Toxokaróza
Ahojte.Môj trojročný syn mal na krku vrľké bolestivé uzliny.Detská lekárka mu zobrala krv a dala diagnózu alútny zápal lymfatických uzlín.Pri ďalšom odbere povedala,že prekonal mononukleózu a poslala nás na infekčné.Tam nám ale pani doktorka povedala, že má toxokarozu od psa.Chcela by som vecieť či vo vašom okolí prekonal niektorú z týchto chorôb hlavne toxokarózu.
toxokaróza je iné ochorenie ako toxoplazmóza
ja som mala tú očnú formu, čo je spomínaná v článku, bola som preliečená liekmi, v kúpeľoch, poškodené mám očné pozadie, bolo mi povedané, že je to trvalé, ale vidím úplne normálne. isto ho budú sledovať, a je dosť možné, že si to neskôr ani nebude pamätať. Ja si z toho obdobia (okrem pobytov v kúpeľoch) pamätám len kopu skúmaviek, keď mi často brali krv a neustále behanie po rôznych lekároch 😒
Včera bola u mňa známa ço sa v tom trocha vyzná a pozrela výsledky.Výsledok na toxokarozu bol negatívny ale hodnota bola mižšia ako má byť.Doktorka z infekčného napísala,źe je to toxokaroza z oblízania rany psom.Už ani sama neviem komu veriť a čo je malému.

@duranovaz nie toxoplazmozu?