Trojkomorový hydrocefalus
Moja dcéra sa narodila predčasne ale všetko je v poriadku len má rozšírené komory mozgu a včera jej diagnostikovali trojkomorovy hydrocefalus. Aké máte s tým skúsenosti?
@maciatkolulu dakujem už to aplikujeme.
nález sa nezhoršuje no sme objednané na magnetickú rezonanciu.
@lasy96 tak je fajn, ze sa nezhorsuje a hlavka nerastie rychlejsie? Kedy pojdete na mag.rez.?
@maciatkolulu no že hlavička rastie ale vraj iba o trosilinku viac ako by mala. na magnetickú ideme 27.12. MR jej spravia vraj len kvôli tomu aby mohli potvrdiť že to bude v poriadku. Dr cosi spomínala že ide asi o zastavený hydrocefalus. tak som teda zvedavá čo bude po tej MR. A vieš mi napísať ako to všetko prebieha čo sa týka tej MR?
@lasy96 mne bola dcera iba na ct, neviem, ako to bude u vas, ale nasa isla do "lahkej narkozy", aby sa nehybala, pojdete na prijem, ci nie? Vies on je to uz strasne vela rokov, mozno sa vela zmenilo, dceru museli reooperovat naposledy v 15.vtedy jej robili tiez CT, ale jasne, ze to uz nepotrebovala narkozu.
@maciatkolulu áno áno ideme na príjem 27. a robiť jej to budú 28.12. ráno.
@lasy96 Tak, to nic nie je, mala si trosku podrieme a vecer pojdete domov... Vysledky vam povedia hned. Uvidia vsetko co sa v hlavke deje, neboj, nie je to nic strasne. Viem ako sa citis, je to naprd... ale tak pokial sa stav na UTZ nemeni a hlavicka nejako puidko nerastie, mala prospieva, tak je dobre, uzite si v klude vianoce a to vysetrenie ber iba ako "preistotu" Drzim palce a pekne a pokojne sviatky zelam vsetkym.
@maciatkolulu jeee ďakujeme pekne s podobne prajem krásne sviatky. no len k tej MR...povedali nám že mame prísť 27. ráno no MR jej urobia až ráno na druhý deň.tak asi je to trosku inak ako keď vy ste boli na MR. pekný večer este
@maciatkolulu ahoj prosím ťa nemáš whatsap aby som sa ta na niečo opýtala? Dakujem

@lasy96 sadni si, pokrc kolena a posad si malu na brusko, nech sa opiera o tvoje kolena a zo strany na stranu ju hojdaj, bude sa jej to aj pacit a pekne jej rorpravaj, nam to poradili este pred operaciou.