icon

Tiky a zášklby svalov

monicacha
17. sep 2013

Má niekto skúsenosť s tikmi či zasklbmi svalov u detí .. ? dcérka má tiky na tvári..sklbe plieckom , kriví pusinku , má zasklby svalov na tvaricke ..
má niekto podobne skúsenosti ? zacalo jej to asi odvtedy čo sme sa odsťahovali z jedného mesta do druhého...

hanny1
2. nov 2017

@samulko1 ahoj, esprico je taký prírodný produkt, nám ho odporučila lekárka, obsahuje olej z rýb a pupalkový olej, také tie omega3. Ako dávame pravidelne magnezko a esprico, tak je to s tikmi oveľa lepšie.... ale nechcem to zakríknuť, aj keď nie som poverčivá 😉

hanny1
2. nov 2017

@lucinka37 ahoj, vyzerá to na tiky ako máme aj my. My sme začínali na neurológii, robili nám eeg a neskôr aj magnetickú rezonanciu. Tiež nevieme z čoho to začalo, je to šťastné a spokojné dieťa. Možno vy sa dopátrate ku príčine, no u nás sa na žiaden spúšťač, ani príčinu neprišlo. Veľmi citlivé a inteligentné deti to vraj postihuje viac ☹ Držím palce!

samulko1
2. nov 2017

@hanny1 dakujem a to sa da kupit v lekarni alebo na nete? Ja mam niekedy pocit ze si tym uvolnuje stres..a pocedal mi ze nema take nutkanie ako mal na zaciatku. A ze to ma pozostatky tikov..ale on uz ma 12 a trva mu to rok asi z dvomi dlhsimi prestavkami..a ze to maju citlive deti asi bude pravda pretoze on je velmi citlivy.

hanny1
2. nov 2017

@samulko1 dostať to bežne v lekárni, ale samozrejme aj cez internet vieš kúpiť 🙂 Moja má 11r a tiky riešime od 7mich. Držím palčeky, potom daj vedieť, ako vám to zaberá.

samulko1
2. nov 2017

@hanny1 Hmm..tak to uz dost dlho bojujete..skusim kupit a uvidime. Teraz som ho donutila aby zacal zase aspon magneb6 brat. Ale je velmi zaujimave ze pokial som to nezacala riesit so synom ani som len netusila o tikoch a pritom kolko deti sa s tym trapi 🙁

pepa2017
2. nov 2017

Ahojte maminy. U môjho 7 r. syna sa prejavili tiky cca pred mesiacom. Aj ked, ked si to tak spätne teraz premietnem robil ich asi aj pred tým, len nie tak výrazne ako teraz. Začali sme ho s manželom viac sledovať a s hrôzou zistili, že je to zo dňa na deń horšie. Začalo sa to mikaním ramena. Ako keby si chcel napraviť lopatku. Čosi som si tu u vás prečítala, tak som neváhala a išla hneď za obvodnou, objednala ho k neurologičke a ortopédovi. Ortopéd povedal, že to bude len zlozvyk. Máme ho vra upozorniť, aby to nerobil ( samozrejme to robil potom ešte viac) Neurologička kázala urobiť krvné testy a výtery. Z krvi nám vyšlo vysoké aslo a výter potvrdil streptokoka. Tak nás odporučila na krčné, že to môže mať súvis so streptokokom. Ak má nejakého v tele, mohlo sa stať že sa u neho neprejavil zápal ale že mu mohol napadnúť nervový systém. Neurologička navrhla dlhodobu kuru antibiotikami. Na krčnom s tým Mudr velmi nesuhlasila, lebo mandle aj uši vraj boli v kľude. Začala som googliť, a našla som "diagnozu" pandas. Máte s tým niekto nejaké skúsenosti?

lucinka37
2. nov 2017

@samulko1 dakujem pekne. Dnes sme boli u nasej dr. Hned mu zobrala krv a na zajtra rano hned objednala na neurologiu s vysetrenim aj eeg. Bola som prekvapena ze tak rychlo. Tak uvidime co zajtra. No dnes ked som ho pozorovala , tak napr.vonku na bicykli aj 20 minut nic ziaden tik a ked prisiel dovnutra ze bol v klude tak aj 5x za minutu... nechapem ;(

lucinka37
2. nov 2017

@hanny1 dakujem pekne. Dnes sme boli u nasej dr. Hned mu zobrala krv a na zajtra rano hned objednala na neurologiu s vysetrenim aj eeg. Bola som prekvapena ze tak rychlo. Tak uvidime co zajtra. No dnes ked som ho pozorovala , tak napr.vonku na bicykli aj 20 minut nic ziaden tik a ked prisiel dovnutra ze bol v klude tak aj 5x za minutu... nechapem ;(

lucinka37
2. nov 2017

@pepa2017 ahoj. My tiez riesime tiky- zajtra ideme na neurologiu. Ale tiez som uz uvazovala nad takouto moznostou spustaca... nakolko syn je posledny rok takmer stale chory. V lete mu vytahovali aj mandle no od septembra bol iba tyzden v skolke :( tam mal zapal hornych dych. Ciest a 2- tyzdnove atb. No podla mna mu nezabrali a syn doteraz kasle :( u dr. Sme boli s tym viackrat a stery mal ciste, ale ten kasel z niecoho pretrvava a uz si myslim ze by to mohlo byt nejak prepojene

pepa2017
2. nov 2017

@lucinka37 Držím vám palce. Nám neurologička povedala, že po vybratí antibiotík navrhuje vybrať mandle.... a že keď sa ani potom problém neodstráni, začneme zisťovať iné príčiny. Na krčnom máme Mudr, čo je dosť opatrná čo sa týka antibiotík a nerada ich dáva "preventívne" Syn, ked bol malý býval často chorý. Teraz už máme ale pokoj. Žiadne horúčky, sople, kašel. Nebyť tých preventývnych výterov a krvi, ani nevieme, že nejakého streptokoka máme. Krčiarka povedala, že na vybratie mandlí nevidí dôvod. Vraj sa ten streptokok môže usídliť aj inde v tele a výber mandlí by bol zbytočný.
Tak si vyberte. :(

pepa2017
2. nov 2017

No a musím tiež napísať..., že sme na atb od minulého piatku... zatial však žiadne zmeny nebadať. :( Preto ak by mal niekto skusenosť s tikmy a streptokokom (PANDAS) bola by som rada, keby sa ozval asi po akej dobe sa im to ukludnilo.

lukyna78
3. nov 2017

@lucinka37 Ahoj-nechceš mu nasadiť magnézium? nám to pomohlo, tiky úplne prestali..možno mu chýba horčík

samulko1
3. nov 2017

@pepa2017 ahoj, prosim ta a co to je pandas? Moj syn mal v minulosti vysoke aslo a streptokoka a bral asi 4 mesiace atb takze teraz ked som si toto precitala zacinam uvazovat ci to ozaj nema suvislost. Asi s nim pojdem k dr hadam nebude na mna pozerat ako na blaznivu zensku..

samulko1
3. nov 2017

@lucinka37 no u syna je to tak isto ak sa na nieco sustredi tak nema ziaden tik..akonahle je v klude tak stale cosi..teraz sa mu vratili asi po 2,5 mesiaci..to uz sme sa tesili ze mame za tym🙄

pepa2017
3. nov 2017
lucinka37
4. nov 2017

Ahojte. Takze vcera sme boli na neurologii a p.doktor povedal ze je to prechodna tikova porucha... odporucil nam navstivit psychologa... tak som nas objednala a v utorok ideme aj tam. No som z toho zufala... ked sme boli vonku na bicykli tak nic nebolo poznat ze by to robil. Ale prisli sme dovnutra a v priebehu minuty 5x. A uz mi to pride silnejsie ako predym. Vtedy ho len miklo teraz mi to pride ako krc dlhsie.
Mam strach co bude v skolke ked si to vsimnu deti. Dr.nas upozornil ze ho na to nemame upozornovat. A bojim sa co deti v skolke :(

samulko1
4. nov 2017

@lucinka37 ahoj..toto iste povedali aj nam a uz to trva viac ako rok. Boli sme aj u psychologicky asi tri krat ona potom skoncila prax a novu sme uz nehladali. Nemam pocit ze by to pomohlo a syn nechcel doma robit dychove cvicenia ako mu ona radila. Robili mu aj ct aj eeg mozgu a to ma v poriadku takze neviem. Ako som pisala vyssie teraz sa mu to po 2,5 mesiaci vratilo.

pepa2017
Odpoveď bola odstránená
hanny1
5. nov 2017

ahojte, zaujal ma ten Pandas. Idem to googliť.

pepa2017
5. nov 2017

Prepáčte baby. Môj predošlý príspevok "66" prosím ignorujte. Odoslané omylom. Ako sa majú vaše detičky? U nás celé zle. Malý ma tiky od rána do večera. Okrem iného strašne napína svaly. Na rukách na nohách...no proste na celom tele. Nevie sa ani uvolniť. Celý čas sa s nim rozpravame... doma pohoda.. teraz boli s mužom na týžden u babky. Majú veľký dom, zahradu psy... No proste relax pre neho... Žial žiadne zmeny k lepšiemu sme nepostrehli. Začínam sa o neho strašne báť. Už ani neviem čo mám googliť... čoho sa chytiť. Na atb sme 8 dní... Tento týžden budem musieť volať neurologičke.. že žiadne zmeny nevidím.. Bojím sa že ma ale hned odbije... že je ešte priskoro niečo hodnoťiť, keďže na tých atb máme byť 4 týždne.

lucinka37
5. nov 2017

@pepa2017 ahoj. A preco mate mat tak dlho atb? Je nejak chory?
U nas tiez nie lepsie :( tiez sa ho snaxime zabavit co najviav. No zda sa mi ze uz to nie je ani tak tik ale krc. Ze na par sekund je akoby v krci :(
Zajtra s nim chcem ist vyskusat ist po dlhej dobe do skolky no mam z toho stach. V utorok ideme psychologicke, dufam ze tam nam nieco poradia...

pepa2017
5. nov 2017

@lucinka37 Maju u nas podozrenie, ze tie tiky mu sposobuje streptokok, ktoreho nasli vo vytere.( vid moje predosle prispevky - prip. Daj do googla "tiky strptokok" A aby sme sa ho zbavili je ich treba brat min. 4 tyzdne. 1 tyzden vyssia davka a dalsie 3 znizena. :(

hanny1
6. nov 2017

@pepa2017 ahojte, držím palce, nech vám to všetko dobre dopadne. Aké atb berie?
U nás žiaden relax, výlet, pozitívne zážitky, kľud, všetko bez stresu sme sa snažili a nič nepomáhalo. Ešte aj pri najväčšej zábave v bazéne s obľúbeným bratom, najzábava čo môže pre ňu byť a stihla mať kopec tikov pri tom.

pepa2017
6. nov 2017

@hanny1 berieme Ospen. Su s obsahom penicilinu. Z vyteru nam vysiel nejaky streptokok sk.b a podla toho nam ich nasadili. Ta bakteria by mala byt na penicilin citliva. Tak uvidime. Ja som z toho na nervy.... s muzom sme proti atb...Vzdy sme sa snazili vsetko riesit bez nich. Budovat imunitu. V pripade moznosti sa im vzdy vyhnut....Ako nastupil maly do skoly ( min.rok) drzal sa. Boli sme chori 1x. Aj teraz ...vela deti anginy v triede a on nic. Ziaden kasel ...soplik... :(
A ked mi dr povedala na jar po vytere povedala ze "dame preventivne" na 5 tyz. aby sa nam to niekde neusadilo....islo ma porazit. Napriek tomu... ze som s tym bojovala....dali sme... lebo som sa bala, aby mu to fakt niekde neudrelo. Zabralo... nozky prestali boliet... vyter cisty a aslo kleslo z 900 na 400. ( norma je 150) Sama uz neviem co je spravne.

pepa2017
6. nov 2017

@lucinka37 presne ...aj mne to tak pride ako keby bol na par sekund v nejakom krci. :(

hanny1
16. nov 2017

Ahojte, boli sme na kontrolu a u nás to určite nebude Pandas. Musela by mať reumatické horúčky a iné zdrav. problémy.... Ale máme teraz také pokojnejšie obdobie. Najhoršie to zvykne byť u nás v nedeľu večer a v pondelok ráno, lebo to má spojené so strachom zo školy.

lucinka37
16. nov 2017

Ahojte... u nas nam povedali ze prechodna tikova porucha.
Maly chodi uz tyzden do skolky. Upozornili sme na to ucitelky. Bolu trochu v soku ked to videli :(
No zda sa nam ze to je omnoho menej. Predtym to robil skoro stale teraz tak par krat.
Ale chceme vyskusat este CT hlavy.
Nakolko syn ma od narodenia v zadu na hlave hrcku. Neurolog povedal ze by to nemalo mat suvis ale chcem mat uz pokoj nech sa to vysetri.
@hanny1 a boli ste u neurologa?
Ten vam co povedal?

hanny1
16. nov 2017

@lucinka37 ahoj, aké ma tiky synček? Beriete nejaké lieky? My sme boli 2x na magnetickej rezonancii, našťastie všetko čisté. Áno chodíme k neurologičke, nám dala diagnozu tiková porucha, bez toho ,,prechodná" ☹ Plus nám psychologička potvrdila úzkostnú diagnózu.

narayan
16. nov 2017

baby skúste si vygoogliť CBD olej, možno by to mohlo byť vaše riešenie....

hanny1
16. nov 2017

@narayan máme ho doma, žiadna zmena, u nás nezabral.