Tmavý chlp u trojročného dieťaťa
Ahojte, medzi pazuchu a bradavkou som našla taký tmavší chlpok, na endo sa objednáme len. Chcem vedieť či máte niekto skúsenosť , na netesnosť vítala že to môže byt z plastu,kuraciny,…

@lucyhatala prosim ta ale to nie je o jednom chlpe, nemas nahodou sklony k neprimeranemu sledovaniu zdravontehosntavu svojich deti a hladaniu im diagnoz ? zvaz psychologa ak ano neni ok kvoli jednemu chlpu rieist endokrinologiu
@mamina7070 ano,je to jeden chlp a áno vystrašila som sa zbytočne…ale nezarastie napr. brada z večera do rana ale postupne…ja sa liečim na štítnu žľazu tak mi to napadlo a spýtala som sa či niekto nemá skúsenosť…a dostala som pár pekných odpovedi a vysvetlení…každá matka sa boji o svoje deti a keď sa jej niečo nezdá tak sa na to spýta…na to je to tu…aby sme si poradili a navzájom sa upokojili, že to čo pre niekoho je veľká vec je pre ďalšieho bezpredmetné…a nie aby sme si tu pohonkali egá
@mamina7070 ano,je to jeden chlp a áno vystrašila som sa zbytočne…ale nezarastie napr. brada z večera do rana ale postupne…ja sa liečim na štítnu žľazu tak mi to napadlo a spýtala som sa či niekto nemá skúsenosť…a dostala som pár pekných odpovedi a vysvetlení…každá matka sa boji o svoje deti a keď sa jej niečo nezdá tak sa na to spýta…na to je to tu…aby sme si poradili a navzájom sa upokojili, že to čo pre niekoho je veľká vec je pre ďalšieho bezpredmetné…a nie aby sme si tu pohonkali egá
@lucyhatala je super, že si všímaš a pýtaš sa, keď si sú nie istá. Za mňa je toto úplne normálne 🙂 nestrachuj sa. Asi ťa najviac vydesilo to miesto, ale jeden chlp nič neznamená a doktorka by to ani neriešila si myslím. Moj má 3 a má takých chlpov viac.
Ja by som to neriešila.
Na našmu malému je zaujímavé zas, že má od narodenia 2 sivé vlasy. Ako je hniezdo na vlasoch. Ale on má 2 hniezda. Mi je z neho smiešne. Lebo ja sivnem z neho riadne 🙂
@lucyhatala ja ta práveže autorka chválim ze sa pýtaš. Ja osobne toto zosmiesnovanie otázok akýchkoľvek nechápem. Podľa mňa žiadna otázka nie je hlupa a zbytočná. Lebo práve ak sa nepýtame, tak si sami môžeme domyslieť hlúposti. Kľudne sa pýtaj čokoľvek a zosmiesnovanie bab tu a ani toho blbca na žltom sloniku si nevšímaj. Tvoja otázka nie je ani hlupa ani zla. Máš právo na svoj strach a právo na svoju otazku.
@lucyhatala naozaj to neries. Ja som mala hypertyreozu a brala som Thyrozol pocas kojenia a maly bol mensi a nizsi na svoj vek, tak nas poslala na endo a je v poriadku. To iste u dcerky a ta ma tych chlpov podstatne viac, na rucke ma aj 3 cm dlhe chlpy. Ja som zarastena ale ze hrozne. Lekarka mi povedala, ze keby to bolo na intimnych miestach, tak nas obratom posle na endo. Takto len sledovat. Ze co mala skusenosti, tak vzdy bolo vsetko ok, ze sa nic detom nepotvrdilo. Naozaj 1 chlp neries.
No a mam dceru, co uz od 9 rokov ma uplne ze riadne chlpy na intimnych miestach a na to mi doktorka tiez povedala, ze na dnesnu dobu je to uz norma, navyse, ak som ja mala skoro menzes, tak mozem cakat, ze aj dcera bude mat skor a mozno aj skor ako ja.
Stitna zlaza by sa prejavila inak ako chlpom, a tiez asi najskor v puberte, to mi tiez dr. povedala, ze krv jej bude brat, ak bude nejaky dovod potom.
@lucyhatala naozaj to neries. Ja som mala hypertyreozu a brala som Thyrozol pocas kojenia a maly bol mensi a nizsi na svoj vek, tak nas poslala na endo a je v poriadku. To iste u dcerky a ta ma tych chlpov podstatne viac, na rucke ma aj 3 cm dlhe chlpy. Ja som zarastena ale ze hrozne. Lekarka mi povedala, ze keby to bolo na intimnych miestach, tak nas obratom posle na endo. Takto len sledovat. Ze co mala skusenosti, tak vzdy bolo vsetko ok, ze sa nic detom nepotvrdilo. Naozaj 1 chlp neries.
No a mam dceru, co uz od 9 rokov ma uplne ze riadne chlpy na intimnych miestach a na to mi doktorka tiez povedala, ze na dnesnu dobu je to uz norma, navyse, ak som ja mala skoro menzes, tak mozem cakat, ze aj dcera bude mat skor a mozno aj skor ako ja.
Stitna zlaza by sa prejavila inak ako chlpom, a tiez asi najskor v puberte, to mi tiez dr. povedala, ze krv jej bude brat, ak bude nejaky dovod potom.
@nevenka dakujem krásne🤍

@doriiis
@lucyhatala ....milá autorka.Mam doma jedného full pubertiaka a jednu 9 ročnú,u ktorej puberta začína.A ver mi,že ani u jedného to nezačalo chlpom medzi pazuchou a bradavkou.