icon

Tichý reflux - vaše rady a skúsenosti

zuzkag2
11. nov 2012

Ahojte maminky, hladala som podobnu temu, ale o samotnom tichom refluxe som tu nic nenasla, tak dufam, ze to admini nezamknu.
Mam mesacneho chlapceka, ktoreho kojim a dokrmujem UM. Asi pred tyzdnom sme mu diagnostikovali tichy reflux, na zaklade roznych priznakov, ktore som nasla kade tade po nete. Boli sme u lekarky, a ta to potvrdila, dala nam ARkove mliecko, mame ho polohovat a to je asi tak vsetko. uz papame to ARkove mliecko 5ty den ja nebadam ziadne zlepsenie. Co je najhrosie, budi sa kazdu hodinu s placom, pyta si papat, je velmi nekludny, zaklana stale hlavicku, bublinkuje slinky, s pusinky je mu citit kyselinu. uz neviem co by sme mu dali. Snazim sa ho prikladat na prska, to zaberie tak na pol hodku, UM mliecko mu nechcem davat castejsie ako kazde 3 hodky, ale takto nevieme kolko vobec spapa, ci sa aj neprejeda, ked je stale na prskach.
Privitala by som rady a skusenosti mamiciek s detickami s tichym refluxom, co robit, ako predlzit cas papania, ako ho utisit, co mu dat, aby nemal kyselinu, a aby sa trosku ukludnil. Dakujem

zuzkag2
autor
28. mar 2013

@nella27 ahoj, prepac, ze az teraz pisem, uz ste si asi nejak poradili , vsak. no davali sme aj v noci ten gastrotuss, a hajkaval vtedy ovela lepsie, a aj v kociku sme mu podlozili chrbatik, aby bol vyvyseny, a spinkaval tam. vies co, nam toto tazke obdobie uz skoncilo, ale zacalo dalsie, od 3 mesiacov to vyzera ze ho trapia zuby ci co, lebo plackava stale, a teraz ked ma 5.5 uz su to isto zuby, a to krici place vyska takmer neustale, zle spinkava, budi sa, place zo spanku...no je to take narocnejsie babatko

dima
29. mar 2013

@zuzkag2 no mne vždy plakal keď som mu ho dala. skúsila som mu ho dávať aj so striekačkou aj s lyžičkou a vždy mi to vyplul a začal hrozne plakať,tak som mu ho prestala dávať.

vlasa
29. mar 2013

Baby,my sme davali pred siestimi rokmi Gaviscon,ux ho maju aj u nas,dceru to uplne vyliecilo,pytajte v lekarni🙂 🙂 🙂 🙂

enya00
22. júl 2013

Baby dali mi nutriton na zahustenie mlieka,ale je to az moc huste ze mi to nevie vypit ako ste to davali vasim detom???

dariana263
22. júl 2013

@enya00 ahoj,aj ja by som to rada vedečla,dnes nam lekarka kazala kupit nutriton,aj som jej ho do mliecka pridala a mala problem vypit to aj cez cumel 3...

enya00
22. júl 2013

@dariana263 no ved to vobec nejde aj cez lyzicku co sa da ked to nevie prehltnut ☹

ivushqa
22. júl 2013

@enya00 ja som mojej dcérke ( tiež Nelinke) dávala Nutriton do mlieka " od oka", nie podľa dávkovania na krabici, len aby to mlieko bolo hustejšie, ale zase aby jej to aj tieklo cez cumeľ....no a po jedle sme dávali aj Gastrotuss baby sirup, mala aj vyvýšenú hornú časť postieľky v cca 45 st. uhle....ale aj tak mám pocit, že najviac tomu pomohol čas, proste bábätko musí vyrásť, musia mu spevniť svaly a dovyvíjať sa zvierač medzi žalúdkom a pažerákom

enya00
22. júl 2013

@ivushqa no len mne sa uz 2x az dusila ☹ a ten sirup sa od kedy moze davat???je aj volnopredajny?krasne meno ma dcerka 🙂 postielku mame aj my tak a tiez nic nezabera ☹

enya00
22. júl 2013

@zuzkag2 prosim ta 2 tyz.babo moze ten gastrotus??? dakujem

ivushqa
22. júl 2013

@enya00 môže sa už od narodenia, on je len voľnepredajný, stojí okolo 8 e

pali1401
22. júl 2013

my sme davali pred jedenim homeopatika neviem ci to pomohlo lebo grckala stale ale nezaberalo nic ani sirup ten vypluvala a nutrtiton sme davali cez striekacku pocas kojenia ale nepomohlo ani to.preslo nam to az v 7 mesiaci .sem tam este grcka ale to je nic oproti tomu co byvalo.

zuzkag2
autor
22. júl 2013

@enya00 ano moze. nie he to sice bohvie co, davat takemu babatku lieky, ale inak to neslo, bol by sa uplakal, a my zblaznili. na stastie nam ten sirup velmi pomahal, a v 3 mesiaci uz ho nebolo treba.

lin123
22. júl 2013

malemu zmizol reflux v 6.mes. tiez sme sa natrapili, grckali o106. Na vypitie mliecka mu vyhovovala flasa od MAM, pekne si zahustene mlieko vedel vytiahnut.

enya00
22. júl 2013

@zuzkag2 ok skusim dakujem 🙂

fivecat
2. aug 2013

@zuzkag2 prajem Ti vela pevnych nervov, presla som si tym, je to hrozne. My sme vyskusali skoro vsetko - nutriton to bola katastrofa, gastrotuss - trochu lepsie, ale tiez neprakticke, kedze pytal jest kazdych 15 min. Nevedela som ho nastavit na tie 2 hodiny ani za nic. V noci vstavat aj 15 - 20 krat, hroza. Co, ale trochu pomohlo, ked som zo stravy vyradila vsetko kravske mlieko (bol plne dojceny). Myslim, ze aj prikrmy trochu pomohli, zacala som od piateho mesiaca, ale isla som ovela pomalsie. Drzim Ti palce ;0), niektomu to rychlo prejde, niekomu dlhsie trva.

kiki75
6. dec 2013

@luba41 ahoj, dokedy vam to trvalo takto v noci)? ja mam podobone skusenost, mala má 3 mesiace a uz asi 1,5 mes. spi na mne v noci, ja v polosede.... som unavena...

kiki75
6. dec 2013

@ivushqa ahoj, ako si dosiahla, aby sa ti v noci nezosmykla z tej vyvysenej casti? moja sa tak mrvi v spanku ze zbytocne ju davam do 45 stupna, o pol hodinu je uplne neiekde inde v postielke....

ivushqa
7. dec 2013

@kiki75 naša Nelinka veľmi necestovala po postieľke, v dolnej časti postele sme mali naskladané podušky....ešte mi mamina ušila takú pomôcku-pevnú látku medzi nožičky a na nej traky spredu aj zozadu, ktoré mali byť zaviazané o tyčky v hornej časti postielky ( neviem, či sa to dá takto pochopiť), lenže dcérke tie traky vadili, chytala ich a rušilo ju to v spánku, takže sme to nepoužívali....ale u nás ten reflux celkom rýchlo vymizol po zavedení príkrmov a keď sa Nelinka už viacej pohybovala

konfalovakatarina
8. dec 2014

ahojte mamicky chcela by som sa vas opytat nas chlapcek Alex ma dva a pol mesiaca mame koliku,v piatok som mu nasla 2 zubky a do toho este grcka nostekom asi mame reflux neviete mi poradit co mam robit nekojim uz papame iba nutrilon

e313
1. jan 2015

@konfalovakatarina odporucam zase zacat kojit pokial je to mozne. Väčší kontakt z dietatom. Nosenie v satke, spolocne spanie. Poradte sa s laktacnou poradkynou. Najhorsie je zacat jest zahustovadla a kopec medikamentou. To je aspon naša osobná skúsenost.

julka82
2. jan 2015

žienky čo sa týka prejavov tichého refluxu. Náš malý po papaní strašne ťažko dýcha. Ako keby mal zúžené dýchacie cesty. Boli sme aj v nemocnici a povedali, že je to tichý reflux. My máme pocit, že sa niekedy ide až zadusiť. Máte s tým niektorá skúsenosť?

luz5
8. júl 2015

@julka82 ahoj. My mame podobny problem a velmi sa bojim. Davam nutroton ale bez zlepsenia. Co vam pomohlo? Dakujem za odpoved.

julka82
8. júl 2015

@luz5 ahojky, nic nam nepomohlo ani som nic nedavala. Maly maval sialene koliky, zo vsetkeho ho bolelo brusko. Nutriton som skusila raz a viac nie. Preslo to uplne same. Neboj 🙂

luz5
9. júl 2015

@julka82 dakujem za odpoved. Ja som sa v noci bala ci sa nezadusi... som strasne nestastna. Mame len pat tyzdnov a davame uz vsetko nutroton gastrotuss aj homeopatika. A jasne polohujeme. Kedy vam to asi preslo dakujem.

julka82
9. júl 2015

@luz5 asi po tretom mesiaci. Na konci tretieho sme skoncili v nemocnici so zapalom priedusiek a po tom ako sme sa vratili domov to cele pomaly preslo 🙂

luz5
9. júl 2015

@julka82 dakujem za odpoved. Ved prave tohto sa bojim, aby to tak neskoncilo. Ale uz neviem ako mu pomoct a lekarka tiez vravi len cakat.

julka82
9. júl 2015

@luz5 neboj neskonci, teraz je krasne teplo. My sme mali najhorsie obdobie - v zime. Mysli pozitivne a vsetko to prejde ani nebudes vediet ako 🙂

lilitela
6. aug 2016

Ahojte, chcela by som ozivit temu ticheho refluxu, ale trochu iny problem - a to, ako ste polohovali na brusko a pod. Chcela by som maleho zacat "trenovat", cize aj pod hrazdicku, na brusko, ale s tichym refluxom je to problem. kedze neviem dokedy ho bude mat a nemozem sa spoliehat, ze zacneme cvicit az ked mu prejde, ako ste to riesili? Mne sa podari dat ho tam tak 1-2x denne na malu chvilku, tesne pre krmenim, a to je vsetko, myslim, ze to je malo. Ma 3 mesiace. Vdaka za tipy.

luba41
6. aug 2016

@lilitela a čo cheš trenovať s ním? ak sa mu páči, tak ho na bruško dávaj, ak nie tak nedávaj..na bruško možeš dávať spávať, vetdy to dieťaťu až tak nevadí..hrazdičku odlož na neskor, alebo vobec-vela detí to nebaví a ani nevidím v tom nejaký prospech..vela nos v šatke, nosiči to je najlepšie na reflux- aj na vývoj motoriky..

lilitela
7. aug 2016

@luba41 sijove a chrbtove svaly.