Tiková porucha u detí
Ahojte 🙂 chcem sa spýtať či ma niektorá problém s tikovou poruchou u dieťaťa teda pravdepodobne je to to k neurologovi ideme na eeg v piatok .. začalo to len začiatkom februára a popritom ma akoby ťažké dýchanie ze sa tak nadychuje viac x za sebou ale nic ho nebolí ale to dychanie ma jeden den lepsie a na druhy den uz zas horsie 😏... ked sme boli 1x na pohotovosti povedali ze to môže byt stres zo školy atď... prejde to niekedy? 🥺 sám malý je s toho nešťastný 😏 dakujem
@ibaja135 moja mala tikala... tym ze mrkala... nasadili sme magnezium v polovicnych davkach a B6 vitamin a prestalo to... nebolo to psychickym vytazenim , nakolko zvacsa deti tykaju pocas skoly.. .moja tikala mrkala cez leto... bola som u ocnej, myslela som ze ju nieco provokuje v oku... ta sa pytala co pije a ja ze vodu... a tam sme prisli na to, ze vela beha,ma aktivity a v lete sa viac potime... cize vypoti mineraly... doplnili sme a prestalo to.... drzim palce , aby to nebolo u vas nic vazne
Syn mal...pokašliavanie, žmurkanie hmkanie...
Neurologické vyšetrenie bolo v poriadku, dr poradila nasadiť magne b6 a pomohlo..
mobil, tablet,... Častým používaním dochádza k poškodzovaniu neurotransmiterov a ťažkému poškodeniu mozgu. Nezhoršil sa mu rapídne aj prospech a nepridružila sa aj nespavosť?
tiky su vacsinou psychickeho razu, neurolog skontorluje ci tam nie je nieco v mozgu a ak je to ok, je to o psychike drzim palceky
@ibaja135 moja mala tikala... tym ze mrkala... nasadili sme magnezium v polovicnych davkach a B6 vitamin a prestalo to... nebolo to psychickym vytazenim , nakolko zvacsa deti tykaju pocas skoly.. .moja tikala mrkala cez leto... bola som u ocnej, myslela som ze ju nieco provokuje v oku... ta sa pytala co pije a ja ze vodu... a tam sme prisli na to, ze vela beha,ma aktivity a v lete sa viac potime... cize vypoti mineraly... doplnili sme a prestalo to.... drzim palce , aby to nebolo u vas nic vazne
@anonym_35fac6 no moj len tak plecom len a dychanie take nadychovanie 😏 berie aj magnezium co nam dr kazal ..ale zatial nepomaha
mobil, tablet,... Častým používaním dochádza k poškodzovaniu neurotransmiterov a ťažkému poškodeniu mozgu. Nezhoršil sa mu rapídne aj prospech a nepridružila sa aj nespavosť?
@evkatk mobil nema uz vôbec dovolený cize ani tablet televízor ani nepozeral nejak len sem tam ked ho nejaka rozpravka bavi 😏🙂 väčšinou si kresli alebo sa hra 🙂
@anonym_35fac6 tak skus ten B6 k tomu a uvidis
@anonym_35fac6 tak skus ten B6 k tomu a uvidis
@anonym_35fac6 tak skusim aj to dakujem 😇
Syn mal...pokašliavanie, žmurkanie hmkanie...
Neurologické vyšetrenie bolo v poriadku, dr poradila nasadiť magne b6 a pomohlo..
@mata2 Kolko rocny prosim syn a ake magna b6 davate? Mame podobny problem, zajtra idem do lekarne, pozerala som, ze pre deti su zuvacie tablety ale neviem, ci to bude dostatocne...
A smerom psychologicky s nim nechces ist? Ani aby sa na neho pozrela?
@evkamotka chcem počkať co povie neurológ este .. len a bojim ze ak je to zo skoly lebo vraj a to sa viacerí sťažujú ze p.u. moc kričí a ze búcha do stola na co moj maly nieje zvyknutý aby sa niekde kricalo ako ano sem tam aj ja zvysim hlas ale to leb vtedy ked uz je vážne zle 🙂
@ibaja135 v prvom rade zistiť či to má zo stresu, alebo z nedostatku vitamínov a minerálov v tele. Hlavne pridajte do stravy potraviny na podporu trávenia a vstrebávania minerálov a vitamínov kefír, acidko, bryndza... potraviny bohaté na vitamín C, céčko podporuje vstrebávanie živín do tela a obmedzte sladkosti, cukor demineralizuje telo.
Syn mal asi prvé tri roky silné zmierenie oči, zmurkanie, a grimasy. Neurologická urobila eeg , všetko bolo ok, nejak neriešila. Teraz na 5 a zmizlo to
Syn mal asi prvé tri roky silné zmierenie oči, zmurkanie, a grimasy. Neurologická urobila eeg , všetko bolo ok, nejak neriešila. Teraz na 5 a zmizlo to
@1mina a mal to vkuse tak ci to prestalo a zacalo a uz to zmizlo? a mal aj take dychanie ze sa musel nadýchnuť viac x za sebou ? 🥺
@evkamotka chcem počkať co povie neurológ este .. len a bojim ze ak je to zo skoly lebo vraj a to sa viacerí sťažujú ze p.u. moc kričí a ze búcha do stola na co moj maly nieje zvyknutý aby sa niekde kricalo ako ano sem tam aj ja zvysim hlas ale to leb vtedy ked uz je vážne zle 🙂
@ibaja135 aj moja silno žmurká..riešili sme Ocne, alergiu..rôzne kvapky a stále žmurká silno! Ideme sa objednať na neurologiu, lebo to už trvá dlhoooo..
Silné magnézium niekoľko dní po sebe, pravdaže s pravidlami (pozor na mlieko), lebo to inak bude laxativne. Potom dlhodobo nižšie dávky. Obmedziť tablet a TV na minimum, ideálne dočasne na nulu. Neupozorňovať. Moje dieťa si časom samé všimlo, že sa to deje, pozhovárali sme sa o tom normálne, vecne, že sa to stáva deťom, ale prejde to. Priprav sa však aj ty na to, že sa to bude občas vracať. Údajne to má šancu zmiznúť vekom.
berie magnezium ale vsimla som si ako ho berie potom ho boli hlava aj 😏 telefon tablet nema vôbec aj kvoli tomu ze ked bol na ňom len 10 min tak po chvili ho bolela hlava odvtedy telefón ani tablet nema .. tv pozera raz za cas a aj ked je tv zapnutá tak sa väčšinou hra ani nepozera iba ak ho nejaká rozprávka bavi ale aj to potom pomedzi sa hra s hračkami alebo si kresli 😏🙂 ano vraj to prejde len ked to nik netusi kedy 😏 môjmu ze uz tie tiky az tak nevadia ale to dychanie je neznesitelne🥺😏 uz ked vidim ze mu je do plaču s toho tak mne je hrozne 😏
Moj muz ma tieto symptomy od 6rokov a v 40tke mu diagnostikovali Tourettov syndrom. Je to neurologicke ochorenie. To tazke dychanie ma doteraz. Ked je v strese, zhorsuje sa mu to. Na verejnosti to vie na 90% maskovat ale vecer doma ma tie tiky celkom silne, obcas musim odist z miestnosti lebo je to dost neprijemne pocuvat. Teraz ma chronicky stres v praci tak je to dost zle. Tvoj syn, zda.sa, ma tiez stres z ucitelky, mozno by si s ho.mohla spytat ako to zvlada. Ja som kvoli podobnej ucitelke mala strach chodit do skoly.
Inak muz berie magnezium a becko a nema to nejaky vplyv na tyky. Ten stres tu hra celkom velku rolu a zhorsuje stav.
*tiky ;)
@mata2 Kolko rocny prosim syn a ake magna b6 davate? Mame podobny problem, zajtra idem do lekarne, pozerala som, ze pre deti su zuvacie tablety ale neviem, ci to bude dostatocne...
@alezia mal vtedy asi 9 -10r.Uz si nepamätám aké magnezko presne bral,ale viem ze šumivé.. v lekárni ti poradia lepšie.
A tiež sme ho totálne odpilili od mobilu a celkovo monitoru..aj telku sme obmedzili na pol roka..
@ibaja135 aj moja silno žmurká..riešili sme Ocne, alergiu..rôzne kvapky a stále žmurká silno! Ideme sa objednať na neurologiu, lebo to už trvá dlhoooo..
@anonym_c62765 ja som dala magnezium v tych stickoch z DM + vitamin B6 v kvapkovej forme... a zabralo... tiez mrkala
len ked moj nemrka ani nic zvukove nevydava on ma len tik v pleci 😏
@ibaja135 nepoteším ta..jedného tiku sa zbavis, a o pár mesiacov sa môže vyskytnúť iný..
Môj mal zmurkanie,hmkanie,odkasliavanie, a pohyby hlavou do prava...
Nie všetky naraz,tak postupne...teraz bude mať 14r a už hádam viac ako 2r je v pohode..

@ibaja135 áno mame