icon

Tiková porucha u detí

ibaja135
1. mar 2026

Ahojte 🙂 chcem sa spýtať či ma niektorá problém s tikovou poruchou u dieťaťa teda pravdepodobne je to to k neurologovi ideme na eeg v piatok .. začalo to len začiatkom februára a popritom ma akoby ťažké dýchanie ze sa tak nadychuje viac x za sebou ale nic ho nebolí ale to dychanie ma jeden den lepsie a na druhy den uz zas horsie 😏... ked sme boli 1x na pohotovosti povedali ze to môže byt stres zo školy atď... prejde to niekedy? 🥺 sám malý je s toho nešťastný 😏 dakujem

Strana
z2
anonym_c62765
3. mar 2026
@krasneleto

@anonym_c62765 ja som dala magnezium v tych stickoch z DM + vitamin B6 v kvapkovej forme... a zabralo... tiez mrkala

@krasneleto Dakujem ..koľko mala dcera rokov keď zmurkala.Ja jej dávam na vecer kapsule horčík+B6 už 9 deň a ona stále žmurká..má 11 rokov.

ibaja135
autor
3. mar 2026
@mata2

@ibaja135 nepoteším ta..jedného tiku sa zbavis, a o pár mesiacov sa môže vyskytnúť iný..
Môj mal zmurkanie,hmkanie,odkasliavanie, a pohyby hlavou do prava...
Nie všetky naraz,tak postupne...teraz bude mať 14r a už hádam viac ako 2r je v pohode..

@mata2 moze ale nemusí ? ako jemu uz tie tiky nevadia jemu vadi ten dych aky ma az plače kvoli tomu 😔

mata2
4. mar 2026
@ibaja135

@mata2 moze ale nemusí ? ako jemu uz tie tiky nevadia jemu vadi ten dych aky ma az plače kvoli tomu 😔

@ibaja135 ano,môže,aj nemusí.
Neskúšali ste psychologa?

andysa85
9. júl 2026

Moja to tiež začala robiť teraz ako boli horúčavy, najprv som sa zľakla, že má málo vzduchu, ale ani nepíska, aj kyslík v krvi má okolo 98 vždy. Vzdychavo dýcha, veľkí často, normálne si nadvihne plecia a aj ústa si rioztiahne, aby sa dostala z celej sily k vzduchu, je to dosť hrozné, aj plakala už, že ona nechce tak dýchať, chúďatko moje. Boli sme u lekára, spravil jej EKG a sono srdca, vraj je v poriadku. Dostali sem Ventolin, ale ma 3,5 roka, neviem jej ho fúknuť, ale pravdupovediac ani nechcem, lebo si nemyslim že by nemala dosť vzduchu a ani nepíska. V noci keď spí, oekne dýcha, to ma trochu upokojuje, aj lekar vravel že to bude nejaký zlozvyk, Adi myslel na tieto tiky, len ma nechcel vyľakať. O mesiac ideme aj k alergologičke, ale aj to sa mi zdá zbytočné. Spirometriu aj tak nebude vedieť urobiť. Kúpila som jej detské magnezium,,skúsim k nemu zohnať teda aj ten B6. U niekoho z vás sa stala už zmena odvtedy,,čo ste naposledy pisali?

Strana
z2