Tiky a zášklby svalov
Má niekto skúsenosť s tikmi či zasklbmi svalov u detí .. ? dcérka má tiky na tvári..sklbe plieckom , kriví pusinku , má zasklby svalov na tvaricke ..
má niekto podobne skúsenosti ? zacalo jej to asi odvtedy čo sme sa odsťahovali z jedného mesta do druhého...
CBD je super, iba treba nastaviť správne dávkovanie. Možno bolo nízke dávkovanie
Chcela by som sa podeliť so skúsenosťami s s tikovými poruchami. Syn mal 5 rokov keď sme spozorovali žmurkanie. Keď sa zinténzívnilo vyhľadali sme lekársku pomoc. Boli sme u neurologičky - urobila všetky potrebné vyšetrenia a aj u psychologičky. Všetko bolo v poriadku. Dostali sme upozornenie, aby sme si to nevšímali, že je to prechodné. Syn nie je hyperaktívny. Po čase sa tiky zmiernili a pomaly sme na to aj zabudli. Min. rok na jeseň sa však vrátili a už to nebolo len žmurkanie, ale aj kývanie, otváranie úst atď. poviem Vám pravdu bol to des. Na Mikuláša deti vystupovali v kultúrnom dome, syn stál v poslednej rade, že ho ani vidieť nebolo, no jeho to tak zobralo, že sa na to nedalo pozerať. Mykalo mu celým telom, že mne sa až slzy z očí pustili, no nie od dojatia, ale od bez,mocnosti. Tak sme absolvovali neurológiu znova. Nič negatívne sa nenašlo. Syn máva dosť prudké rastové obdobia, vtedy ho bolievajú nohy a neurologička povedala, že to môže súvisieť, no keďže je v poriadku tak mu nechce dávať neuroleptiká. Lenže my sme to chceli poriešiť, pretože ho z toho kývania do strany bolel bok a aj v deti sa ho začali vypytovať čo to robí atď... Nakoniec som sa rozhodla riešiť to alternatívnou cestou. Ešte v decembri sme navštívili kineziologičku. (zistila, že tiky sú rastového pôvodu, teda nie psychického, nastavila mu stravu, chýbali mu vitamíny, musí cvičiť určité cviky na vyrovnanie oboch hemisfér a ŽIADNE SLADKOSTI z obchodov, iba doma robené a med a džemy.) Keďže sa ona s ním rozprávala, prijal aj fakt so sladkosťami a poviem Vám niečo na tom bude, lebo jeho správanie je úplne iné. Je koniec mája, do teraz sme tam boli 3x a musím povedať, že tiky zmizli. Nechcem to zakríknuť, chcem počkať čo bude zasa na jeseň, lebo vtedy je to najhoršie, ale keď máva tie rastové obdobia je aj dosť nepríjemný - práve toto obdobie máme teraz, nevie sa v škole sústrediť, vymýšľa no je úplne iný ako obyčajne a vždy v tomto období boli tiky intenzívnejšie. Čakala som, čo sa stane, ale zatiaľ nič. A to vidím, že ho niekedy ide od zlosti roztrhnúť. Tiky sa zatiaľ neobjavili a dúfam, že už neprídu. Všade sa píše aj nám každý hovoril, že to je prechodné, že z toho vyrastie, ale keby ste ho vtedy videli, nechcem riskovať, že mu to zostane. A tak uvidím ako to bude ďalej pokračovať. Keďže idú prázdniny, ďalšiu kontrolu máme až koncom augusta.
Maminy,skúsenosť s choreou? Genetika ok..nevedia a čoho..
Baby prosím vás, aké magnezium a koľko dávate? Čo odporúčate ešte na ruky?
....na tiky
Baby, má niekto také tuky, že mu ťahá ústa akoby mierne dostrany? A že sa stále dotýka nosa? Som nešťastná z tej mojej malej..tie kombinované tiky čo tu opisujete. Nejde už o toureta? Len sa pýtam, lebo toho sa desin
@daandra ahoj, tak my berieme lieky ☹ , nechcela som, ale nebola iná možnosť, nič z prírodných preparátov nezabralo..., a tie terapie a šport každopádne áno, chodili sme na hippoterapiu aj k iným zvieratkám, keďže ich miluje, tak často ako sa dá... Chodíme veľa von, hýbe sa, športuje. Odporúčali nám ubrať telku a tablet a také aktivity....
@daandra ahoj. nemali sme lieky ziadne ak sa pytate na to... Chodili sme k psychologycke, aj budeme teraz pokracovat, no neviem, ako to prislo tak sa to postupom aj vytratilo... Teraz nepozorujeme nic. No uvidime vo na jesrn. Mala som pocit zeto je z celkoveho utlmu, nakolko on je velmi zive dieta
@hanny1 jasne, chápem, telku vôbec nepustam, maximálne tak, že tancuje pritom a pozerá tie detské pesnicky- ukazovacky, a snažím sa byť von prakticky celý deň, ťažké to je,keď človek vidí ako sa to vracia a mení...a nevie dieťaťu pomôcť..rádia ukľudniť psychiku, ale žije v kľude..sama sebe spôsobuje stredu strachy..no musím niečo vymyslieť..ďakujem krásne..zatiaľ som našla tubtrezalku, sirup Pediakid na ukludnenie a Esprico..ďakujem esteveaz
@hanny1ma 4 roky, našla som rôzne zaujímavé rady na FB stránke natural care fór Tics Android tourett, ak náhodou nepoznáte..ale asi ste v Tom už doma..práve zisťujem info ohľadom magnézia..tie u nás bežne dostupné sú asi tak nanic dobre, vôbec nie na ruky..s magneziovy máte skúsenosti?

@veronica30 super 😉