Trojročný syn zadržiava stolicu a má paniku pred kakaním
Zdravim, môj syn bude mat v auguste tri roky od dvoch rokov chodime na nocnik. Vsetko ok az na kakanie. Nejde kakat ak mu nijak nepomôzeme aj 4 dni. Pri tom mu treba, ale ma strach. Ked bol mensi mal strasne tvrdu stolicu aj krv mal trosku v stolici a odvtedy ma paniku. Urcitu dobu sa vykakal len vo vani potom sme ho to odonaucili. Braval rok Movicol je to prasok aby nemal tvrdu stolicu on vsak nema tvrdu stolicu koli jedeniu ale kôli zadrziavaniu.Prestavala som mu davat ten prasok lebo si nemyslim, ze je to dlhodobo u tak maleho dietata dobre uzivat. Momentalne mu davame kazde dva dni klistir inak to nejde zadrzuje to aj po klistiri, place a nakoniec sa vykaka.Je to boj a nevieme co s tym nik ani lekar mi nevie poradit.ON MA proste strach a ked mu treba ide so lahnut do postele.....dakujem za kazdu radu,sylwi
Dobrý vecer, ak si movicol dáte do Google najde Vám príbalový leták. Ale v SR už ho nekúpite
Nekupite,kupujem v Rakusku,alebo potom v Polsku jeho verxiu
@veronikadamianko Ahoj, skús pozháňať liek Forlax. Ja ho kupujem v lekárni, ale nemajú ho všade. Je to tiež zmäkčovadlo, funguje perfektne. Pre nás malý zázrak, duphalac nám moc nepomáhal. Konzultovala som aj s dr. a bol za.
ahoj.my sme mali ten isty problem.opakovane zacpy hnacky ci trhlinky v konecniku.
maly mal ako dieta nutrilon ar...
az v 4 rokoch mu z krvi zistili ze ma alergiu na kravske mlieko syry jogurty.
.dovtedy nam kazali jogurty aby nemal zadrziavanie stolice pricom som ho este viac tym nicila ...
ale urcite treba sadat dieta na nocnik kakat kazdy den nejak ho zabavit a davat mu viac vlakniny slivky kapustovu stavu.
a ak nepojde kazdy den kakat daj naolejovany capik do konecnika nech to vykaka.3 dni bez stolice nie je dobre
@sylwi ahoj, nečítam 3 strany predomnou, nemám na to čas... vylučovanie je vecou psychiky. Dieťa nutne nemusí chodiť na WC každý deň, pozri si k tomu štúdie. Niekto nejde na WC aj 5 dní a nič sa nedeje. Dieťa zvykne zadržiavať vtedy, ak sa niečoho bojí... má z niečoho strach. Podávaním kdejakých preháňadiel mu ešte viac ublížiš. Skús pár dní túto tému vôbec nepreberať, nevšímať si to.... on jednoducho raz pôjde a potom už bude chodiť. Nemaj obavu, prešla som si tým pri oboch deťoch a keby som vedela vtedy čo viem dnes, bola by som deti týmto netrápila. Hlavu hore... zvládneš to.
suhlasim u nas mame rovnaky problem a pride mi popravde na hlavu trepat do dietata kopec somarin ked je to skutocne na 99% vecou psychiky...vidim to u nas denne...ak uz vidime ze sa nieco deje u nas este zabera jablcko a hlavne snazit sa netlacit na neho a neupozornovat...cim viac sa tym zaoberate tym viac ma dieta stres...ak sa to neriesi a berie sa to ako normalna bezna vec tak aj dieta sa uvolni...verte mi...prave tym prechadzame...u syna sa asi vytvoril blok ked bol hospotalizovany s tazkou salmonelou v nemocnici a tam to zacalo zial...verte cim menej sa tym budete trapit tym skor to prejde...len sa obrnit trpezlivostou a pokojom ;)vela sil...
@freduskamon Ja som ako 14 klasická blaváčka do seba denne liala tri fľaše GUTALAXu... TRI FĽAŠE!!!!! Bola som totálne šibnutá... myslela som si, že sa snáď vyseriem z podoby alebo čo 😀 Snaha skoncovať s týmto kolotočom, kedy jednoducho bez tej chémie zo seba nedostanete nič bol tento... prvých 7 dní bez návštevy WC a potom sa to rozbehlo samé. Od preháňadiel mám pokoj 30 rokov a aj keď nejdem na WC denne už viem, že to je normálne... záleží to od viacerých faktorov... telo samo uzná za vhodné, kedy ťa na ten záchod donúti ísť.
@sonasona
Bozemoj....citam tu jak blazon cele clanky a rady na nete...a tvoj prispevok je akoby som videla mojho Šimonka 2,5 roka.ja hovorim ze som suca na psychiatriu....prosim potrebujem nejaku spriaznenu dusu, ktora mi zodpovie vsetky moje otazky co robim a nerobim zle a ako docielit to spravne...aby KAKAL.vcera sme skoncili na detskej pediatrii na manialne vyberanie zapecenej stolice ako beton...pod narkozou...prosim pomoz mi...budem rada ak by si si ma pridala cez FB pretoze na modry konik moc nechodim...som pod menom Lucia Pavolova ...prosim o pomoc dakujem
Dobry den,skuste pozhanat tu na SR
@kiwi82 ahojki...no po tej nasej nemocnicnej story, kedy som konecne dupala nech mu zoberu krv a urobia vsetky testy na alergie, sa ukazalo, ze ma alergiu na kravske mlieko a vajickovy bielok...museli sme to zo stravy vylucit,...to vsetko ho zapekalo a ptetomal stale tvrdu stolicu...presli sme na bezlaktozovu stravu...este vakame vysledky lepok...vsetko pecivo ma stiahnute od 13.12.....uvidime co ukazu testy este toto...ale chvalabohu odvtedy sa mi pekne rozkakal pravidelne kazdy den...sen tam 1-2 dni vynecha, ale take plne nalozene plienky som nevidela 2 roky...stale len 1 tvrdy bobcek....
@sylwi myslím že v momente keď kakal vo vani ste ho to nemali "odonaúčať" 😕 Jednoducho to šlo, a to je dôležité. Nemal by to byť boj a nemali by ste na neho tlačiť. Pokiaľ viem, tak aj 7 dní je ešte o.k. ak to dieťaťu nerobí problém. Takže pokiaľ sa neskludníte a nebudete okolo toho vytvárať stres, neupraví sa to. Viem o čom hovorím, zažili sme to v 2 rokoch. Našťastie som si rychlo uvedomila že ja vytváram najväčší tlak, keďže som chcela prejsť rýchlo na nočník. Aj keď v pokoji, milo... ale tlačila som ho do niečoho na čo nebol pripravený. Viem že je to ťažké, ale skús si to všetko prestať všímať. Uvoľni sa hlavne ty. Je vo veku keď je naviazaný na TVOJE prežívanie. Ak má dostatok tekutín, vlákniny... (poli
polievky, zeleninu, ovocie)...už je to len o jeho uvoľnení sa. A uvoľní sa vtedy, keď budeš v pohode aj ty 🤔
baby neuveríte, nám jedna zlatá decká lekárka na pohotovosti kam sme šli s dcérou povedla že je to v hlave, že raz to dieťa pochopí že keď potlačí tak to víjde a že ho do toho netreba tlačiť. Že mali ten istý problem s vnukom. A že dcére pomžeme tým, že ju aspoň 3x denne máme posadiť na nočník, a do nočníka dať teplejšú vodu ( nie aby si obarila zadok, ale aby sa riťka naparila a črievka zohriali), nechať sedieť aspoň 10 minút v kľude, napr nech pri tom pozerá rozprávku, nik jej nič nehovorí, proste pianko. Piť dosť vody a ráno a večer podať aspoň namočenú lyžicu chia semionok a ľanových drvených semienok v troške vody, tak aby to bolo gelové. ˇĽanové semiačka namočené aspoň 3 hodiny chia stačia 15 minút. Baby po 3 týždňoch týchto dvoch postupoch, mala začala bez problémov sama kakať, 1 x denne. neuveriteľné, mali sme s tým od narodenia problém. Stolica je stále veľká, niekedy aj hutnejšia, ako dospelácka, ale sama ju bez problémov vikaká, lebo je viacc klzká
@sylwi moj mal 3 roky v lete... tiez sme s tym bojovali... zadrziaval, pp 2-3 dnoch nekakania sa uz nechcel ani hrat, bolo vidiet ze sa mu chce ale ani za nic potlacit... bud sa pokakal v noci ked mal plienku alebo aj cez den do gati....nejak postupne mu to zacalo dochadzat.... stale strajkuje ale uz vacsinou da pekne na zachode... prestala som to nejak extra prezivat.. cim som bola nervnejsia tym bol viaz zataty... a odmietal spolupracu... ja som mu kupila za odmenu smetiarske auto ked sa prvy krat sam od seba vypytal kakat... par krat dostal kinderko za odmenu tak to ho dost motivovalo... treba vydrzat, pride to same
kup mu symbiolak,je to na prirodnej baze,nerob klystir pokazis mu crevnu floru,skusrnodti mam s dcetou od dvoch rokov to iste ,teraz ma devät ,nenut kakat ,nasa nejde aj tyzden,som v zahranici,takze tersz mam problem zohnat ten symbiolak
@lilli251 dobrý deň síce mňa ste sa nepýtali ale môj malý bral tiež movicol junior a super vždy pomohlo zmakcilo a vždy vylákal bez bolesti len zohnatie je ťažšie keďže sa dá kúpiť iba v Rakúsku..tu na Slovensku je Dulcosoft v tekutej forme a osobne je to to isté ako movicol junior a dokonca ešte lepší je ten dulcosoft lebo je tekutý a bezfarebný takže zámena TOP!

@kryska5 dobry vecer chcela by som sa vas spytat kolko mal vas malinky ked ste zacali davat vlakninu psylius? Lebo my sme ju tiez kupili ze nam to odporucili na detskej pohotovosti ale po precitany doma som zistila ze tam je napisane ze nevhodne pre deti tak teraz neviem ci mu to mozme dat alebo nie dakujemvelmi pekne za odpoved