icon

Tiky u 6 ročného chlapca

svuniecko
6. jún 2019

Ahojte mamičky prosím o informácie. Mam 6rocneho synčeka a v októbri začal mať tiky. Dvíha ruky nad hlavu, chodíme pravidelne ku neurologické keďže bol predčasne narodený a ma epilepsiu(ale sme 5rokov bez záchvatu). Tiky začal robiť zo dňa na deň neuro mu dala na to lieky tiapridal ale od nich mal horšie stavy. Tak sme vysadili.po nejakom čase sa to ukludnilo ale posledne tri dni je hrozne aké má tiky..takto intenzívne tiky ešte nemal. Robí to skoro cele poobedie kým nejde spat. Dvíha ruky hore a celý sa vykruca ako had. Som zúfalá :(((. Nemáte mamičky s niečím takym niektorá skúsenosti? Ďakujem za každú skúsenosť

cele poobede

Strana
z2
svuniecko
autor
7. jún 2019

@sisa_s musím sa priznať nepočula som o tom ešte musím si prečítať o tom niečo. Určite spomeniem aj tu genetiku... Nech sa sním už niečo robí lebo ide to ku horšiemu všetko by bolo ako tak dobre inak už nebude musíme sa s tým zmieriť len tie tiky odstrániť nejako 😏

danielahamar
7. jún 2019

@sisa_s co je to ten west?

sisa_s
9. jún 2019

@danielahamar westov syndróm je vlastne epileptická encefalopatia u detí, proste poddruh epilepsie, nie je to časté ochorenie

borkavan
4. aug 2021

@uhnakova čo sú to vysoké dávky?

borkavan
4. aug 2021

@punka24 a kde by mali zisťovať, či je poškodený ten gen? syna tiež trasie..aj tiky má...dnes mu dali tiapridal, ale hruza. no nič, sme na začiatku s tikmi v takejto hroznej forme....

uhnakova
5. aug 2021

@borkavan ja som davala synovi vtedy 5-6 rocnemu Magne Forte jednu tabletku rano, jednu vecer. Postupne po dvoch-troch tyzdnoch uz len jednu denne, po asi troch mesiacoch uz len obcas jednu denne. Doteraz sa mu obcasne tiky vracaju, podporuje to hlavne pozeranie na male displeje ako mobil a tablet. Vzdy to riesim horcikom, pretoze zabera. Najhorsie stavy (zvukove prejavy) sa mu uz nevratili nikdy, nastastie. Teraz zvykne len gulat ocami.

punka24
8. aug 2021

@borkavan výmenný lístok na genetiku... Tam to ale potrvá s výsledkami... Mňa poslal neurológ do Košíc k inému neurologovi a tam mi brali krv ešte na gény a posielali do Nemecka vraj som spadala do jedného programu ale výsledky negatívne aj z nemecka aj z genetiky u nás... Dodnes nemám stanovenú diagnózu ale už so mnou nič nie je... Už teda neviem veľmi poradiť... Hádam bude všetko v poriadku...

babatkooo
8. mar 2025

@svuniecko ahoj, meviem, ci este chodis na konika, ale ako sa vam dari s tymi tikmi? Pomohlo nieco?

svuniecko
autor
28. apr 2025
@babatkooo

@svuniecko ahoj, meviem, ci este chodis na konika, ale ako sa vam dari s tymi tikmi? Pomohlo nieco?

@babatkooo ahoj nepomohlo nic kedze som nechcela malému davat nejake silne lieky ktore predpísala psychiatricka tak sme na to sli sami hlavne dieta potrebuje psychickú pohodu a tiky postupne pomaly prestali sami klop klop a sme dlhodobo bez nich uz niekolko rokov

babatkooo
29. apr 2025
@svuniecko

@babatkooo ahoj nepomohlo nic kedze som nechcela malému davat nejake silne lieky ktore predpísala psychiatricka tak sme na to sli sami hlavne dieta potrebuje psychickú pohodu a tiky postupne pomaly prestali sami klop klop a sme dlhodobo bez nich uz niekolko rokov

@svuniecko tak to sa velmi tesim. U nas to trva uz nejake 2 roky a ma pohodu az az ale on sa vie uplne sam vystresovat,,,, ako dlho trvali u vas?

svuniecko
autor
29. apr 2025
@babatkooo

@svuniecko tak to sa velmi tesim. U nas to trva uz nejake 2 roky a ma pohodu az az ale on sa vie uplne sam vystresovat,,,, ako dlho trvali u vas?

@babatkooo a kolko ma vas dieťa rokov neviem ci chlapček alebo dievcatko? U nas to trvalo dlhodobo niekolko rokov sme sa s tym pasovali je to aj tak ze dieťa s toho vyrastie u nas to bolo asi tak stale to bolo ze prisli tiky na par mesiacov potom pár mesiacov dobre a znova z nicoho nic same od seba a na koniec to aj same prestalo povedala som si radsej tiky ako nejake silne lieky a dufala som ze to same prejde a tak aj bolo sme uz dva roky bez tikov

babatkooo
30. apr 2025
@svuniecko

@babatkooo a kolko ma vas dieťa rokov neviem ci chlapček alebo dievcatko? U nas to trvalo dlhodobo niekolko rokov sme sa s tym pasovali je to aj tak ze dieťa s toho vyrastie u nas to bolo asi tak stale to bolo ze prisli tiky na par mesiacov potom pár mesiacov dobre a znova z nicoho nic same od seba a na koniec to aj same prestalo povedala som si radsej tiky ako nejake silne lieky a dufala som ze to same prejde a tak aj bolo sme uz dva roky bez tikov

@svuniecko ma 5,5 a chlapcek. Dr nam presne hovorila ze deti z toto vyrastu, ale mam pocit ze 2 roky neriesime nic ine len toto :/ a presne ako pises. Clovek si povie ze to uz preslo a zrazu sa to z nicoho nic zacne znova

svuniecko
autor
1. máj 2025
@babatkooo

@svuniecko ma 5,5 a chlapcek. Dr nam presne hovorila ze deti z toto vyrastu, ale mam pocit ze 2 roky neriesime nic ine len toto :/ a presne ako pises. Clovek si povie ze to uz preslo a zrazu sa to z nicoho nic zacne znova

@babatkooo ja dufam ze maly s toho tiez vyrastie lebo my sme to iste len riesili a pozerat sa na to stale je hrozne ale ja som v to verila ze vyrastie a tak aj bolo nastastie drzim velmi palce aby to tak bolo aj vas chce to len cas my sme s tym tiez roky bojovali minimalne 5rokov a potom to same preslo

babatkooo
1. máj 2025
@svuniecko

@babatkooo ja dufam ze maly s toho tiez vyrastie lebo my sme to iste len riesili a pozerat sa na to stale je hrozne ale ja som v to verila ze vyrastie a tak aj bolo nastastie drzim velmi palce aby to tak bolo aj vas chce to len cas my sme s tym tiez roky bojovali minimalne 5rokov a potom to same preslo

@svuniecko dakujem velmi krasne za mile slova ❤️❤️❤️

Strana
z2