icon

Tiky a zášklby svalov

monicacha
17. sep 2013

Má niekto skúsenosť s tikmi či zasklbmi svalov u detí .. ? dcérka má tiky na tvári..sklbe plieckom , kriví pusinku , má zasklby svalov na tvaricke ..
má niekto podobne skúsenosti ? zacalo jej to asi odvtedy čo sme sa odsťahovali z jedného mesta do druhého...

narayan
16. nov 2017

@hanny1 aha, to ma mrzí..... môźem vedieť koľko % ste dávali?

hanny1
16. nov 2017

@narayan myslím, že 10%, ale neviem to isto, pozriem doma.

pepa2017
19. nov 2017

Baby a beru vase deticky nejake lieky na utlmenie tikov? Nam predpisala neurologicka tiapridal 2 kv. 2 x denne. Precitala som si tu na MK diskusie o vedlajsich ucinkoch a bojim sa mu ho nasadit. Mate s tym skusenost? Pomohlo to vasim detickam?

hanny1
20. nov 2017

@pepa2017 ahoj, my ho berieme dlhodobo 5kv 2x denne a pomáha, nemáme žiadne vedľajšie účinky, s tými kvapkami nemá žiadne tiky, bez nich je to katastrofa. Volili sme menšie zlo, aby mohla fungovať. Aj keď som z duše proti liekom a mrzí ma, že jej ich dávame.

sanym
5. dec 2017

Ahojte. Prosím vás, nestretla ste sa niektorá s tým, že dieťa má ako tik zívanie? synovi (9 r.) najprv začal taký nenápadný tik na tvári. Nosí okuliare a tým ako si ich stále posúval takým zvláštnym krčením nosu, ostalo mu to a robil to nezávisle od okuliarov. Potom začal hýbať tak zvláštne hlavou, akoby vysúval bradu dopredu. To stále pretrváva. Nie je to také výrazné, aby to narúšalo jeho fungovanie v škole, okrem nás si to zatiaľ ani nikto nevšimol. A v piatok začalo zívanie. Zíva v jednom kuse, od rána do večera. Lekári, ktorí ho videli o takomto niečom v živote nepočuli. Sme objednaní na ORL aj neurológiu, len mi napadlo, či by aj to zívanie nemohlo byť podobného chrakteru ako tiky, aj keď nikdy som o tom nepočula.

hanny1
5. dec 2017

@sanym ahoj, myslím si, že môže. U nás je občas niečo ako štikútka, v škole si myslia, že sa jej čká, pritom sú to tie tiky, mala už kadejaké, predtým by ma nenapadlo, že sú to tiky, až keď sa to zhoršilo. Časom sa to obmieňa, niečo je nové, niečo ostáva, žiaľ. U vás to začalo teraz?

sanym
5. dec 2017

@hanny1 áno, to krčenie nosom začalo pred pár mesiacmi, vysúvanie brady pred pár týždňami a zívanie v piatok. On má neskutočný stres zo školy, nemá ju rád, nechce tam chodiť, pritom je šikovný a inteligentný. Len ťažšie nadväzuje vzťahy s rovesníkmi, má aj nejaké znaky Aspergera, ale to zívanie nás dosť vystrašilo. Ja hneď myslím na najhoršie a sestrička na pohotovosti nás strašila nádorom na mozgu.

hanny1
6. dec 2017

@sanym ahoj sanym, skúste ísť na neurológiu a pýtať sa na magnetickú rezonanciu, pre istotu. Ináč to vyzerá ako u nás: šikovné, inteligentné a citlivé dieťa, čo sa bojí školy. Veľký stres má dcérka zo školy, pritom je svedomitá v učení a má samé jednotky.... Ale ten strach, uf, chúďatko natrápi sa. Držím vám palce!

samulko1
6. dec 2017

@pepa2017 ahoj tak som dala synovi skontrolovat aslo kedze v minulosti bral dlhodobo atb mal vysoke aslo a ma to v poriadku. U nas teda neni suvis medzi tikmi a streptokokom..

hanny1
8. dec 2017

@samulko1 ani u nás nie je súvislosť. A teraz má emočne také pokojné a šťastné obdobie a pritom viac tikov, také čo už dávno neboli. Nechápem, ale už ani neriešim.

lukyna78
8. dec 2017

@samulko1 Tiež si myslím, že to nemá súvislosť, lebo nám keď začali tyky, mali sme šarapatu so stafylokokom a myslela soom, že to má súvislosť, no tiež nemalo..

samulko1
10. dec 2017

@hanny1 no ja tiez niekedy nechapem, ale napriklad mne psychologicka povedala ze tiky mozu byt aj ked deti prezivaju pozitivne veci nie len negativne. Ja som teraz nasadila intenzivne magneb6 a omega tak uvidime. A ono je to tazke neriesit😟

hanny1
10. dec 2017

@samulko1 áno áno, aj pozitívny stres môže vyvolávať tiky. Len mne to tak či tak niekedy nedáva logiku. Pokiaľ sú tiky také nenápadné, tak sa snažím neriešiť.... je to ale ťažké tak či tak..... držím palce všetkým a tiež šťastné a pokojné sviatky!

samulko1
13. dec 2017

@hanny1 Uplne chapem nieje to jednoduche neriesit..tak ale asi s tym velmi nenarobime..ostava uz iba erot ze raz to prejde...tiez prajem stastne a pokojne sviatky a detom vela pohody..😉

djeva
7. jan 2018

Ahojte. Prosim vas stretli ste sa niektorá s tým že dieťa otvára ústa tak ako rybka? Naša dcéra to robí napríklad keď pláva v bazéne, alebo keď sa vozí na bicykli. Keď je v kľude tak to vôbec nerobi. Alebo keď sa sústredí na nejaku činnosť .. Dakujem za každú radu a skúsenosť.

veronica30
28. jan 2018

Ahojte .Mame podobny problem ☹
Mala zacala na prazdno kaslat uz to trva mesiac az sme hotovy neviem co robit .absolvovali sme krcneho ,rengen pluc a teraz nas caka aleorgicka a ked ani tam nebude ziaden nalez tak psycholog.

hanny1
28. jan 2018

@djeva
@veronica30 koľko má dieťa ročkov? Veľa detských tikov odoznie samo. Stále robí to isté, alebo sa tiky menia?

djeva
29. jan 2018

@hanny1 ahoj dcéra bude mať tento rok 10. Nie tiky sa nemenia . ja stále dúfam že v keď príde do puberty že sa to stratí.

veronica30
29. jan 2018

@hanny1 ahoj moja len odkasliava nema tiky. Odkasliava alebo hmmmka hlavne pri jedle ale aj ked pozera telku alebo hra hru na mobile. Ma 5 rokov. Objednany sme k aleorgicke ale az 22febr. tak uvidime co jej zistia

hanny1
31. jan 2018

@djeva ahoj, moja má 11rokov, tiky máme od 7mich, menili sa, niekedy boli tak silné, že nemohla ísť do školy. Tiež verím, že CNS dozrieva a že sa to dá do poriadku.... Nijako ju tie tiky nevyrušujú? Alebo spolužiakov, kamarátov? Má to také nenápadné, že si ani nevšimnú? Každopádne držím palce!

hanny1
31. jan 2018

@veronica30 ahoj, môže byť, že sú to tie detské tiky čo samé odoznejú, držím palce

daandra
9. feb 2018

@shybaby dobrý deň,prosím vás,čo vám.pomohlo? Trápime sa podobne asi dva mesiace..:(

daandra
9. feb 2018

@pepa2017 máme niečo podobné,dva týždne sme boli na neurológiu a noc nám nepomohli...prosím vás,ako ste si poradili! U nás napína svaly na nohách,lebo jej nimi sklbe:((

pepa2017
9. feb 2018

@daandra Lieky tiapridal sme nenasadili. U nás tiky odzneli..... prestal ich robiť. Sem tam sa ešte niečo objaví...ale je to asi tak 1percento z toho čo pred tým. Nám zrejme pomohli tie antibiotiká na streptokoka, o ktorých som písala skôr.

angelinja
9. feb 2018

neviem ci to moze byt aj u deti ale vela prejavov co sa tu pise u dospelychsuvisi s tetaniou..neviem cito maju aj deti..ale rpeco by nie..znamena to zvysene nervosvalove drazdenie..nic to nieje zavazne ale sposobuje to dost toho..na vine je to ze chyba magnezium...

daandra
10. feb 2018

@pepa2017 ďakujem krásne a za aký čas to odznel,mala to robí cca mesiac, brali jej krv na aslo,či neprekonala streptokokovu inekiu,všetky položky vyšli ok až jedna slabo pozitívna,tak sa mám ísť poradiť na reumatologiu..dúfam,že to bude to..

daandra
10. feb 2018

@angelinja ďakujem..magnézium berie dvakrát denne odkedy to začalo..taká zahada

shybaby
21. mar 2018

@daandra nepomohlo nam nic, dodnes ma tie tiky a stale ine ☹ uz sme totalne zufali

veronica30
21. mar 2018

@hanny1 ahoj tak uz aj odzneli 😉

hanny1
23. mar 2018

@shybaby ahoj, to ma mrzí, asi sa treba poradiť s odborníkom, my sme začínali neurologiou. Držím palce!