Transplantácia rohovky u 8 ročného dieťaťa - skúsenosti
Ahojte, najde sa tu niekto koho dieta - nas syn ma 8 rokov nieco taketo absolvoval? Vyzera, ze to bude pre neho jedina moznost ak chceme, aby ako tak videl.
Oko ma poskodene od casu ked ho zrazilo auto s jeho mladsou sestrou a babkou na prechode prechodcov. Mali vtedy 6 rokov. Dakujem vopred za informacie.
Myslím ze ideálne sa je poradiť s dobrým očným lekárom. Mne samej hrozí transplantácia a môj lekár sa to snaží oddialiť akos a len dá. Ale pacienti sa líšia prípad od prípadu. Tu radu nehľadaj, treba naozaj rozprávať s lekarmi
Skusili ste mudr izaka v bb? Ja na neho nedam dopustit 👍
Myslim na konzultaciu
@janinah
@nusyk
@lucinkab Dakujem baby. Jasne, ze konzultacie riesime, mna zaujima realna skusenost a ci tu vobec najdem niekoho kto to s dietatom absolvoval. Nemyslim to v zlom, ale urcite by som sa nespoliehala na to co si tu precitam... Syn vidi max na 5% oka a vyzera , ze jedina moznost ako vidiet lepsie - nie uplne dobre je transplantacia. Samozrejme lekarske stanovisko budeme mat, no koniec koncov finalne rozhodnutie bude na nas...☹️
Konzultuju ho: Mudr.Elizova (Kramare), Mudr. Vesely (BA), Mudr.Ondreicka (BA CMO), prof.Autrata Brno, prof. Studeny Praha.
Ja by som do toho sla...horsie to uz byt nemoze ☹
@lenka_21 na transpl.som ešte nebola, skúšali sme rohovku aspoň čiastočne opraviť plastikou.neprijemna operácia. Ale aký zásah do oka je príjemný však. Deň op. veľké bolesti oka, pichanie, rezanie, bo danie. Nepríjemné. Tri dni som musela mať ochrannú šošovku, potom kontrola a vybrali ju. Bolesti po tých pár dňoch ustúpili. Efekt to malo mizerný ale šla som do toho s tým ze to nemusí pomôcť.
otec absolvoval transplantaciu v decembri, v Ruzinove... na oko nevidel prakticky vobec, vdaka transpl. vidi - cakacia doba bola asi pol roka... nemal ziadne tazkosti klop klop... ale to je skusenost dospeleho
@kacusik69 takze predpokladam ze ste boli u pana Ondreicku... ja momentalne cakam na uplnu transplantaciu a moc moc sa bojim bolesti po operacii
@mariahrckova1993 nie, doc. Paska (alebo Pasko)
@kacusik69 a ako vyzeralo pooperacne obdobie ? To ma velmi zaujima ak sa mozem spytat ... su vazne tie bolesti take obrovske?
@mariahrckova1993 bez bolesti to isto nebolo ale zas otec ma vysoky prah bolesti… mozem sa ho spytat
na toto sa chystal moj ex kolega viem ze to riesil a vybavoval v Prahe..ako sa ma neviem ale videli ho soferovat tak asi mu to dobre dopadlo, drzim palce
@kacusik69 dakujem pekne ... budem vdacna kazdej novej info .... mna by najviac zaujimalo ze ako dlho pretrvavali bolesti a kedy po operacii bolo mozne ist na svetlo
@nusyk dobry den robili Vam ciastocnu leratoplastiku alebo celkovu?🙂
Tak dnes som podstupila transplantaciu ... mam to uz aj ja za sebou
@mariahrckova1993 skore uzdravenie, zatial to ako pocitujes?
@nusyk tak nieje to na nevydrzanie ... mala som dva dni teploty a zimnicu , prvy den bolesti hoavy,opuchnuta teraz uz len sem tam take rezanie a obcad trhnutie ... skor mavam vnoci ked sa zobudim take zrnenie v oku a taky zvlastny tlak .... ale nieje to nic co by sa nedalo vydrzat dnes uz pomalinky otvaram aj oko ale vydrzi otvorene len par sekund kvoli svetlu lebo je to na svetlo extremne citlive aj napriek tomu ze mam nonstop slnecne okuliare

Ťažké rozhodovanie,technika operácie nie je ťažká,ale záleží ako to organizmus "prijme",teraz vidí niečo?svetlocit má?