icon

Tiky a zášklby svalov

monicacha
17. sep 2013

Má niekto skúsenosť s tikmi či zasklbmi svalov u detí .. ? dcérka má tiky na tvári..sklbe plieckom , kriví pusinku , má zasklby svalov na tvaricke ..
má niekto podobne skúsenosti ? zacalo jej to asi odvtedy čo sme sa odsťahovali z jedného mesta do druhého...

hanny1
23. mar 2018

@veronica30 super 😉

shybaby
23. mar 2018

@hanny1 aj my chodime k neurologovi a nic, bola aj na ct vysetreni tiez vsetko v poriadku, fakt nevieme kam mame uz ist

shybaby
23. mar 2018

@pepa2017 My sme tiez brali a nezabrali

hanny1
24. mar 2018

@shybaby ahoj, neurolog vám niečo predpísal? u psychológa ste boli na vyšetrení?

katka1906
25. mar 2018

CBD je super, iba treba nastaviť správne dávkovanie. Možno bolo nízke dávkovanie

stani.m
25. máj 2018

Chcela by som sa podeliť so skúsenosťami s s tikovými poruchami. Syn mal 5 rokov keď sme spozorovali žmurkanie. Keď sa zinténzívnilo vyhľadali sme lekársku pomoc. Boli sme u neurologičky - urobila všetky potrebné vyšetrenia a aj u psychologičky. Všetko bolo v poriadku. Dostali sme upozornenie, aby sme si to nevšímali, že je to prechodné. Syn nie je hyperaktívny. Po čase sa tiky zmiernili a pomaly sme na to aj zabudli. Min. rok na jeseň sa však vrátili a už to nebolo len žmurkanie, ale aj kývanie, otváranie úst atď. poviem Vám pravdu bol to des. Na Mikuláša deti vystupovali v kultúrnom dome, syn stál v poslednej rade, že ho ani vidieť nebolo, no jeho to tak zobralo, že sa na to nedalo pozerať. Mykalo mu celým telom, že mne sa až slzy z očí pustili, no nie od dojatia, ale od bez,mocnosti. Tak sme absolvovali neurológiu znova. Nič negatívne sa nenašlo. Syn máva dosť prudké rastové obdobia, vtedy ho bolievajú nohy a neurologička povedala, že to môže súvisieť, no keďže je v poriadku tak mu nechce dávať neuroleptiká. Lenže my sme to chceli poriešiť, pretože ho z toho kývania do strany bolel bok a aj v deti sa ho začali vypytovať čo to robí atď... Nakoniec som sa rozhodla riešiť to alternatívnou cestou. Ešte v decembri sme navštívili kineziologičku. (zistila, že tiky sú rastového pôvodu, teda nie psychického, nastavila mu stravu, chýbali mu vitamíny, musí cvičiť určité cviky na vyrovnanie oboch hemisfér a ŽIADNE SLADKOSTI z obchodov, iba doma robené a med a džemy.) Keďže sa ona s ním rozprávala, prijal aj fakt so sladkosťami a poviem Vám niečo na tom bude, lebo jeho správanie je úplne iné. Je koniec mája, do teraz sme tam boli 3x a musím povedať, že tiky zmizli. Nechcem to zakríknuť, chcem počkať čo bude zasa na jeseň, lebo vtedy je to najhoršie, ale keď máva tie rastové obdobia je aj dosť nepríjemný - práve toto obdobie máme teraz, nevie sa v škole sústrediť, vymýšľa no je úplne iný ako obyčajne a vždy v tomto období boli tiky intenzívnejšie. Čakala som, čo sa stane, ale zatiaľ nič. A to vidím, že ho niekedy ide od zlosti roztrhnúť. Tiky sa zatiaľ neobjavili a dúfam, že už neprídu. Všade sa píše aj nám každý hovoril, že to je prechodné, že z toho vyrastie, ale keby ste ho vtedy videli, nechcem riskovať, že mu to zostane. A tak uvidím ako to bude ďalej pokračovať. Keďže idú prázdniny, ďalšiu kontrolu máme až koncom augusta.

daandra
26. máj 2018

@stani.m prosím vás aké vitamíny a kontakt na ti páni by ste mohli do ip,veľká vdaka

daandra
26. máj 2018

Maminy,skúsenosť s choreou? Genetika ok..nevedia a čoho..

laila22
1. júl 2018

@stani.m mohla by som Vas aj poprosit o kontakt na tu pani? Dakujem.

laila22
1. júl 2018

@stani.m do ip. dakujem.

daandra
1. júl 2018

Baby prosím vás, aké magnezium a koľko dávate? Čo odporúčate ešte na ruky?

daandra
1. júl 2018

....na tiky

laila22
1. júl 2018

@daandra ja dávam mgne b6. Ale som iba na začiatku riešenia problému.

laila22
1. júl 2018

@daandra dávam jednu tabletku. Dávala som ráno a večer, lekárka mi kázala na prázdniny vysadiť. Ale napriek tomu jej dávam jednu večer.

daandra
2. júl 2018

Baby, má niekto také tuky, že mu ťahá ústa akoby mierne dostrany? A že sa stále dotýka nosa? Som nešťastná z tej mojej malej..tie kombinované tiky čo tu opisujete. Nejde už o toureta? Len sa pýtam, lebo toho sa desin

daandra
2. júl 2018

@laila22 a pomáha? Ja som kúpila tie ampulky, mala má len 4 ale nechce to za nič vypit

hanny1
2. júl 2018

@daandra ahoj, a na nejakom vyšetrení ste už boli? Lebo máš ešte maličkú, môže ísť aj o detské tiky z ktorých vyrastie.

daandra
2. júl 2018

@hanny1 ona si chytá nos, teraz jej ťahá trošku ústa doboku a niekedy piyahuje nos no a má zasklby svalov...aj z takých tukov sa dá vyrásť, či to už je iné kategória?

hanny1
2. júl 2018

@daandra tak to ja ti neviem povedať, boli ste na neurologii? Nech jej urobia eeg. U nás to neboli detské tiky, ale viem, že aj také sú, že z nich deti vyrastú.

daandra
2. júl 2018

@hanny1 áno boli sme..ok ďakujem..hľadám čo najviac informácií

hanny1
2. júl 2018

@daandra a doktorka vám čo povedala? Každopádne držím palce, nech je to len niečo prechodné! 😉

daandra
12. sep 2018

@lucinka37 prosím vás pomohlo vám niečo? Dcére tiež toto diagnostikovali pred pár dňami...

daandra
12. sep 2018

@hanny1 zdravim aj u nás sú vraj ruky zo strachu a úzkosti .čo vám odporučili? Nám hipoterapia, plávanie, relaxačné kúpele...čítala som že aj bylinka trezalka v nejakých cukrokoch je dobrá ..ak máte nejaké skúsenosti, budem rada a veľmi vdacna

hanny1
12. sep 2018

@daandra ahoj, tak my berieme lieky ☹ , nechcela som, ale nebola iná možnosť, nič z prírodných preparátov nezabralo..., a tie terapie a šport každopádne áno, chodili sme na hippoterapiu aj k iným zvieratkám, keďže ich miluje, tak často ako sa dá... Chodíme veľa von, hýbe sa, športuje. Odporúčali nám ubrať telku a tablet a také aktivity....

lucinka37
12. sep 2018

@daandra ahoj. nemali sme lieky ziadne ak sa pytate na to... Chodili sme k psychologycke, aj budeme teraz pokracovat, no neviem, ako to prislo tak sa to postupom aj vytratilo... Teraz nepozorujeme nic. No uvidime vo na jesrn. Mala som pocit zeto je z celkoveho utlmu, nakolko on je velmi zive dieta

daandra
12. sep 2018

@hanny1 jasne, chápem, telku vôbec nepustam, maximálne tak, že tancuje pritom a pozerá tie detské pesnicky- ukazovacky, a snažím sa byť von prakticky celý deň, ťažké to je,keď človek vidí ako sa to vracia a mení...a nevie dieťaťu pomôcť..rádia ukľudniť psychiku, ale žije v kľude..sama sebe spôsobuje stredu strachy..no musím niečo vymyslieť..ďakujem krásne..zatiaľ som našla tubtrezalku, sirup Pediakid na ukludnenie a Esprico..ďakujem esteveaz

hanny1
13. sep 2018

@daandra držím palce, koľko má ročkov? Esprico používame aj my na doporučenie lekárky.

daandra
13. sep 2018

@hanny1ma 4 roky, našla som rôzne zaujímavé rady na FB stránke natural care fór Tics Android tourett, ak náhodou nepoznáte..ale asi ste v Tom už doma..práve zisťujem info ohľadom magnézia..tie u nás bežne dostupné sú asi tak nanic dobre, vôbec nie na ruky..s magneziovy máte skúsenosti?

daandra
13. sep 2018

@hanny1 bože, mobil si píše ako chce...snáď pochopíte..ruky, tzn tiky🙂

hanny1
13. sep 2018

@daandra ahoj, tú stránku nepoznám, nie som veľmi jazykovo zdatná na angličtinu... Magnezko je fajn, treba doplniť, len pozor na kombináciu s inými liekmi alebo doplnkami, môže znižovať tlak, určite sa poraďte s lekárkou.