icon

Tiky u malých detí

svuniecko
2. jan 2019

Ahojte mamičky
Hľadám radu od mamiciek, ktorych detičky majú takže nejaké tiky. môj syn začal v decembri dvíhať ruky nad hlavu, a krcit plecami...mám pocit že sa to stupňuje a nie upravuje.chodime ku neurologicke máme aj iné problémy a teraz sa pridalo ešte toto...a neviem ako by som to mohla zmierniť ....?ďakujem za všetky rady

Strana
z2
lucienne6
17. júl 2025
@maribell

Tiež prispejem.. Môj syn mal tiež tiky ale zvukové .. Začali mu minulé Vianoce.. Vždy pri pozeraní televízie (rozprávok) začal hmkať.. Len také krátke hm .. Niekedy aj každých 5 sekúnd.. Čítala som všetky články + svokra mi zistila u kamarátky neurologicky tiež nejaké info.. A hlavne teda že u chlapcov to býva bežné ( aj moj manžel to ma v približnom veku v zdravotnej karte a teraz je ok) a väčšinou dočasne... Obmedzili sme televízor aj ked na Vianoce mi to bolo aj ľúto.. Hlavne som čítala že nereagovať krikom ani nervozitou..ja som len vedela velmi potichu urobiť pššt ( naozaj kľudne ako bábätku) a niekedy to pomohlo... Po čase to ustúpilo samo...už ubehol skoro rok a tieto problémy nemáme.. Čítala som že väčšinou je spúšťač stres a môže to byť aj ten dobrý.. Ako v prípade Vianoc.... Hm Vianoce sa blížia tak uvidíme

@maribell ahooj toto isté riešim ... Malý začal hmkať pri pozeraní tv ... Je to niekedy že v jednom kuse každú sekundu. .. Koľko to u vás trvalo?❤️

maribell
18. júl 2025
@lucienne6

@maribell ahooj toto isté riešim ... Malý začal hmkať pri pozeraní tv ... Je to niekedy že v jednom kuse každú sekundu. .. Koľko to u vás trvalo?❤️

@lucienne6 ahoj, už si to vôbec nepamätám. "Malý" už bude mať 13 🫣. Ale prešlo to ☺️.

Strana
z2