icon

Tuhá stolica a bolesť u 4,5 mesačného bábätka

vejavi
23. mar 2013

mamicky, prosim poradte mi, ak mate nejake rady alebo skusenosti... vsetko sa zacalo tym, ze moja mala dcerka pomaly priberala. narodila sa s vahou 3630 g, v 3. mesiaci mala 4920 g a v 4. mesiaci na prevazeni ,,len " 5150 g, co nie je ani 250 g za mesiac. je len dojcena, tak pani doktorka navrhla zacat so zeleninovymi prikrmami, aby mala nabrala viac na hmotnosti. zacala som teda s mrkvickou, ale z tej mala strasne tuhu stolicu a plakala, ked mala ist kakat, tak som jej uvarila najprv len samotny zemiacik, teraz aj s brokolicou a po tyzdni pribrala uz na 5460 g, co je super, to je az vyse 300 g za tyzden. 🙂 lenze teraz sa vykakala az na treti den, aj to zas s placom a tuhsou stolicou. neviem, co by jej bolo vhodne davat papat... sme objednani aj na gastro, ale to az na maj a dovtedy co? ☹ dakujem vam za vase odpovede!

Strana
z2
vejavi
autor
16. máj 2013

pred tyzdnom mala pol rocka. a vy mate stale problemy? na gastre ste este neboli? my sme boli v utorok, robili jej sono a zobrali na vsetko mozne krv do 3 ampuliek, zatial dobre, este uvidime, ako dopadne krv...

blue99
17. máj 2013
Používateľ blue99 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od blue99.

kupte si aloevera gel a upraví sa im trávenie a kakanie jedna radosť,,pozor nie každý sa môže dávať deťom,, 🙂 😉 netrepte do nich chemiu,potom sa bez nej nevykakajúú

vejavi
autor
17. máj 2013

@blue99 dr. na gastre mi povedala, ze taka mala davka, teda 1 ml denne lieku duphalac nie je navykovy, aj ja som sa bala, aby si mala na to nezvykla a potom nebude kakat sama. ale ved uvidime, ked jej ho prestaneme davat, no dufam, ze to pojde dobre...

davidko3
17. máj 2013

@blue99 Dobry vecer a ten gel , kde sa da kupit??? co to stoji????

jarhal
3. sep 2013

@iculka ahoj co vam pomohlo? dnes sme si presli tym co vy..dala som malej 5 mes.banan a uz 3 den nekakala len talci chuda a place....volala som pediatricka a ta mi kazala pridavat pred kojenim vodicku a vysadit banany.. dat mydlovu vodu do ritky a lebo ten cipok..cipok vytlacila a dalsi uz nemam ..skusila som dat tu mydovu vodu ale tak nepomohlo adal som zase ..trosku sa popucila medzitym plakal ale tak silno az ja s nou...asi ju stipala dupka..od toho mydla asi.. a vyslo asi 3 cm toho tvrdeho ,pomohla som jej teplomerom...potom zaspala unavena z placu a neviem co dalej..

iculka
3. sep 2013

Ahooj jarhal,no pravdupovediac mydlovu vodu by som si do istych vydrazdenych partii ani ja sama nedala,tak to asi radsej nie.Pomohlol nam trochu glycerinovy cipok,davala som mu ho tam po kusockoch,opracovany dohladka,aby som ho neposkrabala,samozrejme za pomoci masticky,napr.kalciovej,a ked sa uz odhodlal tlacit,tak som mu prstami zvonku pomohla tu stolicu stlacit,aby to bolo tensie.Viem,ze mu to isto nebolo prijemne,ale tu chvilku to vydrzi a potom to lahsie vytlaci.Urcite to islo na viackrat ale podarilo sa.Ja som mu este uplne odstavila jedlo,okrem trosky sliviek rozmocenych vo vode,probiotika do mlieka a vody a kojenia.Proste aby aspon den mozno dva nenapchaval crevo,ono kakat bude tak ci tak. Ale napr.vcera jedol moj syn banan po polroku a zas ho zapieklo,ale uz sme sa s tym popasovali,ale tiez ho to potrapilo.

mamiajka04
9. sep 2013

ja keď prikrmujem tak aj zapíjame všetko čajom alebo vodou,, vraj treba piť veľa tekutín. Ale predsa sa dostavila tuhšia stolica, preto aj ja skúsim vysadiť tú varenú mrkvu a brokolicu, aj keď ju jeme 4 týždne 🙂

sense
9. sep 2013

@vejavi namiesto mrkvy jej daj papat tekvicu, al. fenikel, cukinu, to je zeleninka co zmakcuje stolicu a dbat na prijem tekutin...a takisto odvar z ovsenych vlociek, kamilkovy caj....

vejavi
autor
9. sep 2013

@sense ďakujem pekne za radu,mladšia dcérka je na tom už o veľa lepšie,len pre zmenu mám zas po prvý krát s týmto problém so staršou-takmer 3-ročnou dcérkou :(

sense
9. sep 2013

@vejavi som si neskoro vsimla datum kedy si to pisala, skus to aj u nej, napr. celkovo ovsene vlocky s ovocim, odstavene jablka, slivky al. marhule zmäkcuju stolicu, aj ta tekvica al. ten fenikel, ten je chutny aj ako salat al. len tak nakrajany....

vejavi
autor
9. sep 2013

V poho,to sa už aj mne stalo 🙂 Jasne,skúšam aj u nej takéto potraviny,len horšie,že to čo by jej pomohlo do nej nie a nie dostať :/ Teraz sa jej polepsilo,len sa bojím,až sa nám to často a znova neopakuje,lebo úplne odmietala chodiť kakat a len to stale zadrziavala a to je potom ešte horšie... :(

vejavi
autor
9. sep 2013

@sense zabudla som vás označiť na odpoveď 🙂

Strana
z2