Tiky u malých detí
2. jan 2019
Ahojte mamičky
Hľadám radu od mamiciek, ktorych detičky majú takže nejaké tiky. môj syn začal v decembri dvíhať ruky nad hlavu, a krcit plecami...mám pocit že sa to stupňuje a nie upravuje.chodime ku neurologicke máme aj iné problémy a teraz sa pridalo ešte toto...a neviem ako by som to mohla zmierniť ....?ďakujem za všetky rady
Predošlá
Strana
z2
Predošlá
Strana
z2

Tiež prispejem.. Môj syn mal tiež tiky ale zvukové .. Začali mu minulé Vianoce.. Vždy pri pozeraní televízie (rozprávok) začal hmkať.. Len také krátke hm .. Niekedy aj každých 5 sekúnd.. Čítala som všetky články + svokra mi zistila u kamarátky neurologicky tiež nejaké info.. A hlavne teda že u chlapcov to býva bežné ( aj moj manžel to ma v približnom veku v zdravotnej karte a teraz je ok) a väčšinou dočasne... Obmedzili sme televízor aj ked na Vianoce mi to bolo aj ľúto.. Hlavne som čítala že nereagovať krikom ani nervozitou..ja som len vedela velmi potichu urobiť pššt ( naozaj kľudne ako bábätku) a niekedy to pomohlo... Po čase to ustúpilo samo...už ubehol skoro rok a tieto problémy nemáme.. Čítala som že väčšinou je spúšťač stres a môže to byť aj ten dobrý.. Ako v prípade Vianoc.... Hm Vianoce sa blížia tak uvidíme
@maribell ahooj toto isté riešim ... Malý začal hmkať pri pozeraní tv ... Je to niekedy že v jednom kuse každú sekundu. .. Koľko to u vás trvalo?❤️