Torecan proti vracaniu dieťaťa - hrozná skúsenosť
Ahojte.
Rozhodla som sa napísať tento príspevok z jediného dôvodu. Aby som varovala maminy pred týmto liekom, možno i pred lekármi na pohotovostiach. Pretoze na internete som našla rady o vhodnosti tohto lieku pre deticky.
Prišli sme v pondelok večer na pohotovosť,že nám mala 2 ročná vracia každých 10 minút už 5 hodín a neutícha to. Tam nás otočili,že jej máme dať torecan čipok polku a ísť domov. Mala bola v takom stave,že pri každom vracanie už upadavala do bezvedomia,oči do hora,ochabnuté telicko,.. neprajem to naozaj nikomu. Tak sme prišli domov,dali malej 1/3 čipku,zaspala a ozaj prestala vracať. Aká to bola radosť! Lenze nezdalo sa mi na nej niečo, plytko dýchala, srdiečko jej bilo šialene rychlo, napočítali sme 170 úderov za minútu. Nespala som celú noc a dávala na ňu pozor. Ráno som ju však nevedela prebrať, horko tazko, pripisovala som to vracaniu a zlej noci. Dnes viem,že bola priotravena torecanom. Mala spala skoro celý deň, vstala, polhodinku pobudla hore a zasa zaspala. Tak sme sa vybrali rovno na urgent. Tam na mňa sestričky vyleteli,či si chcem zabiť dieťa,že jej dávam torecan čipok,že to sa nesmie u takých malých detí. Ten vysoký tep a strašná únava boli príznakom intoxikácie. Malej sa stav natoľko zhoršil,že sme napokon skončili v nemocnici na infúziách. Chvalabohu,dopadlo to dobre. Ale budem si ešte dlho vycitat,čo som jej spôsobila.
A čo sa týka pani doktorky na pohotovosti, dala nám nečitateľny zdrap papiera,naša obvodná hovorí,že slovo torecan sa tam asi nespomína. Pani doktorka tak ostala krytá a dieťa sme si priotravili my. V nemocnici nám bolo povedané,čo je na papieri,to je pravda... o ďalších praktikách a zaobchádzaním s deťmi nateraz pomlcim..
Bratislava, vychyrene Kramáre...
@senta_sofia Davali jej infuzie kvoli nizkemu cukru a zacinajucemu rozvratu vnutorneho prostredia,preto... Nie,ked som obvolavala pohotovosti,tak spala na mne v aute cestou domov. Ono z kramarov je to dobra polhodina. Takze kde si protirecim? Tvoj vyraz decko hovori za vsetko..
Diskusiu som vtedy zmazala,lebo rady som dostala a viac to tam visiet nemuselo.
@zaba22 a na pohotovosti jej brali krv? Lebo to, co pises, mohla mat uz ako ste tam boli, s tym torecan nemusi mat nic a bol to dosledok toho vracania, aj malatnost, aj to plytke dychanie... kludne zmaz aj toto, ani tu ti nic k veci neporadili, aj ked tu pisali opacnu skusenost ako si mala ty. A decko je v slovniku slovenskeho jazyka normalny hovorovy vyraz pre nedospeleho cloveka od narodenia po pubertu, kam to tvoje spada tiez.
@zaba22 keby mi dieta odpadavalo,volam sanitku alebo letim do nemocnice
@zuzanockamt zacala odpadavat v nemocnici,odkial nas poslali domov, vidiac, co sa deje, vraj je to normalne z vycerpania.
Kocky,nic v zlom, ja to sem pisem ako skusenost,pretoze som nasla na internete tiez rady typu dajte torecan a ako som bola neskor upozornena, je to velmi zla rada. Pisal som v nadeji,ze to niekomu moze pomoct ako vystraha, nebol to moj vykrik do tmy,aby som odsudila lekarov. Neziadala som vas o rady, vase postrehy ani sudenie. V takychto situaciach vyhladate lekara a doverujete mu,tu nie je priestor pre nedoveru.
A @senta_sofia kludne ryp kolko chces,obe vieme,ze je to osobne z inych diskusii. V slovniku je vela slov.. Nemusis ma poucovat, predstav si,mam vysoku skolu,dokonca som jazykarka. Slovnu zasobu,ktoru clovek pouziva svedci o jeho inteligencii a dalsich mnohych veciach.
Na poznamky uz dalej nereagujem, vsetko uz vysvetlene bolo,kto.chce,nech cita,kto nechce,nech preskoci.
@zaba22 mas pravdu, osobne mi lezies na nervy s tym, ze neustale kydas na lekarov, ale ked si sama bezradna, utekas za nimi a potom zhadzujes ich postup... inak mi moze byt uplne jedno tvoj nazor na ockovanie, ak narazas na to, lebo tvoje mudre nazory reflektujem len odtial
Ak som to dobre pochopila tak odpadavat zacala este pred podanim lieku
@beky1813 Ja nerozumiem co by si riskovala liecivom ukladnenym doma, pokial nepreexpirovalo, a to mam dokonca aj odborne vzdelanie 😲. Ale ked Ti to vyhovuje, hadat sa nebudem.
Preco nepichli degan? Mojim deťom tak pomohli pri tých virozach na pohotovosti vyspali sa prestali vracať a začali po troche piť...

@maminecka2 pri liekoch viazanych na predpis neriskujem. Toboz ak maju ist malemu dietatu