Tiky a zášklby svalov
Má niekto skúsenosť s tikmi či zasklbmi svalov u detí .. ? dcérka má tiky na tvári..sklbe plieckom , kriví pusinku , má zasklby svalov na tvaricke ..
má niekto podobne skúsenosti ? zacalo jej to asi odvtedy čo sme sa odsťahovali z jedného mesta do druhého...
Baby a beru vase deticky nejake lieky na utlmenie tikov? Nam predpisala neurologicka tiapridal 2 kv. 2 x denne. Precitala som si tu na MK diskusie o vedlajsich ucinkoch a bojim sa mu ho nasadit. Mate s tym skusenost? Pomohlo to vasim detickam?
Ahojte. Prosím vás, nestretla ste sa niektorá s tým, že dieťa má ako tik zívanie? synovi (9 r.) najprv začal taký nenápadný tik na tvári. Nosí okuliare a tým ako si ich stále posúval takým zvláštnym krčením nosu, ostalo mu to a robil to nezávisle od okuliarov. Potom začal hýbať tak zvláštne hlavou, akoby vysúval bradu dopredu. To stále pretrváva. Nie je to také výrazné, aby to narúšalo jeho fungovanie v škole, okrem nás si to zatiaľ ani nikto nevšimol. A v piatok začalo zívanie. Zíva v jednom kuse, od rána do večera. Lekári, ktorí ho videli o takomto niečom v živote nepočuli. Sme objednaní na ORL aj neurológiu, len mi napadlo, či by aj to zívanie nemohlo byť podobného chrakteru ako tiky, aj keď nikdy som o tom nepočula.
@sanym ahoj, myslím si, že môže. U nás je občas niečo ako štikútka, v škole si myslia, že sa jej čká, pritom sú to tie tiky, mala už kadejaké, predtým by ma nenapadlo, že sú to tiky, až keď sa to zhoršilo. Časom sa to obmieňa, niečo je nové, niečo ostáva, žiaľ. U vás to začalo teraz?
@hanny1 áno, to krčenie nosom začalo pred pár mesiacmi, vysúvanie brady pred pár týždňami a zívanie v piatok. On má neskutočný stres zo školy, nemá ju rád, nechce tam chodiť, pritom je šikovný a inteligentný. Len ťažšie nadväzuje vzťahy s rovesníkmi, má aj nejaké znaky Aspergera, ale to zívanie nás dosť vystrašilo. Ja hneď myslím na najhoršie a sestrička na pohotovosti nás strašila nádorom na mozgu.
@sanym ahoj sanym, skúste ísť na neurológiu a pýtať sa na magnetickú rezonanciu, pre istotu. Ináč to vyzerá ako u nás: šikovné, inteligentné a citlivé dieťa, čo sa bojí školy. Veľký stres má dcérka zo školy, pritom je svedomitá v učení a má samé jednotky.... Ale ten strach, uf, chúďatko natrápi sa. Držím vám palce!
Ahojte. Prosim vas stretli ste sa niektorá s tým že dieťa otvára ústa tak ako rybka? Naša dcéra to robí napríklad keď pláva v bazéne, alebo keď sa vozí na bicykli. Keď je v kľude tak to vôbec nerobi. Alebo keď sa sústredí na nejaku činnosť .. Dakujem za každú radu a skúsenosť.
Ahojte .Mame podobny problem ☹
Mala zacala na prazdno kaslat uz to trva mesiac az sme hotovy neviem co robit .absolvovali sme krcneho ,rengen pluc a teraz nas caka aleorgicka a ked ani tam nebude ziaden nalez tak psycholog.
@djeva
@veronica30 koľko má dieťa ročkov? Veľa detských tikov odoznie samo. Stále robí to isté, alebo sa tiky menia?
@hanny1 ahoj moja len odkasliava nema tiky. Odkasliava alebo hmmmka hlavne pri jedle ale aj ked pozera telku alebo hra hru na mobile. Ma 5 rokov. Objednany sme k aleorgicke ale az 22febr. tak uvidime co jej zistia
@djeva ahoj, moja má 11rokov, tiky máme od 7mich, menili sa, niekedy boli tak silné, že nemohla ísť do školy. Tiež verím, že CNS dozrieva a že sa to dá do poriadku.... Nijako ju tie tiky nevyrušujú? Alebo spolužiakov, kamarátov? Má to také nenápadné, že si ani nevšimnú? Každopádne držím palce!
@veronica30 ahoj, môže byť, že sú to tie detské tiky čo samé odoznejú, držím palce
neviem ci to moze byt aj u deti ale vela prejavov co sa tu pise u dospelychsuvisi s tetaniou..neviem cito maju aj deti..ale rpeco by nie..znamena to zvysene nervosvalove drazdenie..nic to nieje zavazne ale sposobuje to dost toho..na vine je to ze chyba magnezium...
@hanny1 ahoj tak uz aj odzneli 😉

@hanny1 aha, to ma mrzí..... môźem vedieť koľko % ste dávali?