovedať nejaká mamina, čo tam už bola. Ďakujem krásne.
1. Čo sa týka poplatkov, správne som pochopila zo stránky, že ako sprievodca, rodič dieťaťa, si platím 13, 20 eur za stravu a 10 eur poplatok za to, že budem v izbe ubytovaná samostatne len s dieťaťom? Vzťahuje sa na mňa aj ten poplatok 3, 30 eur za pobyt sprievodcu alebo je to len pre deti od 1 roka?
2. Damiánko ešte nesedí a kŕmim ho v polohovacom ležadle - mám si to ležadlo zobrať so sebou alebo je v zariadení niečo podobné na vypožičanie? 
3. Kŕmim ho mixovaným ovocím a zeleninkou s mäskom, večer mu robím kašu z kojeneckej vody a Sunaru Allergy Care+.  Sunar si určite zoberiem, ale treba si zobrať aj kojeneckú vodu a misky na prípravu tej kašičky?
4. Ako ste to riešili s dieťaťom, keď ste sa šli najesť do jedálne? Kde ste dali dieťa? Alebo ste si jedlo zobrali so sebou na izbu?
5. Potrebujem mu zobrať aj vaničku na kúpanie alebo tam budú detské vaničky k dispozícii?
6. Majú všetky izby manželskú posteľ? Ja totiž kojím malého len poležiačky (aj cez deň) a celú noc v podstate prespí s nami na manželskej posteli. Postieľku teda využívame minimálne.

Ďakujem veľmi pekne...ak budete niektorá ochotná odpovedať, budem veľmi vďačná.

snehulak77
27. okt 2022

@silvelie ahojky. K poplatkom sa nevyjadrim, nepamätám si to presne. Mala som nadštandard ale boli tam 2 samostatné postele a postieľka. Ale niektoré majú manželskú posteľ, tak asi by som ti poradila napísať tam túto požiadavku. Ja som vaničku nemala, je tam normálna vaňa, ale 9 mesacnemu skus už aj bez vaničky, mne sa to nakoniec aj lepšie, ale to už ako ti vyhovuje. Naš tiež nesedel ani ne4nozkoval v 9 mes, ale bola tam stolička na kŕmenie, normálne som ho tam posadila. Mne na prijme aj doktorka hovorila, že na nevyhnutný čas kŕmenia ho mam posadiť, že čo je to za mores v pololeze ho kŕmiť, toľko moja skúsenosť 😂 Ale je pravda, že nakoniec to bolo v pohode. Ale ak sa ti to nezdá, tak by som len kočík zobrala a dala ho do pololezu pri kŕmení, asi zbytočne by som kresielko nebrala. Zober si nejakú podložku na hranie na zem, sú tam kachličky. Jedlo sme si vždy boli zobrať do jedálne na izbu, odporúčam zobrať misky, aby si nemusela ísť vracať naspäť taniere (je to v inej budove). Detskú stravu dávajú ku izbe. Oni sa pýtajú co papa, takže z tohto nemusíš mať asi stres, ale pokojne si zober aj svoje. J som tam mala aj nejaké prikrmy, keby náhodou nechcel to ich. Ale je tam blízko obchodné centrum, takže pokojne si dpkupis, čo potrebuješ.
Toľko moja skúsenosť ☺️

crazy17
27. okt 2022

@silvelie ahoj. tak tak ako píše mamička vyššie..
Mam podobne skúsenosti.
Poplatky asi tak ako píšeš, záleží to podľa toho ze ci máš aj raňajky aj obed aj večeru. Ja som mala len obed večeru. Raňajky v pohode človek zje čokoľvek. V konečnom dôsledku som platila niečo do 200 eur.
Ja som bývala na obyčajnej izbe jedna posteľ-mam pocit ze je rozťahovacia.🤔😃A postieľka.. Ale keď potrebuješ manželskú tak to neviem..
Kŕmenie na izbe tiež v jedálenskej stoličke. Oni sa pýtajú na začiatku ze co malý papa, presne im povieš a oni ti to urobia, ale mala som tiež do istoty svoje klasický, výživky..určite si zober aj misky, pohár kojenecké vodu..
Na obed aj veceru som chodila do jedálne malý sedel v kočiari..A čakal. Ale dá sa jedlo zobrať na izbu. 👍😅Vieš si odhlásiť večeru napríklad ak sa ti nebude pozdávať-je tam vypísaný jedálny lístok. Po blízku sú veľké aj malé potraviny.. Dmka aj veľká jednota. 😉😉Dá sa zájsť, síce ja som sa skoro aj stratila. 😃😃
Mala som tiež takú penovu podložku na zem.
Je to všetko v inej budove.,, tak držím prsty.

silvelie
27. okt 2022

Super, dievčatá, ďakujem pekne za odpovede.
Ja som nevedela, že sa dá nahlásiť iba obed alebo večera...Myslela som, že sa musí celodenná strava nahlásiť alebo nič.
A čo sa týka tej stoličky na kŕmenie, mne všetci doktori vravia, že ho nemám posadzovať. Asi mu to príliš zaťažuje chrbticu. A kŕmim ho 3x denne a trvá to aj 20 min, tak si myslím, že nechať ho sedieť na stoličke, keď ešte nesedí, by asi nebolo vhodné.....
A to jedlo z jedálne, to si ja prekladám z tanierov do misiek alebo rovno prídem k okienku a dám im misky? To by bolo asi najlepšie nejaký obedár, lebo aj polievku aj druhé naraz neodnesiem...Nie?
Ďakujem🙂

silvelie
27. okt 2022

A tú podložku si isto zoberiem, vďaka za tip....Aj takú hraciu deku s hrazdičkou, aby sa mal na čo kukať..Len dúfam, že tam to bude na izbe kde položiť.
A ešte sa spýtam...my doma cvičíme Vojtovku tak, že mám na stole páskou prilepenú karimatku (aby sa nehýbala). Ako ste to riešili tam? Predpokladám, že s dieťaťom necvičia 4 x denne len fyzioterapeuti, ale aj vy ste s ním museli niečo na izbe odcvičiť sami...alebo?
Ďakujem za odpoveď.

crazy17
28. okt 2022

@silvelie je tam cvičenie 2krat do dňa a plus vaňa, alebo na masáž a plus co treba, synček mal napríklad laser a Biolampu.
Takže ja som necvicila na izbe už nič..😃👍

snehulak77
28. okt 2022

@silvelie na izbe sme necvicili vôbec. 2x za deň má Vojtovku (ale poriadnu) a ešte masáž alebo vodu a tak. Bude unavený až až. Aj nám hovorili, aby sme na izbe necvicili už

snehulak77
28. okt 2022

@silvelie to jedlo sme mali pri okienku už pripravené s číslom izby. Ja som to hodila do svojej misky a dala do kočíka dolu.
Naš tiež nesedel, ale ako som písala vyššie, že aj tak nám hovorili, že na jedlo posadiť. Ale v tomto sa názory rozchádzajú, takže bude najlepšie to urobiť tak ako cítiš že si s tým v pohode. Pokojne si zober aj to kresielko, ak máš z toho lepší pocit. Ja som to striedala, že jedol na tej stoličke obed. Raňajky mal v kočíku, v pololeze, potom večeru tiež v stoličke. Ale už ako sa to vidí tebe 😉

nika32111
1. nov 2022

@brna1989 ahoj mozem sa prosim ako to tam prebieha to cvicenie je tam aj kupel pre deti ? dakujem velmi pekne

crazy17
2. nov 2022

@nika32111 ahoj .
Moj syn mal do dňa dva krát cvičenie a buď masáž v dany deň alebo vaňa..normálne v takej vani s bublinkami bol tak 15 až 20 minút.
Vyšlo to na pobyt myslím 3krat vaňa a 3krat masáž..😀

nika32111
2. nov 2022

@crazy17 dakujem krasne ❤️

nika32111
2. nov 2022

@nika32111 mozem sa esre ipytat dalo sa ist aj niekam do obchodu ? potraviny , pepco dm poblizku nahodou?

snehulak77
2. nov 2022

@nika32111 ahojky, je tam nablízku aj veľký obchodný dom, sú tam potraviny, kaviarne, dmka, kúpiš co potrebuješ 😉

nika32111
2. nov 2022

@snehulak77 dakujem krasne ❤️❤️❤️

erika12345
15. nov 2022

Tie, ktoré ste už boli na pobyte, možno mi budete vedieť poradiť. Idem na pobyt s mladším dieťaťom, s ktorým som na rodičovskej dovolenke, ale zároveň mám aj doma štvorročné dieťa, ktoré nechodí do škôlky. To staršie na pobyt nechcem brať. Manžel s ňou zostane, myslím, že by mal mať nárok na ocr. Vydajú mu ocr v zariadení Tetis? Máte s tým niektorá skúsenosti?

veroni111
4. apr 2024

Ahojte. Chcela by som sa opýtať,kedy si vaše deti sadli,postavili sa,atď? Keďže v 9.mesiacoch nič? Môj ma 11 mesiacov a len sa pretaca. Ďakujem

evulienkaslx
5. apr 2024

@veroni111 Ahoj, treba ísť čo najskôr k rehabilitačnému lekárovi a neurologovi, v 11.mes. sa má otáčať aj loziť a štvornožkovať, sadá si potom, nedávať do pasívneho sedu, pokiaľ neprejde inými fázami

veroni111
5. apr 2024

@evulienkaslx áno,ano,ja viem,lekárov mame všetkých obehanych, stále cvici

snehulak77
5. apr 2024

@veroni111 ahojky, pozerala som si fotky z toho obdobia. Keď sme boli v Tetise mal 9.5 mesiaca, nestvornozkoval. Ani sa nejako neplazil, len sa otáčal. V 11mes stále nestvornozkoval, ale videá 11mes a asi dva týždne už áno. Takže do roka 4nozky. V 15mes začal chodiť. Teraz behá ako šarkan 😊

augustusv
18. jún 2024

Ahoj, nastupujem s dcerou 24.7. Do tetisu, DMO lahsia forma, chcem sa spytat ako dlho trvaju jednotlive cvicenia? Dcera totiz moc nespilupracuje, a su niekde pobliz nejake potraviny dakujem

mucu1
18. jún 2024

@augustusv je tam cvičenie 2x za deň cca 25 min, 3x za pobyt perličkovy kúpeľ,3x za pobyt masáž, primárka vám môže predpísať magnet,lampu, kyslík.a všetky procedúry sú Max 25 min.potraviny máte peši cca 20 min.

pau_linka
21. jún 2024

Ahojte, prosim, tie ktore ste absolvovali rehab.pobyt v Tetise, chcela som sa opytat ako to bolo cez vikendy, cvici sa aj v sobotu? Nedela by mala byt volna. Parkovali ste pocas pobytu priamo v areali, alebo niekde poblizku? Tie co ste mali blizsie domov - isli ste aj domov? Vraj sa da na priepustku odist, ale do 19:00 sa treba vratit.

magg424
1. júl 2024

@pau_linka parkujem v areali ale za poplatok 5€ na den, sobotu sa cvici 1* rano,plus lampa, elektro,magnet...
Cize niekedy aj o 9 rano uz je hotovo.
Ja cez vikendy chodim k rodine, rano odidem a do 19 sa vratim autom spat, nahlasim to sestrickam aj v kuchyni aby nam nechystali jedlo zbytocne .
Nedela je uplne volna, to uz 7,30 odchadzam s malym hned po vizite.

magg424
1. júl 2024

@augustusv kolko rokov ma dcera ? Je chodiaca ?

augustusv
1. júl 2024

@magg424 4 roky a chodi, ale zajtra uz koncime pobyt takze uz viem ako sme to zvladli, ale dakujem

pau_linka
1. júl 2024

@augustusv a da sa tam aj porozpravat s ostatnymi rodicmi deti, ci je to tam skor take, ze kazdy si riesi svoje zalezitosti? Chodia hlavne maminky s detmi?

augustusv
2. júl 2024

@pau_linka ano jasne da sa porozpravat, samozrejme kazdy je iny, ale vacsina bola po veceroch na ihrisku, tento turnus som tam bol otec jediny, inak maminy a tusim tri komplet rodiny

lucka1022
15. aug 2024

@augustusv
@augustusv prosimvas koľko si platí rodič ako doprovod za izbu?q so stravou ako to tam je? Ja mam 2 ročnú dcérku,niekto hovorí ze s dietatom do 3 rokov nič,niekto že áno...

pau_linka
15. aug 2024

@lucka1022 za noc na obyčajnej izbe je to 10€, nadštandard 24€ (menšia) alebo 27€ (väčšia) za noc. Takto platí doprovod (rodič) aj keď má dieťa mladšie ako 3 roky.
Čo sa týka stravy - tú má dieťa zabezpečenú, neplatí sa nič navyše. Vy si môžete objednať raňajky 3€/obedy6€/večere4,2€ podľa toho, ako budete chcieť.

lucka1022
15. aug 2024

@pau_linka ďakujem krásne

Strana
z6